Tabela wartości odżywczej produktów zawiera ponad 2000 produktów spożywczych oraz szczegółowe informacje na temat ich wartości odżywczej: kalorie, substancje odżywcze takie jak białka, lipidy i węglowodany, witaminy, minerały, kwasy tłuszczowe. Tabela jest pożytecznym narzędziem, mogącym służyć do zbudowania zdrowej i zbilansowanej diety.
Lista alfabetyczna produktów spożywczych |
|
Kategoria produktów : owoce surowe
żurawina, wartość odżywcza: |
||
W 100 gramach produkt żurawina dostarcza 51 kcal lub 213 kj.
Ułóż swój dzienny jadłospis, używając do tego tabelki Mój jadłospis. Dodaj wybrane produkty do jadłospisu, następnie kliknij na Otwórz jadłospis i sprecyzuj wagę produktów. Wartość kaloryczna twojego posiłku zostanie obliczona automatycznie na podstawie produktów i wagi, które podasz.
żurawina: zawartość procentowa białek, węglowodanów i lipidów
substancje odżywcze | zawartość w 100 g |
Białka | 0.75 g |
Węglowodany | 7.6 g |
- w tym cukry sucres | 4.04 g |
- w tym skrobia | 0 g |
- w tym błonnik | 5.13 g |
Lipidy | 0.13 g |
- w tym cholesterol | 0 mg |
- w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 0.011 g |
- w tym jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.018 g |
- w tym wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.055 g |
Woda | 86.8 g |
Alkohol | 0 g |
witaminy | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
Witamina A lub retinol | 0 μg | 0% |
Beta-karoten lub prowitamina A | 36 μg | - |
Witamina C | 13.7 mg | 17.13% |
Witamina D lub cholekalcyferol | 0 μg | 0% |
Witamina E lub tokoferol | 1.2 mg | 10% |
Witamina K1 | 5.1 μg | 6.8% |
Witamina K2 | 0 μg | 0% |
Witamina B1 lub tiamina | 0.012 mg | 1.09% |
Witamina B2 lub ryboflawina | 0.018 mg | 1.29% |
Witamina B3 lub PP | 0.3 mg | 1.88% |
Witamina B5 | 0.3 mg | 5% |
Witamina B6 | 0.057 mg | 4.07% |
Witamina B9 | 1 μg | 0.5% |
Witamina B12 | 0 μg | 0% |
minerały | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
Wapń | 11 mg | 1.38% |
Chlorki | 0 mg | 0% |
Miedź | 0.061 | 6.1% |
Żelazo | 0.44 mg | 3.14% |
Jod | 0.15 μg | 0.1% |
Magnez | 6 mg | 1.6% |
Mangan | 0.36 mg | 18% |
Fosfor | 13.5 mg | 1.93% |
Potas | 98.8 mg | 4.94% |
Selen | 0 μg | 0% |
Sód | 8 mg | - |
Cynk | 0.1 mg | 1% |
Sól lub chlorek sodu | 0.02 mg | 0% |
kwasy tłuszczowe | zawartość w 100 g |
Nasycone kwasy tłuszczowe | 0.011 g |
- w tym kwas masłowy | 0 g |
- w tym kwas kaprynowy | 0 g |
- w tym kwas kapronowy | 0 g |
- w tym kwas kaprylowy | 0 g |
- w tym kwas laurynowy | 0 g |
- w tym kwas mirystynowy | 0 g |
- w tym kwas palmitynowy | 0.006 g |
- w tym kwas stearynowy | 0.002 g |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.018 g |
- w tym kwas oleinowy | 0 g |
Wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.055 g |
- w tym kwas linolowy | 0 g |
- w tym kwas alfa-linolenowy | 0 g |
- w tym kwas arachidonowy | 0 g |
- w tym kwas EPA | 0 g |
- w tym kwas DHA | 0 g |
dodatki do żywności | zawartość w 100 g |
Kwasy organiczne | 0 g |
Popioły | 0.24 g |
Całkowita zawartość polioli | 0 g |