Tabela wartości odżywczej produktów zawiera ponad 2000 produktów spożywczych oraz szczegółowe informacje na temat ich wartości odżywczej: kalorie, substancje odżywcze takie jak białka, lipidy i węglowodany, witaminy, minerały, kwasy tłuszczowe. Tabela jest pożytecznym narzędziem, mogącym służyć do zbudowania zdrowej i zbilansowanej diety.
Lista alfabetyczna produktów spożywczych |
|
Kategoria produktów : zupy gotowe do spożycia
zupa z soczewicy, wartość odżywcza: |
||
W 100 gramach produkt zupa z soczewicy dostarcza 47.1 kcal lub 198 kj.
Ułóż swój dzienny jadłospis, używając do tego tabelki Mój jadłospis. Dodaj wybrane produkty do jadłospisu, następnie kliknij na Otwórz jadłospis i sprecyzuj wagę produktów. Wartość kaloryczna twojego posiłku zostanie obliczona automatycznie na podstawie produktów i wagi, które podasz.
zupa z soczewicy: zawartość procentowa białek, węglowodanów i lipidów
substancje odżywcze | zawartość w 100 g |
Białka | 2.78 g |
Węglowodany | 6.6 g |
- w tym cukry sucres | 0.7 g |
- w tym skrobia | 0 g |
- w tym błonnik | 1.8 g |
Lipidy | 0.66 g |
- w tym cholesterol | 3 mg |
- w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 0.26 g |
- w tym jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.3 g |
- w tym wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.075 g |
Woda | 85.8 g |
Alkohol | 0 g |
witaminy | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
Witamina A lub retinol | 0 μg | 0% |
Beta-karoten lub prowitamina A | 430 μg | - |
Witamina C | 1.7 mg | 2.13% |
Witamina D lub cholekalcyferol | 0 μg | 0% |
Witamina E lub tokoferol | 0 mg | 0% |
Witamina K1 | 0 μg | 0% |
Witamina K2 | 0 μg | 0% |
Witamina B1 lub tiamina | 0.07 mg | 6.36% |
Witamina B2 lub ryboflawina | 0.045 mg | 3.21% |
Witamina B3 lub PP | 0.55 mg | 3.44% |
Witamina B5 | 0.14 mg | 2.33% |
Witamina B6 | 0.09 mg | 6.43% |
Witamina B9 | 20 μg | 10% |
Witamina B12 | 0.12 μg | 4.8% |
minerały | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
Wapń | 25 mg | 3.13% |
Chlorki | 0 mg | 0% |
Miedź | 0.17 | 17% |
Żelazo | 1.07 mg | 7.64% |
Jod | 4 μg | 2.67% |
Magnez | 19 mg | 5.07% |
Mangan | 0.24 mg | 12% |
Fosfor | 74 mg | 10.57% |
Potas | 144 mg | 7.2% |
Selen | 16.1 μg | 29.27% |
Sód | 143 mg | - |
Cynk | 0.61 mg | 6.1% |
Sól lub chlorek sodu | 0.36 mg | 0.05% |
kwasy tłuszczowe | zawartość w 100 g |
Nasycone kwasy tłuszczowe | 0.26 g |
- w tym kwas masłowy | 0 g |
- w tym kwas kaprynowy | 0 g |
- w tym kwas kapronowy | 0 g |
- w tym kwas kaprylowy | 0 g |
- w tym kwas laurynowy | 0 g |
- w tym kwas mirystynowy | 0.011 g |
- w tym kwas palmitynowy | 0.15 g |
- w tym kwas stearynowy | 0.092 g |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.3 g |
- w tym kwas oleinowy | 0 g |
Wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.075 g |
- w tym kwas linolowy | 0 g |
- w tym kwas alfa-linolenowy | 0 g |
- w tym kwas arachidonowy | 0 g |
- w tym kwas EPA | 0 g |
- w tym kwas DHA | 0 g |
dodatki do żywności | zawartość w 100 g |
Kwasy organiczne | traces g |
Popioły | 1.24 g |
Całkowita zawartość polioli | 0 g |