Tabela wartości odżywczej produktów zawiera ponad 2000 produktów spożywczych oraz szczegółowe informacje na temat ich wartości odżywczej: kalorie, substancje odżywcze takie jak białka, lipidy i węglowodany, witaminy, minerały, kwasy tłuszczowe. Tabela jest pożytecznym narzędziem, mogącym służyć do zbudowania zdrowej i zbilansowanej diety.
Lista alfabetyczna produktów spożywczych |
|
Kategoria produktów : zupy gotowe do spożycia
zupa z pora i ziemniaków, wartość odżywcza: |
||
W 100 gramach produkt zupa z pora i ziemniaków dostarcza 35.5 kcal lub 149 kj.
Ułóż swój dzienny jadłospis, używając do tego tabelki Mój jadłospis. Dodaj wybrane produkty do jadłospisu, następnie kliknij na Otwórz jadłospis i sprecyzuj wagę produktów. Wartość kaloryczna twojego posiłku zostanie obliczona automatycznie na podstawie produktów i wagi, które podasz.
zupa z pora i ziemniaków: zawartość procentowa białek, węglowodanów i lipidów
substancje odżywcze | zawartość w 100 g |
Białka | 0.88 g |
Węglowodany | 4.97 g |
- w tym cukry sucres | 0.9 g |
- w tym skrobia | 3.2 g |
- w tym błonnik | 0.9 g |
Lipidy | 1.14 g |
- w tym cholesterol | 4.73 mg |
- w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 0.6 g |
- w tym jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.33 g |
- w tym wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.17 g |
Woda | 90.8 g |
Alkohol | 0 g |
witaminy | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
Witamina A lub retinol | < 21 μg | 2.63% |
Beta-karoten lub prowitamina A | 120 μg | - |
Witamina C | 10.1 mg | 12.63% |
Witamina D lub cholekalcyferol | 0 μg | 0% |
Witamina E lub tokoferol | 0.28 mg | 2.33% |
Witamina K1 | 9.13 μg | 12.17% |
Witamina K2 | 0 μg | 0% |
Witamina B1 lub tiamina | 0.01 mg | 0.91% |
Witamina B2 lub ryboflawina | 0.03 mg | 2.14% |
Witamina B3 lub PP | 0.23 mg | 1.44% |
Witamina B5 | 0.14 mg | 2.33% |
Witamina B6 | 0.24 mg | 17.14% |
Witamina B9 | 28.7 μg | 14.35% |
Witamina B12 | 0.045 μg | 1.8% |
minerały | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
Wapń | 16 mg | 2% |
Chlorki | 450 mg | 56.25% |
Miedź | 0.02 | 2% |
Żelazo | 0.17 mg | 1.21% |
Jod | < 20 μg | 13.33% |
Magnez | 5.6 mg | 1.49% |
Mangan | 0.04 mg | 2% |
Fosfor | 16 mg | 2.29% |
Potas | 94 mg | 4.7% |
Selen | < 20 μg | 36.36% |
Sód | 280 mg | - |
Cynk | 0.13 mg | 1.3% |
Sól lub chlorek sodu | 0.7 mg | 0.09% |
kwasy tłuszczowe | zawartość w 100 g |
Nasycone kwasy tłuszczowe | 0.6 g |
- w tym kwas masłowy | 0.032 g |
- w tym kwas kaprynowy | 0.025 g |
- w tym kwas kapronowy | 0.019 g |
- w tym kwas kaprylowy | 0.013 g |
- w tym kwas laurynowy | 0.032 g |
- w tym kwas mirystynowy | 0.089 g |
- w tym kwas palmitynowy | 0.28 g |
- w tym kwas stearynowy | 0.1 g |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.33 g |
- w tym kwas oleinowy | 0.33 g |
Wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.17 g |
- w tym kwas linolowy | 0.11 g |
- w tym kwas alfa-linolenowy | 0.056 g |
- w tym kwas arachidonowy | < 0.01 g |
- w tym kwas EPA | < 0.01 g |
- w tym kwas DHA | < 0.01 g |
dodatki do żywności | zawartość w 100 g |
Kwasy organiczne | traces g |
Popioły | 0.97 g |
Całkowita zawartość polioli | 0 g |