Tabela wartości odżywczej produktów zawiera ponad 2000 produktów spożywczych oraz szczegółowe informacje na temat ich wartości odżywczej: kalorie, substancje odżywcze takie jak białka, lipidy i węglowodany, witaminy, minerały, kwasy tłuszczowe. Tabela jest pożytecznym narzędziem, mogącym służyć do zbudowania zdrowej i zbilansowanej diety.
Lista alfabetyczna produktów spożywczych |
|
Kategoria produktów : zupy gotowe do spożycia
zupa z dyni, wartość odżywcza: |
||
W 100 gramach produkt zupa z dyni dostarcza 36.9 kcal lub 154 kj.
Ułóż swój dzienny jadłospis, używając do tego tabelki Mój jadłospis. Dodaj wybrane produkty do jadłospisu, następnie kliknij na Otwórz jadłospis i sprecyzuj wagę produktów. Wartość kaloryczna twojego posiłku zostanie obliczona automatycznie na podstawie produktów i wagi, które podasz.
zupa z dyni: zawartość procentowa białek, węglowodanów i lipidów
substancje odżywcze | zawartość w 100 g |
Białka | 0.72 g |
Węglowodany | 4.71 g |
- w tym cukry sucres | 2.34 g |
- w tym skrobia | 1.1 g |
- w tym błonnik | 1.13 g |
Lipidy | 1.43 g |
- w tym cholesterol | 4.95 mg |
- w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 0.88 g |
- w tym jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.43 g |
- w tym wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.054 g |
Woda | 91.8 g |
Alkohol | 0 g |
witaminy | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
Witamina A lub retinol | < 21 μg | 2.63% |
Beta-karoten lub prowitamina A | 2530 μg | - |
Witamina C | < 0.5 mg | 0.63% |
Witamina D lub cholekalcyferol | 0 μg | 0% |
Witamina E lub tokoferol | 0.51 mg | 4.25% |
Witamina K1 | 1.03 μg | 1.37% |
Witamina K2 | 0 μg | 0% |
Witamina B1 lub tiamina | 0.018 mg | 1.64% |
Witamina B2 lub ryboflawina | 0.014 mg | 1% |
Witamina B3 lub PP | < 0.1 mg | 0.63% |
Witamina B5 | 0.13 mg | 2.17% |
Witamina B6 | 0.065 mg | 4.64% |
Witamina B9 | 9.35 μg | 4.68% |
Witamina B12 | 0.036 μg | 1.44% |
minerały | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
Wapń | 15 mg | 1.88% |
Chlorki | 421 mg | 52.63% |
Miedź | 0.03 | 3% |
Żelazo | 0.14 mg | 1% |
Jod | < 20 μg | 13.33% |
Magnez | 5.8 mg | 1.55% |
Mangan | 0.04 mg | 2% |
Fosfor | 17 mg | 2.43% |
Potas | 130 mg | 6.5% |
Selen | < 20 μg | 36.36% |
Sód | 257 mg | - |
Cynk | 0.13 mg | 1.3% |
Sól lub chlorek sodu | 0.66 mg | 0.08% |
kwasy tłuszczowe | zawartość w 100 g |
Nasycone kwasy tłuszczowe | 0.88 g |
- w tym kwas masłowy | 0.045 g |
- w tym kwas kaprynowy | 0.036 g |
- w tym kwas kapronowy | 0.027 g |
- w tym kwas kaprylowy | 0.018 g |
- w tym kwas laurynowy | 0.045 g |
- w tym kwas mirystynowy | 0.14 g |
- w tym kwas palmitynowy | 0.44 g |
- w tym kwas stearynowy | 0.13 g |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.43 g |
- w tym kwas oleinowy | 0.38 g |
Wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.054 g |
- w tym kwas linolowy | 0.039 g |
- w tym kwas alfa-linolenowy | 0.014 g |
- w tym kwas arachidonowy | < 0.01 g |
- w tym kwas EPA | < 0.01 g |
- w tym kwas DHA | < 0.01 g |
dodatki do żywności | zawartość w 100 g |
Kwasy organiczne | traces g |
Popioły | 0.95 g |
Całkowita zawartość polioli | 0 g |