Tabela wartości odżywczej produktów zawiera ponad 2000 produktów spożywczych oraz szczegółowe informacje na temat ich wartości odżywczej: kalorie, substancje odżywcze takie jak białka, lipidy i węglowodany, witaminy, minerały, kwasy tłuszczowe. Tabela jest pożytecznym narzędziem, mogącym służyć do zbudowania zdrowej i zbilansowanej diety.
Lista alfabetyczna produktów spożywczych |
|
Kategoria produktów : zupy gotowe do spożycia
zupa rybna lub z owoców morza, wartość odżywcza: |
||
W 100 gramach produkt zupa rybna lub z owoców morza dostarcza 40.8 kcal lub 171 kj.
Ułóż swój dzienny jadłospis, używając do tego tabelki Mój jadłospis. Dodaj wybrane produkty do jadłospisu, następnie kliknij na Otwórz jadłospis i sprecyzuj wagę produktów. Wartość kaloryczna twojego posiłku zostanie obliczona automatycznie na podstawie produktów i wagi, które podasz.
zupa rybna lub z owoców morza: zawartość procentowa białek, węglowodanów i lipidów
substancje odżywcze | zawartość w 100 g |
Białka | 3.51 g |
Węglowodany | 2.68 g |
- w tym cukry sucres | 0.98 g |
- w tym skrobia | 1.7 g |
- w tym błonnik | 0.85 g |
Lipidy | 1.6 g |
- w tym cholesterol | 30 mg |
- w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 0.58 g |
- w tym jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.74 g |
- w tym wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.2 g |
Woda | 89.4 g |
Alkohol | 0 g |
witaminy | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
Witamina A lub retinol | 59.8 μg | 7.48% |
Beta-karoten lub prowitamina A | 446 μg | - |
Witamina C | < 0.5 mg | 0.63% |
Witamina D lub cholekalcyferol | < 0.2 μg | 4% |
Witamina E lub tokoferol | 0.32 mg | 2.67% |
Witamina K1 | 0.93 μg | 1.24% |
Witamina K2 | 0 μg | 0% |
Witamina B1 lub tiamina | 0.03 mg | 2.73% |
Witamina B2 lub ryboflawina | 0.039 mg | 2.79% |
Witamina B3 lub PP | 0.63 mg | 3.94% |
Witamina B5 | 0.18 mg | 3% |
Witamina B6 | 0.032 mg | 2.29% |
Witamina B9 | < 5 μg | 2.5% |
Witamina B12 | 1.35 μg | 54% |
minerały | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
Wapń | 130 mg | 16.25% |
Chlorki | 611 mg | 76.38% |
Miedź | 0.07 | 7% |
Żelazo | 0.61 mg | 4.36% |
Jod | 70 μg | 46.67% |
Magnez | 11 mg | 2.93% |
Mangan | 0.05 mg | 2.5% |
Fosfor | 80 mg | 11.43% |
Potas | 110 mg | 5.5% |
Selen | < 20 μg | 36.36% |
Sód | 303 mg | - |
Cynk | 0.25 mg | 2.5% |
Sól lub chlorek sodu | 0.77 mg | 0.1% |
kwasy tłuszczowe | zawartość w 100 g |
Nasycone kwasy tłuszczowe | 0.58 g |
- w tym kwas masłowy | 0.01 g |
- w tym kwas kaprynowy | 0.01 g |
- w tym kwas kapronowy | < 0.01 g |
- w tym kwas kaprylowy | < 0.01 g |
- w tym kwas laurynowy | 0.01 g |
- w tym kwas mirystynowy | 0.07 g |
- w tym kwas palmitynowy | 0.29 g |
- w tym kwas stearynowy | 0.08 g |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.74 g |
- w tym kwas oleinowy | 0.71 g |
Wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.2 g |
- w tym kwas linolowy | 0.1 g |
- w tym kwas alfa-linolenowy | 0.028 g |
- w tym kwas arachidonowy | < 0.01 g |
- w tym kwas EPA | 0.028 g |
- w tym kwas DHA | 0.042 g |
dodatki do żywności | zawartość w 100 g |
Kwasy organiczne | traces g |
Popioły | 1.66 g |
Całkowita zawartość polioli | 0 g |