Tabela wartości odżywczej produktów zawiera ponad 2000 produktów spożywczych oraz szczegółowe informacje na temat ich wartości odżywczej: kalorie, substancje odżywcze takie jak białka, lipidy i węglowodany, witaminy, minerały, kwasy tłuszczowe. Tabela jest pożytecznym narzędziem, mogącym służyć do zbudowania zdrowej i zbilansowanej diety.
Lista alfabetyczna produktów spożywczych |
|
Kategoria produktów : zupy gotowe do spożycia
zupa pomidorowa z torebki, wartość odżywcza: |
||
W 100 gramach produkt zupa pomidorowa z torebki dostarcza 33.3 kcal lub 141 kj.
Ułóż swój dzienny jadłospis, używając do tego tabelki Mój jadłospis. Dodaj wybrane produkty do jadłospisu, następnie kliknij na Otwórz jadłospis i sprecyzuj wagę produktów. Wartość kaloryczna twojego posiłku zostanie obliczona automatycznie na podstawie produktów i wagi, które podasz.
zupa pomidorowa z torebki: zawartość procentowa białek, węglowodanów i lipidów
substancje odżywcze | zawartość w 100 g |
Białka | 0.72 g |
Węglowodany | 6.05 g |
- w tym cukry sucres | 2.48 g |
- w tym skrobia | 2.4 g |
- w tym błonnik | 0.51 g |
Lipidy | 0.58 g |
- w tym cholesterol | 2.02 mg |
- w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 0.32 g |
- w tym jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.17 g |
- w tym wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.066 g |
Woda | 90.4 g |
Alkohol | 0 g |
witaminy | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
Witamina A lub retinol | < 21 μg | 2.63% |
Beta-karoten lub prowitamina A | 147 μg | - |
Witamina C | < 0.5 mg | 0.63% |
Witamina D lub cholekalcyferol | 0 μg | 0% |
Witamina E lub tokoferol | 0.25 mg | 2.08% |
Witamina K1 | 1.33 μg | 1.77% |
Witamina K2 | 0 μg | 0% |
Witamina B1 lub tiamina | 0.02 mg | 1.82% |
Witamina B2 lub ryboflawina | 0.017 mg | 1.21% |
Witamina B3 lub PP | 0.46 mg | 2.88% |
Witamina B5 | 0.064 mg | 1.07% |
Witamina B6 | 0.027 mg | 1.93% |
Witamina B9 | 6.85 μg | 3.43% |
Witamina B12 | 0.14 μg | 5.6% |
minerały | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
Wapń | 11 mg | 1.38% |
Chlorki | 417 mg | 52.13% |
Miedź | 0.03 | 3% |
Żelazo | 0.14 mg | 1% |
Jod | < 20 μg | 13.33% |
Magnez | 5 mg | 1.33% |
Mangan | 0.04 mg | 2% |
Fosfor | 10 mg | 1.43% |
Potas | 32.5 mg | 1.63% |
Selen | < 20 μg | 36.36% |
Sód | 291 mg | - |
Cynk | 0.1 mg | 1% |
Sól lub chlorek sodu | 0.72 mg | 0.09% |
kwasy tłuszczowe | zawartość w 100 g |
Nasycone kwasy tłuszczowe | 0.32 g |
- w tym kwas masłowy | < 0.01 g |
- w tym kwas kaprynowy | 0.0041 g |
- w tym kwas kapronowy | < 0.01 g |
- w tym kwas kaprylowy | < 0.01 g |
- w tym kwas laurynowy | 0.0041 g |
- w tym kwas mirystynowy | 0.017 g |
- w tym kwas palmitynowy | 0.26 g |
- w tym kwas stearynowy | 0.033 g |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.17 g |
- w tym kwas oleinowy | 0.17 g |
Wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.066 g |
- w tym kwas linolowy | 0.062 g |
- w tym kwas alfa-linolenowy | 0.0041 g |
- w tym kwas arachidonowy | < 0.01 g |
- w tym kwas EPA | < 0.01 g |
- w tym kwas DHA | < 0.01 g |
dodatki do żywności | zawartość w 100 g |
Kwasy organiczne | traces g |
Popioły | 1.03 g |
Całkowita zawartość polioli | 0 g |