Tabela wartości odżywczej produktów zawiera ponad 2000 produktów spożywczych oraz szczegółowe informacje na temat ich wartości odżywczej: kalorie, substancje odżywcze takie jak białka, lipidy i węglowodany, witaminy, minerały, kwasy tłuszczowe. Tabela jest pożytecznym narzędziem, mogącym służyć do zbudowania zdrowej i zbilansowanej diety.
Lista alfabetyczna produktów spożywczych |
|
Kategoria produktów : słoiczki i dania dla niemowląt
zupa jarzynowa z ziemniakami dla niemowląt, wartość odżywcza: |
||
W 100 gramach produkt zupa jarzynowa z ziemniakami dla niemowląt dostarcza 38.5 kcal lub 162 kj.
Ułóż swój dzienny jadłospis, używając do tego tabelki Mój jadłospis. Dodaj wybrane produkty do jadłospisu, następnie kliknij na Otwórz jadłospis i sprecyzuj wagę produktów. Wartość kaloryczna twojego posiłku zostanie obliczona automatycznie na podstawie produktów i wagi, które podasz.
zupa jarzynowa z ziemniakami dla niemowląt: zawartość procentowa białek, węglowodanów i lipidów
substancje odżywcze | zawartość w 100 g |
Białka | 1 g |
Węglowodany | 5.88 g |
- w tym cukry sucres | 1.32 g |
- w tym skrobia | 4.1 g |
- w tym błonnik | 1.4 g |
Lipidy | 0.91 g |
- w tym cholesterol | < 700 mg |
- w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 0.16 g |
- w tym jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.35 g |
- w tym wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.3 g |
Woda | 90.4 g |
Alkohol | 0 g |
witaminy | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
Witamina A lub retinol | < 21 μg | 2.63% |
Beta-karoten lub prowitamina A | 650 μg | - |
Witamina C | < 0.5 mg | 0.63% |
Witamina D lub cholekalcyferol | 0 μg | 0% |
Witamina E lub tokoferol | 0.66 mg | 5.5% |
Witamina K1 | 5.25 μg | 7% |
Witamina K2 | 0 μg | 0% |
Witamina B1 lub tiamina | 0.027 mg | 2.45% |
Witamina B2 lub ryboflawina | 0.03 mg | 2.14% |
Witamina B3 lub PP | 0.28 mg | 1.75% |
Witamina B5 | 0.12 mg | 2% |
Witamina B6 | 0.028 mg | 2% |
Witamina B9 | < 5 μg | 2.5% |
Witamina B12 | 0.043 μg | 1.72% |
minerały | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
Wapń | 30.7 mg | 3.84% |
Chlorki | 114 mg | 14.25% |
Miedź | 0.035 | 3.5% |
Żelazo | 0.27 mg | 1.93% |
Jod | < 20 μg | 13.33% |
Magnez | 6.72 mg | 1.79% |
Mangan | 0.047 mg | 2.35% |
Fosfor | 20 mg | 2.86% |
Potas | 95.4 mg | 4.77% |
Selen | < 1 μg | 1.82% |
Sód | 71.7 mg | - |
Cynk | 0.17 mg | 1.7% |
Sól lub chlorek sodu | 0.18 mg | 0.02% |
kwasy tłuszczowe | zawartość w 100 g |
Nasycone kwasy tłuszczowe | 0.16 g |
- w tym kwas masłowy | 0.0034 g |
- w tym kwas kaprynowy | 0.0027 g |
- w tym kwas kapronowy | 0.0022 g |
- w tym kwas kaprylowy | 0.0013 g |
- w tym kwas laurynowy | 0.0037 g |
- w tym kwas mirystynowy | 0.012 g |
- w tym kwas palmitynowy | 0.086 g |
- w tym kwas stearynowy | 0.037 g |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.35 g |
- w tym kwas oleinowy | 0.34 g |
Wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.3 g |
- w tym kwas linolowy | 0.26 g |
- w tym kwas alfa-linolenowy | 0.034 g |
- w tym kwas arachidonowy | < 0.0002 g |
- w tym kwas EPA | < 0.0002 g |
- w tym kwas DHA | < 0.0002 g |
dodatki do żywności | zawartość w 100 g |
Kwasy organiczne | traces g |
Popioły | 0.41 g |
Całkowita zawartość polioli | 0 g |