Tabela wartości odżywczej produktów zawiera ponad 2000 produktów spożywczych oraz szczegółowe informacje na temat ich wartości odżywczej: kalorie, substancje odżywcze takie jak białka, lipidy i węglowodany, witaminy, minerały, kwasy tłuszczowe. Tabela jest pożytecznym narzędziem, mogącym służyć do zbudowania zdrowej i zbilansowanej diety.
Lista alfabetyczna produktów spożywczych |
|
Kategoria produktów : zupy gotowe do spożycia
zupa jarzynowa z torebki, wartość odżywcza: |
||
W 100 gramach produkt zupa jarzynowa z torebki dostarcza 31.6 kcal lub 133 kj.
Ułóż swój dzienny jadłospis, używając do tego tabelki Mój jadłospis. Dodaj wybrane produkty do jadłospisu, następnie kliknij na Otwórz jadłospis i sprecyzuj wagę produktów. Wartość kaloryczna twojego posiłku zostanie obliczona automatycznie na podstawie produktów i wagi, które podasz.
zupa jarzynowa z torebki: zawartość procentowa białek, węglowodanów i lipidów
substancje odżywcze | zawartość w 100 g |
Białka | 0.73 g |
Węglowodany | 5.13 g |
- w tym cukry sucres | 1.24 g |
- w tym skrobia | 2.6 g |
- w tym błonnik | 0.64 g |
Lipidy | 0.76 g |
- w tym cholesterol | 2.12 mg |
- w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 0.39 g |
- w tym jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.27 g |
- w tym wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.07 g |
Woda | 90.9 g |
Alkohol | 0 g |
witaminy | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
Witamina A lub retinol | < 21 μg | 2.63% |
Beta-karoten lub prowitamina A | 261 μg | - |
Witamina C | 3.28 mg | 4.1% |
Witamina D lub cholekalcyferol | 0 μg | 0% |
Witamina E lub tokoferol | 0.19 mg | 1.58% |
Witamina K1 | 2.42 μg | 3.23% |
Witamina K2 | 0 μg | 0% |
Witamina B1 lub tiamina | 0.05 mg | 4.55% |
Witamina B2 lub ryboflawina | 0.24 mg | 17.14% |
Witamina B3 lub PP | 0.13 mg | 0.81% |
Witamina B5 | 0.12 mg | 2% |
Witamina B6 | 0.044 mg | 3.14% |
Witamina B9 | 8.4 μg | 4.2% |
Witamina B12 | 0.029 μg | 1.16% |
minerały | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
Wapń | 21 mg | 2.63% |
Chlorki | 426 mg | 53.25% |
Miedź | 0.03 | 3% |
Żelazo | 0.19 mg | 1.36% |
Jod | 1 μg | 0.67% |
Magnez | 7 mg | 1.87% |
Mangan | 0.05 mg | 2.5% |
Fosfor | 6.26 mg | 0.89% |
Potas | 15 mg | 0.75% |
Selen | < 20 μg | 36.36% |
Sód | 277 mg | - |
Cynk | 0.12 mg | 1.2% |
Sól lub chlorek sodu | 0.7 mg | 0.09% |
kwasy tłuszczowe | zawartość w 100 g |
Nasycone kwasy tłuszczowe | 0.39 g |
- w tym kwas masłowy | 0.0045 g |
- w tym kwas kaprynowy | < 0.01 g |
- w tym kwas kapronowy | < 0.01 g |
- w tym kwas kaprylowy | < 0.01 g |
- w tym kwas laurynowy | 0.009 g |
- w tym kwas mirystynowy | 0.023 g |
- w tym kwas palmitynowy | 0.3 g |
- w tym kwas stearynowy | 0.05 g |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.27 g |
- w tym kwas oleinowy | 0.27 g |
Wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.07 g |
- w tym kwas linolowy | 0.062 g |
- w tym kwas alfa-linolenowy | 0.0078 g |
- w tym kwas arachidonowy | < 0.01 g |
- w tym kwas EPA | < 0.01 g |
- w tym kwas DHA | < 0.01 g |
dodatki do żywności | zawartość w 100 g |
Kwasy organiczne | traces g |
Popioły | 1.02 g |
Całkowita zawartość polioli | 0 g |