Tabela wartości odżywczej produktów zawiera ponad 2000 produktów spożywczych oraz szczegółowe informacje na temat ich wartości odżywczej: kalorie, substancje odżywcze takie jak białka, lipidy i węglowodany, witaminy, minerały, kwasy tłuszczowe. Tabela jest pożytecznym narzędziem, mogącym służyć do zbudowania zdrowej i zbilansowanej diety.
Lista alfabetyczna produktów spożywczych |
|
Kategoria produktów : zupy gotowe do spożycia
zupa grzybowa z torebki, wartość odżywcza: |
||
W 100 gramach produkt zupa grzybowa z torebki dostarcza 36.3 kcal lub 152 kj.
Ułóż swój dzienny jadłospis, używając do tego tabelki Mój jadłospis. Dodaj wybrane produkty do jadłospisu, następnie kliknij na Otwórz jadłospis i sprecyzuj wagę produktów. Wartość kaloryczna twojego posiłku zostanie obliczona automatycznie na podstawie produktów i wagi, które podasz.
zupa grzybowa z torebki: zawartość procentowa białek, węglowodanów i lipidów
substancje odżywcze | zawartość w 100 g |
Białka | 0.66 g |
Węglowodany | 5.09 g |
- w tym cukry sucres | 1.01 g |
- w tym skrobia | 2.3 g |
- w tym błonnik | 0.29 g |
Lipidy | 1.41 g |
- w tym cholesterol | 0.87 mg |
- w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 0.73 g |
- w tym jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.49 g |
- w tym wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.12 g |
Woda | 91.3 g |
Alkohol | 0 g |
witaminy | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
Witamina A lub retinol | < 21 μg | 2.63% |
Beta-karoten lub prowitamina A | 14.7 μg | - |
Witamina C | < 0.5 mg | 0.63% |
Witamina D lub cholekalcyferol | 0 μg | 0% |
Witamina E lub tokoferol | 0.24 mg | 2% |
Witamina K1 | < 0.8 μg | 1.07% |
Witamina K2 | 0 μg | 0% |
Witamina B1 lub tiamina | 0.03 mg | 2.73% |
Witamina B2 lub ryboflawina | 0.034 mg | 2.43% |
Witamina B3 lub PP | 0.37 mg | 2.31% |
Witamina B5 | 0.16 mg | 2.67% |
Witamina B6 | 0.033 mg | 2.36% |
Witamina B9 | 8.25 μg | 4.13% |
Witamina B12 | 0.028 μg | 1.12% |
minerały | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
Wapń | 10 mg | 1.25% |
Chlorki | 512 mg | 64% |
Miedź | 0.02 | 2% |
Żelazo | 0.02 mg | 0.14% |
Jod | < 20 μg | 13.33% |
Magnez | 2.5 mg | 0.67% |
Mangan | 0.03 mg | 1.5% |
Fosfor | 6.35 mg | 0.91% |
Potas | 32 mg | 1.6% |
Selen | < 20 μg | 36.36% |
Sód | 304 mg | - |
Cynk | 0.07 mg | 0.7% |
Sól lub chlorek sodu | 0.77 mg | 0.1% |
kwasy tłuszczowe | zawartość w 100 g |
Nasycone kwasy tłuszczowe | 0.73 g |
- w tym kwas masłowy | < 0.01 g |
- w tym kwas kaprynowy | < 0.01 g |
- w tym kwas kapronowy | < 0.01 g |
- w tym kwas kaprylowy | < 0.01 g |
- w tym kwas laurynowy | < 0.01 g |
- w tym kwas mirystynowy | 0.017 g |
- w tym kwas palmitynowy | 0.66 g |
- w tym kwas stearynowy | 0.058 g |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.49 g |
- w tym kwas oleinowy | 0.49 g |
Wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.12 g |
- w tym kwas linolowy | 0.12 g |
- w tym kwas alfa-linolenowy | < 0.01 g |
- w tym kwas arachidonowy | < 0.01 g |
- w tym kwas EPA | < 0.01 g |
- w tym kwas DHA | < 0.01 g |
dodatki do żywności | zawartość w 100 g |
Kwasy organiczne | traces g |
Popioły | 1.06 g |
Całkowita zawartość polioli | 0 g |