Tabela wartości odżywczej produktów zawiera ponad 2000 produktów spożywczych oraz szczegółowe informacje na temat ich wartości odżywczej: kalorie, substancje odżywcze takie jak białka, lipidy i węglowodany, witaminy, minerały, kwasy tłuszczowe. Tabela jest pożytecznym narzędziem, mogącym służyć do zbudowania zdrowej i zbilansowanej diety.
Lista alfabetyczna produktów spożywczych |
|
Kategoria produktów : zupy gotowe do spożycia
zupa chińska drobiowa z makaronem, wartość odżywcza: |
||
W 100 gramach produkt zupa chińska drobiowa z makaronem dostarcza 30.8 kcal lub 129 kj.
Ułóż swój dzienny jadłospis, używając do tego tabelki Mój jadłospis. Dodaj wybrane produkty do jadłospisu, następnie kliknij na Otwórz jadłospis i sprecyzuj wagę produktów. Wartość kaloryczna twojego posiłku zostanie obliczona automatycznie na podstawie produktów i wagi, które podasz.
zupa chińska drobiowa z makaronem: zawartość procentowa białek, węglowodanów i lipidów
substancje odżywcze | zawartość w 100 g |
Białka | 1.3 g |
Węglowodany | 3.86 g |
- w tym cukry sucres | 0.77 g |
- w tym skrobia | 0 g |
- w tym błonnik | 0.56 g |
Lipidy | 1 g |
- w tym cholesterol | 5 mg |
- w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 0.49 g |
- w tym jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.29 g |
- w tym wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.18 g |
Woda | 93.5 g |
Alkohol | 0 g |
witaminy | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
Witamina A lub retinol | 1 μg | 0.13% |
Beta-karoten lub prowitamina A | 119 μg | - |
Witamina C | 0 mg | 0% |
Witamina D lub cholekalcyferol | 0 μg | 0% |
Witamina E lub tokoferol | 0.03 mg | 0.25% |
Witamina K1 | 0 μg | 0% |
Witamina K2 | 0 μg | 0% |
Witamina B1 lub tiamina | 0.055 mg | 5% |
Witamina B2 lub ryboflawina | 0.045 mg | 3.21% |
Witamina B3 lub PP | 0.54 mg | 3.38% |
Witamina B5 | 0.074 mg | 1.23% |
Witamina B6 | 0.02 mg | 1.43% |
Witamina B9 | 2 μg | 1% |
Witamina B12 | 0.02 μg | 0.8% |
minerały | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
Wapń | 7.96 mg | 1% |
Chlorki | 0 mg | 0% |
Miedź | 0.069 | 6.9% |
Żelazo | 0.14 mg | 1% |
Jod | 0.5 μg | 0.33% |
Magnez | 7.93 mg | 2.11% |
Mangan | 0.057 mg | 2.85% |
Fosfor | 17 mg | 2.43% |
Potas | 30.5 mg | 1.53% |
Selen | < 10 μg | 18.18% |
Sód | 326 mg | - |
Cynk | 0.1 mg | 1% |
Sól lub chlorek sodu | 0.82 mg | 0.1% |
kwasy tłuszczowe | zawartość w 100 g |
Nasycone kwasy tłuszczowe | 0.49 g |
- w tym kwas masłowy | 0 g |
- w tym kwas kaprynowy | 0 g |
- w tym kwas kapronowy | 0 g |
- w tym kwas kaprylowy | 0 g |
- w tym kwas laurynowy | 0.001 g |
- w tym kwas mirystynowy | 0.005 g |
- w tym kwas palmitynowy | 0.2 g |
- w tym kwas stearynowy | 0.053 g |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.29 g |
- w tym kwas oleinowy | 0 g |
Wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.18 g |
- w tym kwas linolowy | 0 g |
- w tym kwas alfa-linolenowy | 0 g |
- w tym kwas arachidonowy | 0 g |
- w tym kwas EPA | 0 g |
- w tym kwas DHA | 0 g |
dodatki do żywności | zawartość w 100 g |
Kwasy organiczne | traces g |
Popioły | 1.01 g |
Całkowita zawartość polioli | 0 g |