Tabela wartości odżywczej produktów zawiera ponad 2000 produktów spożywczych oraz szczegółowe informacje na temat ich wartości odżywczej: kalorie, substancje odżywcze takie jak białka, lipidy i węglowodany, witaminy, minerały, kwasy tłuszczowe. Tabela jest pożytecznym narzędziem, mogącym służyć do zbudowania zdrowej i zbilansowanej diety.
Lista alfabetyczna produktów spożywczych |
|
Kategoria produktów : omlety i inne produkty jajeczne
żółtko jaja kurzego w proszku, wartość odżywcza: |
||
W 100 gramach produkt żółtko jaja kurzego w proszku dostarcza 660 kcal lub 2730 kj.
Ułóż swój dzienny jadłospis, używając do tego tabelki Mój jadłospis. Dodaj wybrane produkty do jadłospisu, następnie kliknij na Otwórz jadłospis i sprecyzuj wagę produktów. Wartość kaloryczna twojego posiłku zostanie obliczona automatycznie na podstawie produktów i wagi, które podasz.
żółtko jaja kurzego w proszku: zawartość procentowa białek, węglowodanów i lipidów
substancje odżywcze | zawartość w 100 g |
Białka | 34.1 g |
Węglowodany | 2.77 g |
- w tym cukry sucres | 0.07 g |
- w tym skrobia | 0 g |
- w tym błonnik | 0 g |
Lipidy | 57 g |
- w tym cholesterol | 2320 mg |
- w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 17.6 g |
- w tym jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 22.3 g |
- w tym wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 8.55 g |
Woda | 2.87 g |
Alkohol | 0 g |
witaminy | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
Witamina A lub retinol | 904 μg | 113% |
Beta-karoten lub prowitamina A | 0 μg | - |
Witamina C | 0 mg | 0% |
Witamina D lub cholekalcyferol | 11.4 μg | 228% |
Witamina E lub tokoferol | 4.81 mg | 40.08% |
Witamina K1 | 1.5 μg | 2% |
Witamina K2 | 0 μg | 0% |
Witamina B1 lub tiamina | 0.34 mg | 30.91% |
Witamina B2 lub ryboflawina | 1.57 mg | 112.14% |
Witamina B3 lub PP | 0.089 mg | 0.56% |
Witamina B5 | 8.42 mg | 140.33% |
Witamina B6 | 0.75 mg | 53.57% |
Witamina B9 | 227 μg | 113.5% |
Witamina B12 | 5.68 μg | 227.2% |
minerały | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
Wapń | 296 mg | 37% |
Chlorki | 0 mg | 0% |
Miedź | 0.012 | 1.2% |
Żelazo | 7.46 mg | 53.29% |
Jod | 0 μg | 0% |
Magnez | 19.5 mg | 5.2% |
Mangan | 0.19 mg | 9.5% |
Fosfor | 980 mg | 140% |
Potas | 254 mg | 12.7% |
Selen | 0 μg | 0% |
Sód | 149 mg | - |
Cynk | 6.33 mg | 63.3% |
Sól lub chlorek sodu | 0.37 mg | 0.05% |
kwasy tłuszczowe | zawartość w 100 g |
Nasycone kwasy tłuszczowe | 17.6 g |
- w tym kwas masłowy | 0 g |
- w tym kwas kaprynowy | 0 g |
- w tym kwas kapronowy | 0 g |
- w tym kwas kaprylowy | 0 g |
- w tym kwas laurynowy | 0 g |
- w tym kwas mirystynowy | 0.18 g |
- w tym kwas palmitynowy | 12.9 g |
- w tym kwas stearynowy | 4.43 g |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 22.3 g |
- w tym kwas oleinowy | 19.5 g |
Wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 8.55 g |
- w tym kwas linolowy | 6.4 g |
- w tym kwas alfa-linolenowy | 0.15 g |
- w tym kwas arachidonowy | 0.83 g |
- w tym kwas EPA | 0.2 g |
- w tym kwas DHA | 0.24 g |
dodatki do żywności | zawartość w 100 g |
Kwasy organiczne | 0 g |
Popioły | 3.35 g |
Całkowita zawartość polioli | 0 g |