Tabela wartości odżywczej produktów zawiera ponad 2000 produktów spożywczych oraz szczegółowe informacje na temat ich wartości odżywczej: kalorie, substancje odżywcze takie jak białka, lipidy i węglowodany, witaminy, minerały, kwasy tłuszczowe. Tabela jest pożytecznym narzędziem, mogącym służyć do zbudowania zdrowej i zbilansowanej diety.
Lista alfabetyczna produktów spożywczych |
|
Kategoria produktów : podroby
żołądki z kurczaka, wartość odżywcza: |
||
W 100 gramach produkt żołądki z kurczaka dostarcza 104 kcal lub 437 kj.
Ułóż swój dzienny jadłospis, używając do tego tabelki Mój jadłospis. Dodaj wybrane produkty do jadłospisu, następnie kliknij na Otwórz jadłospis i sprecyzuj wagę produktów. Wartość kaloryczna twojego posiłku zostanie obliczona automatycznie na podstawie produktów i wagi, które podasz.
żołądki z kurczaka: zawartość procentowa białek, węglowodanów i lipidów
substancje odżywcze | zawartość w 100 g |
Białka | 17.3 g |
Węglowodany | 0.3 g |
- w tym cukry sucres | 0 g |
- w tym skrobia | 0 g |
- w tym błonnik | 0 g |
Lipidy | 3.75 g |
- w tym cholesterol | 240 mg |
- w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 1.12 g |
- w tym jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.9 g |
- w tym wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.62 g |
Woda | 77.8 g |
Alkohol | 0 g |
witaminy | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
Witamina A lub retinol | 42 μg | 5.25% |
Beta-karoten lub prowitamina A | 0 μg | - |
Witamina C | 3.7 mg | 4.63% |
Witamina D lub cholekalcyferol | 0.6 μg | 12% |
Witamina E lub tokoferol | 0.27 mg | 2.25% |
Witamina K1 | 0 μg | 0% |
Witamina K2 | 0 μg | 0% |
Witamina B1 lub tiamina | 0.059 mg | 5.36% |
Witamina B2 lub ryboflawina | 0.14 mg | 10% |
Witamina B3 lub PP | 4.09 mg | 25.56% |
Witamina B5 | 0.63 mg | 10.5% |
Witamina B6 | 0.12 mg | 8.57% |
Witamina B9 | 21.5 μg | 10.75% |
Witamina B12 | 0.91 μg | 36.4% |
minerały | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
Wapń | 11 mg | 1.38% |
Chlorki | 0 mg | 0% |
Miedź | 0.12 | 12% |
Żelazo | 2.49 mg | 17.79% |
Jod | 1.2 μg | 0.8% |
Magnez | 14 mg | 3.73% |
Mangan | 0.055 mg | 2.75% |
Fosfor | 148 mg | 21.14% |
Potas | 213 mg | 10.65% |
Selen | 0 μg | 0% |
Sód | 73.3 mg | - |
Cynk | 2.72 mg | 27.2% |
Sól lub chlorek sodu | 0.18 mg | 0.02% |
kwasy tłuszczowe | zawartość w 100 g |
Nasycone kwasy tłuszczowe | 1.12 g |
- w tym kwas masłowy | 0 g |
- w tym kwas kaprynowy | 0 g |
- w tym kwas kapronowy | 0 g |
- w tym kwas kaprylowy | 0 g |
- w tym kwas laurynowy | 0 g |
- w tym kwas mirystynowy | 0.013 g |
- w tym kwas palmitynowy | 0.61 g |
- w tym kwas stearynowy | 0.29 g |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.9 g |
- w tym kwas oleinowy | 0.9 g |
Wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.62 g |
- w tym kwas linolowy | 0.45 g |
- w tym kwas alfa-linolenowy | 0.0062 g |
- w tym kwas arachidonowy | 0.16 g |
- w tym kwas EPA | 0 g |
- w tym kwas DHA | 0 g |
dodatki do żywności | zawartość w 100 g |
Kwasy organiczne | 0 g |
Popioły | 0.93 g |
Całkowita zawartość polioli | 0 g |