Tabela wartości odżywczej produktów zawiera ponad 2000 produktów spożywczych oraz szczegółowe informacje na temat ich wartości odżywczej: kalorie, substancje odżywcze takie jak białka, lipidy i węglowodany, witaminy, minerały, kwasy tłuszczowe. Tabela jest pożytecznym narzędziem, mogącym służyć do zbudowania zdrowej i zbilansowanej diety.
Lista alfabetyczna produktów spożywczych |
|
Kategoria produktów : podroby
żołądki kacze duszone w kaczym tłuszczu w puszce, wartość odżywcza: |
||
W 100 gramach produkt żołądki kacze duszone w kaczym tłuszczu w puszce dostarcza 149 kcal lub 632 kj.
Ułóż swój dzienny jadłospis, używając do tego tabelki Mój jadłospis. Dodaj wybrane produkty do jadłospisu, następnie kliknij na Otwórz jadłospis i sprecyzuj wagę produktów. Wartość kaloryczna twojego posiłku zostanie obliczona automatycznie na podstawie produktów i wagi, które podasz.
żołądki kacze duszone w kaczym tłuszczu w puszce: zawartość procentowa białek, węglowodanów i lipidów
substancje odżywcze | zawartość w 100 g |
Białka | 32.4 g |
Węglowodany | 0 g |
- w tym cukry sucres | < 0.2 g |
- w tym skrobia | < 1 g |
- w tym błonnik | < 1 g |
Lipidy | 2.1 g |
- w tym cholesterol | 355 mg |
- w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 0.7 g |
- w tym jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.55 g |
- w tym wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.31 g |
Woda | 63.4 g |
Alkohol | 0 g |
witaminy | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
Witamina A lub retinol | < 2 μg | 0.25% |
Beta-karoten lub prowitamina A | < 30 μg | - |
Witamina C | < 1 mg | 1.25% |
Witamina D lub cholekalcyferol | < 0.5 μg | 10% |
Witamina E lub tokoferol | 0.12 mg | 1% |
Witamina K1 | 0 μg | 0% |
Witamina K2 | 0 μg | 0% |
Witamina B1 lub tiamina | 0.14 mg | 12.73% |
Witamina B2 lub ryboflawina | 0.2 mg | 14.29% |
Witamina B3 lub PP | 3.6 mg | 22.5% |
Witamina B5 | 0.3 mg | 5% |
Witamina B6 | 0.12 mg | 8.57% |
Witamina B9 | < 20 μg | 10% |
Witamina B12 | 6.8 μg | 272% |
minerały | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
Wapń | 8.5 mg | 1.06% |
Chlorki | 0 mg | 0% |
Miedź | < 0.1 | 10% |
Żelazo | 9.4 mg | 67.14% |
Jod | 32 μg | 21.33% |
Magnez | 18.3 mg | 4.88% |
Mangan | < 0.1 mg | 5% |
Fosfor | 126 mg | 18% |
Potas | 214 mg | 10.7% |
Selen | 37 μg | 67.27% |
Sód | 766 mg | - |
Cynk | 6 mg | 60% |
Sól lub chlorek sodu | 1.92 mg | 0.24% |
kwasy tłuszczowe | zawartość w 100 g |
Nasycone kwasy tłuszczowe | 0.7 g |
- w tym kwas masłowy | < 0.002 g |
- w tym kwas kaprynowy | < 0.002 g |
- w tym kwas kapronowy | < 0.002 g |
- w tym kwas kaprylowy | < 0.002 g |
- w tym kwas laurynowy | < 0.002 g |
- w tym kwas mirystynowy | 0.011 g |
- w tym kwas palmitynowy | 0.42 g |
- w tym kwas stearynowy | 0.22 g |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.55 g |
- w tym kwas oleinowy | 0.51 g |
Wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.31 g |
- w tym kwas linolowy | 0.17 g |
- w tym kwas alfa-linolenowy | < 0.005 g |
- w tym kwas arachidonowy | 0.12 g |
- w tym kwas EPA | < 0.004 g |
- w tym kwas DHA | < 0.004 g |
dodatki do żywności | zawartość w 100 g |
Kwasy organiczne | 0 g |
Popioły | 2.57 g |
Całkowita zawartość polioli | 0 g |