Tabela wartości odżywczej produktów zawiera ponad 2000 produktów spożywczych oraz szczegółowe informacje na temat ich wartości odżywczej: kalorie, substancje odżywcze takie jak białka, lipidy i węglowodany, witaminy, minerały, kwasy tłuszczowe. Tabela jest pożytecznym narzędziem, mogącym służyć do zbudowania zdrowej i zbilansowanej diety.
Lista alfabetyczna produktów spożywczych |
|
Kategoria produktów : ryby i płazy surowe
złocica, wartość odżywcza: |
||
W 100 gramach produkt złocica dostarcza 80.6 kcal lub 341 kj.
Ułóż swój dzienny jadłospis, używając do tego tabelki Mój jadłospis. Dodaj wybrane produkty do jadłospisu, następnie kliknij na Otwórz jadłospis i sprecyzuj wagę produktów. Wartość kaloryczna twojego posiłku zostanie obliczona automatycznie na podstawie produktów i wagi, które podasz.
złocica: zawartość procentowa białek, węglowodanów i lipidów
substancje odżywcze | zawartość w 100 g |
Białka | 17 g |
Węglowodany | 0 g |
- w tym cukry sucres | 0 g |
- w tym skrobia | 0 g |
- w tym błonnik | 0 g |
Lipidy | 1.4 g |
- w tym cholesterol | 43 mg |
- w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 0.2 g |
- w tym jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.28 g |
- w tym wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.46 g |
Woda | 80 g |
Alkohol | 0 g |
witaminy | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
Witamina A lub retinol | 0 μg | 0% |
Beta-karoten lub prowitamina A | 0 μg | - |
Witamina C | 0 mg | 0% |
Witamina D lub cholekalcyferol | 0 μg | 0% |
Witamina E lub tokoferol | 0 mg | 0% |
Witamina K1 | 0 μg | 0% |
Witamina K2 | 0 μg | 0% |
Witamina B1 lub tiamina | 0.09 mg | 8.18% |
Witamina B2 lub ryboflawina | 0.08 mg | 5.71% |
Witamina B3 lub PP | 3.5 mg | 21.88% |
Witamina B5 | 0.3 mg | 5% |
Witamina B6 | 0.3 mg | 21.43% |
Witamina B9 | 11 μg | 5.5% |
Witamina B12 | 1 μg | 40% |
minerały | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
Wapń | 17 mg | 2.13% |
Chlorki | 0 mg | 0% |
Miedź | 0.1 | 10% |
Żelazo | 0.5 mg | 3.57% |
Jod | 94 μg | 62.67% |
Magnez | 17 mg | 4.53% |
Mangan | 0 mg | 0% |
Fosfor | 200 mg | 28.57% |
Potas | 230 mg | 11.5% |
Selen | 75.3 μg | 136.91% |
Sód | 95 mg | - |
Cynk | 0.45 mg | 4.5% |
Sól lub chlorek sodu | 0.24 mg | 0.03% |
kwasy tłuszczowe | zawartość w 100 g |
Nasycone kwasy tłuszczowe | 0.2 g |
- w tym kwas masłowy | 0 g |
- w tym kwas kaprynowy | 0 g |
- w tym kwas kapronowy | 0 g |
- w tym kwas kaprylowy | 0 g |
- w tym kwas laurynowy | 0 g |
- w tym kwas mirystynowy | 0.026 g |
- w tym kwas palmitynowy | 0.12 g |
- w tym kwas stearynowy | 0.032 g |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.28 g |
- w tym kwas oleinowy | 0.13 g |
Wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.46 g |
- w tym kwas linolowy | 0.005 g |
- w tym kwas alfa-linolenowy | 0.005 g |
- w tym kwas arachidonowy | 0.062 g |
- w tym kwas EPA | 0.25 g |
- w tym kwas DHA | 0.11 g |
dodatki do żywności | zawartość w 100 g |
Kwasy organiczne | 0 g |
Popioły | 1.3 g |
Całkowita zawartość polioli | 0 g |