Tabela wartości odżywczej produktów zawiera ponad 2000 produktów spożywczych oraz szczegółowe informacje na temat ich wartości odżywczej: kalorie, substancje odżywcze takie jak białka, lipidy i węglowodany, witaminy, minerały, kwasy tłuszczowe. Tabela jest pożytecznym narzędziem, mogącym służyć do zbudowania zdrowej i zbilansowanej diety.
Lista alfabetyczna produktów spożywczych |
|
Kategoria produktów : ryby i płazy surowe
zimnica, wartość odżywcza: |
||
W 100 gramach produkt zimnica dostarcza 80.8 kcal lub 342 kj.
Ułóż swój dzienny jadłospis, używając do tego tabelki Mój jadłospis. Dodaj wybrane produkty do jadłospisu, następnie kliknij na Otwórz jadłospis i sprecyzuj wagę produktów. Wartość kaloryczna twojego posiłku zostanie obliczona automatycznie na podstawie produktów i wagi, które podasz.
zimnica: zawartość procentowa białek, węglowodanów i lipidów
substancje odżywcze | zawartość w 100 g |
Białka | 18.3 g |
Węglowodany | 0 g |
- w tym cukry sucres | 0 g |
- w tym skrobia | 0 g |
- w tym błonnik | 0 g |
Lipidy | 0.85 g |
- w tym cholesterol | 49.8 mg |
- w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 0.16 g |
- w tym jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.18 g |
- w tym wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.2 g |
Woda | 79.7 g |
Alkohol | 0 g |
witaminy | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
Witamina A lub retinol | 14.4 μg | 1.8% |
Beta-karoten lub prowitamina A | 0 μg | - |
Witamina C | 1 mg | 1.25% |
Witamina D lub cholekalcyferol | < 0.5 μg | 10% |
Witamina E lub tokoferol | 0.4 mg | 3.33% |
Witamina K1 | 0 μg | 0% |
Witamina K2 | 0 μg | 0% |
Witamina B1 lub tiamina | 0.1 mg | 9.09% |
Witamina B2 lub ryboflawina | 0.084 mg | 6% |
Witamina B3 lub PP | 2.64 mg | 16.5% |
Witamina B5 | 0.54 mg | 9% |
Witamina B6 | 0.23 mg | 16.43% |
Witamina B9 | 5 μg | 2.5% |
Witamina B12 | 1.5 μg | 60% |
minerały | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
Wapń | 27 mg | 3.38% |
Chlorki | 0 mg | 0% |
Miedź | 0.17 | 17% |
Żelazo | 0.3 mg | 2.14% |
Jod | 30 μg | 20% |
Magnez | 24 mg | 6.4% |
Mangan | 0.04 mg | 2% |
Fosfor | 176 mg | 25.14% |
Potas | 262 mg | 13.1% |
Selen | 13.8 μg | 25.09% |
Sód | 111 mg | - |
Cynk | 0.46 mg | 4.6% |
Sól lub chlorek sodu | 0.28 mg | 0.04% |
kwasy tłuszczowe | zawartość w 100 g |
Nasycone kwasy tłuszczowe | 0.16 g |
- w tym kwas masłowy | 0 g |
- w tym kwas kaprynowy | 0 g |
- w tym kwas kapronowy | 0 g |
- w tym kwas kaprylowy | 0 g |
- w tym kwas laurynowy | 0 g |
- w tym kwas mirystynowy | 0.013 g |
- w tym kwas palmitynowy | 0.11 g |
- w tym kwas stearynowy | 0.024 g |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.18 g |
- w tym kwas oleinowy | 0.084 g |
Wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.2 g |
- w tym kwas linolowy | 0.0027 g |
- w tym kwas alfa-linolenowy | 0.00074 g |
- w tym kwas arachidonowy | 0 g |
- w tym kwas EPA | 0.043 g |
- w tym kwas DHA | 0.16 g |
dodatki do żywności | zawartość w 100 g |
Kwasy organiczne | 0 g |
Popioły | 0.96 g |
Całkowita zawartość polioli | 0 g |