Tabela wartości odżywczej produktów zawiera ponad 2000 produktów spożywczych oraz szczegółowe informacje na temat ich wartości odżywczej: kalorie, substancje odżywcze takie jak białka, lipidy i węglowodany, witaminy, minerały, kwasy tłuszczowe. Tabela jest pożytecznym narzędziem, mogącym służyć do zbudowania zdrowej i zbilansowanej diety.
Lista alfabetyczna produktów spożywczych |
|
Kategoria produktów : ziemniaki i inne bulwy
ziemniaki z puszki odsączone, wartość odżywcza: |
||
W 100 gramach produkt ziemniaki z puszki odsączone dostarcza 59.9 kcal lub 253 kj.
Ułóż swój dzienny jadłospis, używając do tego tabelki Mój jadłospis. Dodaj wybrane produkty do jadłospisu, następnie kliknij na Otwórz jadłospis i sprecyzuj wagę produktów. Wartość kaloryczna twojego posiłku zostanie obliczona automatycznie na podstawie produktów i wagi, które podasz.
ziemniaki z puszki odsączone: zawartość procentowa białek, węglowodanów i lipidów
substancje odżywcze | zawartość w 100 g |
Białka | 1.47 g |
Węglowodany | 11.7 g |
- w tym cukry sucres | 0.65 g |
- w tym skrobia | 0 g |
- w tym błonnik | 2.2 g |
Lipidy | 0.34 g |
- w tym cholesterol | 0 mg |
- w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 0.055 g |
- w tym jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.005 g |
- w tym wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.09 g |
Woda | 84.3 g |
Alkohol | 0 g |
witaminy | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
Witamina A lub retinol | 0 μg | 0% |
Beta-karoten lub prowitamina A | 0 μg | - |
Witamina C | 5.1 mg | 6.38% |
Witamina D lub cholekalcyferol | 0 μg | 0% |
Witamina E lub tokoferol | 0 mg | 0% |
Witamina K1 | 0 μg | 0% |
Witamina K2 | 0 μg | 0% |
Witamina B1 lub tiamina | 0.068 mg | 6.18% |
Witamina B2 lub ryboflawina | 0.013 mg | 0.93% |
Witamina B3 lub PP | 0.92 mg | 5.75% |
Witamina B5 | 0.35 mg | 5.83% |
Witamina B6 | 0.19 mg | 13.57% |
Witamina B9 | 6 μg | 3% |
Witamina B12 | 0 μg | 0% |
minerały | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
Wapń | 25.4 mg | 3.18% |
Chlorki | 0 mg | 0% |
Miedź | 0.051 | 5.1% |
Żelazo | 1.26 mg | 9% |
Jod | 0 μg | 0% |
Magnez | 9.4 mg | 2.51% |
Mangan | 0.071 mg | 3.55% |
Fosfor | 28.8 mg | 4.11% |
Potas | 229 mg | 11.45% |
Selen | < 3.35 μg | 6.09% |
Sód | 60.6 mg | - |
Cynk | 0.18 mg | 1.8% |
Sól lub chlorek sodu | 0.15 mg | 0.02% |
kwasy tłuszczowe | zawartość w 100 g |
Nasycone kwasy tłuszczowe | 0.055 g |
- w tym kwas masłowy | 0 g |
- w tym kwas kaprynowy | 0.001 g |
- w tym kwas kapronowy | 0 g |
- w tym kwas kaprylowy | 0 g |
- w tym kwas laurynowy | 0.007 g |
- w tym kwas mirystynowy | 0.001 g |
- w tym kwas palmitynowy | 0.034 g |
- w tym kwas stearynowy | 0.007 g |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.005 g |
- w tym kwas oleinowy | 0.002 g |
Wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.09 g |
- w tym kwas linolowy | 0.067 g |
- w tym kwas alfa-linolenowy | 0.021 g |
- w tym kwas arachidonowy | 0 g |
- w tym kwas EPA | 0 g |
- w tym kwas DHA | 0 g |
dodatki do żywności | zawartość w 100 g |
Kwasy organiczne | traces g |
Popioły | 0.88 g |
Całkowita zawartość polioli | 0 g |