Tabela wartości odżywczej produktów zawiera ponad 2000 produktów spożywczych oraz szczegółowe informacje na temat ich wartości odżywczej: kalorie, substancje odżywcze takie jak białka, lipidy i węglowodany, witaminy, minerały, kwasy tłuszczowe. Tabela jest pożytecznym narzędziem, mogącym służyć do zbudowania zdrowej i zbilansowanej diety.
Lista alfabetyczna produktów spożywczych |
|
Kategoria produktów : dania mięsne i drobiowe i produktów skrobiowych
ziemniaki smażone z z boczkiem lub kurczakiem, wartość odżywcza: |
||
W 100 gramach produkt ziemniaki smażone z z boczkiem lub kurczakiem dostarcza 168 kcal lub 702 kj.
Ułóż swój dzienny jadłospis, używając do tego tabelki Mój jadłospis. Dodaj wybrane produkty do jadłospisu, następnie kliknij na Otwórz jadłospis i sprecyzuj wagę produktów. Wartość kaloryczna twojego posiłku zostanie obliczona automatycznie na podstawie produktów i wagi, które podasz.
ziemniaki smażone z z boczkiem lub kurczakiem: zawartość procentowa białek, węglowodanów i lipidów
substancje odżywcze | zawartość w 100 g |
Białka | 3.2 g |
Węglowodany | 16.2 g |
- w tym cukry sucres | 1.7 g |
- w tym skrobia | 14.5 g |
- w tym błonnik | 2.1 g |
Lipidy | 9.6 g |
- w tym cholesterol | 10.5 mg |
- w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 2.9 g |
- w tym jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 2.99 g |
- w tym wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 1.97 g |
Woda | 65 g |
Alkohol | 0 g |
witaminy | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
Witamina A lub retinol | < 21 μg | 2.63% |
Beta-karoten lub prowitamina A | 22.6 μg | - |
Witamina C | 3.04 mg | 3.8% |
Witamina D lub cholekalcyferol | 0 μg | 0% |
Witamina E lub tokoferol | 1.49 mg | 12.42% |
Witamina K1 | 3.13 μg | 4.17% |
Witamina K2 | 0 μg | 0% |
Witamina B1 lub tiamina | 0.086 mg | 7.82% |
Witamina B2 lub ryboflawina | 0.056 mg | 4% |
Witamina B3 lub PP | 1.28 mg | 8% |
Witamina B5 | 0.41 mg | 6.83% |
Witamina B6 | 0.15 mg | 10.71% |
Witamina B9 | 23.8 μg | 11.9% |
Witamina B12 | 0.15 μg | 6% |
minerały | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
Wapń | 26 mg | 3.25% |
Chlorki | 465 mg | 58.13% |
Miedź | 0.08 | 8% |
Żelazo | 0.49 mg | 3.5% |
Jod | < 20 μg | 13.33% |
Magnez | 20 mg | 5.33% |
Mangan | 0.1 mg | 5% |
Fosfor | 88 mg | 12.57% |
Potas | 390 mg | 19.5% |
Selen | < 20 μg | 36.36% |
Sód | 260 mg | - |
Cynk | 0.45 mg | 4.5% |
Sól lub chlorek sodu | 0.6 mg | 0.08% |
kwasy tłuszczowe | zawartość w 100 g |
Nasycone kwasy tłuszczowe | 2.9 g |
- w tym kwas masłowy | 0.02 g |
- w tym kwas kaprynowy | 0.03 g |
- w tym kwas kapronowy | 0.02 g |
- w tym kwas kaprylowy | 0.02 g |
- w tym kwas laurynowy | 0.03 g |
- w tym kwas mirystynowy | 0.13 g |
- w tym kwas palmitynowy | 1.47 g |
- w tym kwas stearynowy | 0.54 g |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 2.99 g |
- w tym kwas oleinowy | 2.99 g |
Wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 1.97 g |
- w tym kwas linolowy | 1.89 g |
- w tym kwas alfa-linolenowy | 0.089 g |
- w tym kwas arachidonowy | < 0.01 g |
- w tym kwas EPA | < 0.01 g |
- w tym kwas DHA | < 0.01 g |
dodatki do żywności | zawartość w 100 g |
Kwasy organiczne | 0 g |
Popioły | 1.55 g |
Całkowita zawartość polioli | 0 g |