Wartość odżywcza produktów spożywczych : kalorie, witaminy, minerały, tłuszcze, cukry, białka...

Tabela wartości odżywczej produktów zawiera ponad 2000 produktów spożywczych oraz szczegółowe informacje na temat ich wartości odżywczej: kalorie, substancje odżywcze takie jak białka, lipidy i węglowodany, witaminy, minerały, kwasy tłuszczowe. Tabela jest pożytecznym narzędziem, mogącym służyć do zbudowania zdrowej i zbilansowanej diety.

Lista alfabetyczna produktów spożywczych

A
B
C
D
E
F
G
H
I
J
K
L
Ł
M
N
O
P
R
S
Ś
T
U
V
W
Z
Ż
 

 

Zapiekanka z makaronu kalorie, wartości odżywcze, witaminy, minerały...

Kategoria produktów : dania ze zbóż – makarony

zapiekanka z makaronu  

zapiekanka z makaronu, wartość odżywcza:

zapiekanka z makaronu : 159 kalorii w 100g

W 100 gramach produkt zapiekanka z makaronu dostarcza 159 kcal lub 666 kj.


Ułóż swój jadłospis

Ułóż swój dzienny jadłospis, używając do tego tabelki Mój jadłospis. Dodaj wybrane produkty do jadłospisu, następnie kliknij na Otwórz jadłospis i sprecyzuj wagę produktów. Wartość kaloryczna twojego posiłku zostanie obliczona automatycznie na podstawie produktów i wagi, które podasz.

zapiekanka z makaronu : białka, węglowodany i lipidy

zapiekanka z makaronu: zawartość procentowa białek, węglowodanów i lipidów

zapiekanka z makaronu : substancje odżywcze

substancje odżywcze

zawartość w 100 g

Białka7 g
Węglowodany16.4 g
- w tym cukry sucres3.08 g
- w tym skrobia11.9 g
- w tym błonnik1.54 g
Lipidy6.93 g
- w tym cholesterol20.4 mg
- w tym nasycone kwasy tłuszczowe4.01 g
- w tym jednonienasycone kwasy tłuszczowe1.95 g
- w tym wielonienasycone kwasy tłuszczowe0.87 g
Woda66.7 g
Alkohol0 g

zapiekanka z makaronu : pokrycie zalecanego dziennego spożycia witamin

zapiekanka z makaronu : zawartość witamin

witaminy

zawartość w 100 g

procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia

Witamina A lub retinol67 μg8.38%
Beta-karoten lub prowitamina A0 μg-
Witamina C1.1 mg1.38%
Witamina D lub cholekalcyferol0.3 μg6%
Witamina E lub tokoferol0.34 mg2.83%
Witamina K10 μg0%
Witamina K20 μg0%
Witamina B1 lub tiamina0.09 mg8.18%
Witamina B2 lub ryboflawina0.13 mg9.29%
Witamina B3 lub PP0.64 mg4%
Witamina B50.28 mg4.67%
Witamina B60.06 mg4.29%
Witamina B96 μg3%
Witamina B120.39 μg15.6%

zapiekanka z makaronu : pokrycie zalecanego dziennego spożycia minerałów

zapiekanka z makaronu : zawartość minerałów

minerały

zawartość w 100 g

procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia

Wapń 116 mg14.5%
Chlorki0 mg0%
Miedź0.055%
Żelazo0.4 mg2.86%
Jod4 μg2.67%
Magnez20 mg5.33%
Mangan0.1 mg5%
Fosfor137 mg19.57%
Potas124 mg6.2%
Selen4.9 μg8.91%
Sód372 mg-
Cynk0.88 mg8.8%
Sól lub chlorek sodu0.93 mg0.12%

zapiekanka z makaronu : kwasy tłuszczowe

kwasy tłuszczowe

zawartość w 100 g

Nasycone kwasy tłuszczowe4.01 g
- w tym kwas masłowy0.18 g
- w tym kwas kaprynowy0.15 g
- w tym kwas kapronowy0.1 g
- w tym kwas kaprylowy0.073 g
- w tym kwas laurynowy0.2 g
- w tym kwas mirystynowy0.49 g
- w tym kwas palmitynowy1.48 g
- w tym kwas stearynowy0.61 g
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe1.95 g
- w tym kwas oleinowy1.59 g
Wielonienasycone kwasy tłuszczowe0.87 g
- w tym kwas linolowy0.66 g
- w tym kwas alfa-linolenowy0.06 g
- w tym kwas arachidonowy0 g
- w tym kwas EPA0 g
- w tym kwas DHA0 g

zapiekanka z makaronu : dodatki do żywności

dodatki do żywności

zawartość w 100 g

Kwasy organiczne0 g
Popioły1.5 g
Całkowita zawartość polioli0 g
Polityka prywatności dla reklam Google Adsense