Tabela wartości odżywczej produktów zawiera ponad 2000 produktów spożywczych oraz szczegółowe informacje na temat ich wartości odżywczej: kalorie, substancje odżywcze takie jak białka, lipidy i węglowodany, witaminy, minerały, kwasy tłuszczowe. Tabela jest pożytecznym narzędziem, mogącym służyć do zbudowania zdrowej i zbilansowanej diety.
Lista alfabetyczna produktów spożywczych |
|
Kategoria produktów : ryby i płazy surowe
żabnica, wartość odżywcza: |
||
W 100 gramach produkt żabnica dostarcza 68.5 kcal lub 290 kj.
Ułóż swój dzienny jadłospis, używając do tego tabelki Mój jadłospis. Dodaj wybrane produkty do jadłospisu, następnie kliknij na Otwórz jadłospis i sprecyzuj wagę produktów. Wartość kaloryczna twojego posiłku zostanie obliczona automatycznie na podstawie produktów i wagi, które podasz.
żabnica: zawartość procentowa białek, węglowodanów i lipidów
substancje odżywcze | zawartość w 100 g |
Białka | 14.8 g |
Węglowodany | 0 g |
- w tym cukry sucres | 0 g |
- w tym skrobia | 0 g |
- w tym błonnik | < 0.25 g |
Lipidy | 0.99 g |
- w tym cholesterol | 32.3 mg |
- w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 0.18 g |
- w tym jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.15 g |
- w tym wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.37 g |
Woda | 83.2 g |
Alkohol | 0 g |
witaminy | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
Witamina A lub retinol | 12 μg | 1.5% |
Beta-karoten lub prowitamina A | 0 μg | - |
Witamina C | 1 mg | 1.25% |
Witamina D lub cholekalcyferol | 4.3 μg | 86% |
Witamina E lub tokoferol | 0 mg | 0% |
Witamina K1 | 0 μg | 0% |
Witamina K2 | 0 μg | 0% |
Witamina B1 lub tiamina | 0.025 mg | 2.27% |
Witamina B2 lub ryboflawina | 0.06 mg | 4.29% |
Witamina B3 lub PP | 2.1 mg | 13.13% |
Witamina B5 | 0.15 mg | 2.5% |
Witamina B6 | 0.24 mg | 17.14% |
Witamina B9 | 7 μg | 3.5% |
Witamina B12 | 0.9 μg | 36% |
minerały | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
Wapń | 19.3 mg | 2.41% |
Chlorki | 370 mg | 46.25% |
Miedź | 0.028 | 2.8% |
Żelazo | 0.31 mg | 2.21% |
Jod | 37 μg | 24.67% |
Magnez | 21 mg | 5.6% |
Mangan | 0.024 mg | 1.2% |
Fosfor | 200 mg | 28.57% |
Potas | 400 mg | 20% |
Selen | 34.5 μg | 62.73% |
Sód | 90.8 mg | - |
Cynk | 0.41 mg | 4.1% |
Sól lub chlorek sodu | 0.23 mg | 0.03% |
kwasy tłuszczowe | zawartość w 100 g |
Nasycone kwasy tłuszczowe | 0.18 g |
- w tym kwas masłowy | 0 g |
- w tym kwas kaprynowy | 0 g |
- w tym kwas kapronowy | 0 g |
- w tym kwas kaprylowy | 0 g |
- w tym kwas laurynowy | 0 g |
- w tym kwas mirystynowy | 0 g |
- w tym kwas palmitynowy | 0.072 g |
- w tym kwas stearynowy | 0.026 g |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.15 g |
- w tym kwas oleinowy | 0 g |
Wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.37 g |
- w tym kwas linolowy | 0.0076 g |
- w tym kwas alfa-linolenowy | 0.004 g |
- w tym kwas arachidonowy | 0.007 g |
- w tym kwas EPA | 0.053 g |
- w tym kwas DHA | 0.13 g |
dodatki do żywności | zawartość w 100 g |
Kwasy organiczne | 0 g |
Popioły | 1.24 g |
Całkowita zawartość polioli | 0 g |