Tabela wartości odżywczej produktów zawiera ponad 2000 produktów spożywczych oraz szczegółowe informacje na temat ich wartości odżywczej: kalorie, substancje odżywcze takie jak białka, lipidy i węglowodany, witaminy, minerały, kwasy tłuszczowe. Tabela jest pożytecznym narzędziem, mogącym służyć do zbudowania zdrowej i zbilansowanej diety.
Lista alfabetyczna produktów spożywczych |
|
Kategoria produktów : ryby i płazy gotowane
żabnica z rusztu, wartość odżywcza: |
||
W 100 gramach produkt żabnica z rusztu dostarcza 98.2 kcal lub 417 kj.
Ułóż swój dzienny jadłospis, używając do tego tabelki Mój jadłospis. Dodaj wybrane produkty do jadłospisu, następnie kliknij na Otwórz jadłospis i sprecyzuj wagę produktów. Wartość kaloryczna twojego posiłku zostanie obliczona automatycznie na podstawie produktów i wagi, które podasz.
żabnica z rusztu: zawartość procentowa białek, węglowodanów i lipidów
substancje odżywcze | zawartość w 100 g |
Białka | 23 g |
Węglowodany | 0 g |
- w tym cukry sucres | 0 g |
- w tym skrobia | 0 g |
- w tym błonnik | 0 g |
Lipidy | 0.68 g |
- w tym cholesterol | 32 mg |
- w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 0.27 g |
- w tym jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.1 g |
- w tym wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.2 g |
Woda | 75 g |
Alkohol | 0 g |
witaminy | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
Witamina A lub retinol | 50 μg | 6.25% |
Beta-karoten lub prowitamina A | 0 μg | - |
Witamina C | 1 mg | 1.25% |
Witamina D lub cholekalcyferol | traces μg | 0% |
Witamina E lub tokoferol | 0.6 mg | 5% |
Witamina K1 | 0 μg | 0% |
Witamina K2 | 0 μg | 0% |
Witamina B1 lub tiamina | 0.029 mg | 2.64% |
Witamina B2 lub ryboflawina | 0.073 mg | 5.21% |
Witamina B3 lub PP | 3.09 mg | 19.31% |
Witamina B5 | 0.19 mg | 3.17% |
Witamina B6 | 0.21 mg | 15% |
Witamina B9 | 20.5 μg | 10.25% |
Witamina B12 | 0.93 μg | 37.2% |
minerały | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
Wapń | 10 mg | 1.25% |
Chlorki | 0.4 mg | 0.05% |
Miedź | 0.3 | 30% |
Żelazo | 0.41 mg | 2.93% |
Jod | 40.6 μg | 27.07% |
Magnez | 27 mg | 7.2% |
Mangan | < 0.1 mg | 5% |
Fosfor | 256 mg | 36.57% |
Potas | 513 mg | 25.65% |
Selen | 42.5 μg | 77.27% |
Sód | 23 mg | - |
Cynk | 0.64 mg | 6.4% |
Sól lub chlorek sodu | 0.058 mg | 0.01% |
kwasy tłuszczowe | zawartość w 100 g |
Nasycone kwasy tłuszczowe | 0.27 g |
- w tym kwas masłowy | 0 g |
- w tym kwas kaprynowy | 0 g |
- w tym kwas kapronowy | 0 g |
- w tym kwas kaprylowy | 0 g |
- w tym kwas laurynowy | 0 g |
- w tym kwas mirystynowy | 0.0084 g |
- w tym kwas palmitynowy | 0.17 g |
- w tym kwas stearynowy | 0.04 g |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.1 g |
- w tym kwas oleinowy | 0.1 g |
Wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.2 g |
- w tym kwas linolowy | 0.0083 g |
- w tym kwas alfa-linolenowy | 0.0013 g |
- w tym kwas arachidonowy | 0.012 g |
- w tym kwas EPA | 0.039 g |
- w tym kwas DHA | 0.14 g |
dodatki do żywności | zawartość w 100 g |
Kwasy organiczne | 0 g |
Popioły | 1.2 g |
Całkowita zawartość polioli | 0 g |