Tabela wartości odżywczej produktów zawiera ponad 2000 produktów spożywczych oraz szczegółowe informacje na temat ich wartości odżywczej: kalorie, substancje odżywcze takie jak białka, lipidy i węglowodany, witaminy, minerały, kwasy tłuszczowe. Tabela jest pożytecznym narzędziem, mogącym służyć do zbudowania zdrowej i zbilansowanej diety.
Lista alfabetyczna produktów spożywczych |
|
Kategoria produktów : zupy i buliony nieodtworzone
wywar z warzyw z torebki, wartość odżywcza: |
||
W 100 gramach produkt wywar z warzyw z torebki dostarcza 285 kcal lub 1190 kj.
Ułóż swój dzienny jadłospis, używając do tego tabelki Mój jadłospis. Dodaj wybrane produkty do jadłospisu, następnie kliknij na Otwórz jadłospis i sprecyzuj wagę produktów. Wartość kaloryczna twojego posiłku zostanie obliczona automatycznie na podstawie produktów i wagi, które podasz.
wywar z warzyw z torebki: zawartość procentowa białek, węglowodanów i lipidów
substancje odżywcze | zawartość w 100 g |
Białka | 9.66 g |
Węglowodany | 25.4 g |
- w tym cukry sucres | 0 g |
- w tym skrobia | 0 g |
- w tym błonnik | < 0.5 g |
Lipidy | 16 g |
- w tym cholesterol | 3.2 mg |
- w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 7.79 g |
- w tym jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 5.82 g |
- w tym wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 0 g |
Woda | 2.3 g |
Alkohol | 0 g |
witaminy | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
Witamina A lub retinol | < 2 μg | 0.25% |
Beta-karoten lub prowitamina A | 0 μg | - |
Witamina C | < 0.5 mg | 0.63% |
Witamina D lub cholekalcyferol | 13.8 μg | 276% |
Witamina E lub tokoferol | 2.77 mg | 23.08% |
Witamina K1 | 0 μg | 0% |
Witamina K2 | 0 μg | 0% |
Witamina B1 lub tiamina | 3.69 mg | 335.45% |
Witamina B2 lub ryboflawina | 0.64 mg | 45.71% |
Witamina B3 lub PP | 4.94 mg | 30.88% |
Witamina B5 | 0.93 mg | 15.5% |
Witamina B6 | 0.57 mg | 40.71% |
Witamina B9 | 180 μg | 90% |
Witamina B12 | 0.1 μg | 4% |
minerały | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
Wapń | 51.1 mg | 6.39% |
Chlorki | 34300 mg | 4287.5% |
Miedź | < 0.1 | 10% |
Żelazo | 1 mg | 7.14% |
Jod | < 5 μg | 3.33% |
Magnez | 27 mg | 7.2% |
Mangan | 0.2 mg | 10% |
Fosfor | 212 mg | 30.29% |
Potas | 557 mg | 27.85% |
Selen | 2.57 μg | 4.67% |
Sód | 19100 mg | - |
Cynk | 0.8 mg | 8% |
Sól lub chlorek sodu | 47.7 mg | 5.96% |
kwasy tłuszczowe | zawartość w 100 g |
Nasycone kwasy tłuszczowe | 7.79 g |
- w tym kwas masłowy | 0 g |
- w tym kwas kaprynowy | 0.015 g |
- w tym kwas kapronowy | 0 g |
- w tym kwas kaprylowy | 0 g |
- w tym kwas laurynowy | 0.046 g |
- w tym kwas mirystynowy | 0.18 g |
- w tym kwas palmitynowy | 6.7 g |
- w tym kwas stearynowy | 0.7 g |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 5.82 g |
- w tym kwas oleinowy | 5.82 g |
Wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 0 g |
- w tym kwas linolowy | 1.51 g |
- w tym kwas alfa-linolenowy | 0.031 g |
- w tym kwas arachidonowy | 0 g |
- w tym kwas EPA | 0 g |
- w tym kwas DHA | 0 g |
dodatki do żywności | zawartość w 100 g |
Kwasy organiczne | traces g |
Popioły | 51.8 g |
Całkowita zawartość polioli | 0 g |