Tabela wartości odżywczej produktów zawiera ponad 2000 produktów spożywczych oraz szczegółowe informacje na temat ich wartości odżywczej: kalorie, substancje odżywcze takie jak białka, lipidy i węglowodany, witaminy, minerały, kwasy tłuszczowe. Tabela jest pożytecznym narzędziem, mogącym służyć do zbudowania zdrowej i zbilansowanej diety.
Lista alfabetyczna produktów spożywczych |
|
Kategoria produktów : dania mięsne i drobiowe warzywne i z roślin strączkowych
wołowina z marchewką, wartość odżywcza: |
||
W 100 gramach produkt wołowina z marchewką dostarcza 96.6 kcal lub 406 kj.
Ułóż swój dzienny jadłospis, używając do tego tabelki Mój jadłospis. Dodaj wybrane produkty do jadłospisu, następnie kliknij na Otwórz jadłospis i sprecyzuj wagę produktów. Wartość kaloryczna twojego posiłku zostanie obliczona automatycznie na podstawie produktów i wagi, które podasz.
wołowina z marchewką: zawartość procentowa białek, węglowodanów i lipidów
substancje odżywcze | zawartość w 100 g |
Białka | 13.2 g |
Węglowodany | 3.3 g |
- w tym cukry sucres | 0.6 g |
- w tym skrobia | 2.7 g |
- w tym błonnik | 1.1 g |
Lipidy | 3.15 g |
- w tym cholesterol | 47 mg |
- w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 1.48 g |
- w tym jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 1.18 g |
- w tym wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.35 g |
Woda | 78.5 g |
Alkohol | 0 g |
witaminy | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
Witamina A lub retinol | 0 μg | 0% |
Beta-karoten lub prowitamina A | 456 μg | - |
Witamina C | 2 mg | 2.5% |
Witamina D lub cholekalcyferol | 0 μg | 0% |
Witamina E lub tokoferol | 0.4 mg | 3.33% |
Witamina K1 | 0 μg | 0% |
Witamina K2 | 0 μg | 0% |
Witamina B1 lub tiamina | 0.07 mg | 6.36% |
Witamina B2 lub ryboflawina | 0.16 mg | 11.43% |
Witamina B3 lub PP | 1.77 mg | 11.06% |
Witamina B5 | 0.44 mg | 7.33% |
Witamina B6 | 0.16 mg | 11.43% |
Witamina B9 | 9.5 μg | 4.75% |
Witamina B12 | 0.8 μg | 32% |
minerały | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
Wapń | 15.9 mg | 1.99% |
Chlorki | 425 mg | 53.13% |
Miedź | < 0.1 | 10% |
Żelazo | 0.9 mg | 6.43% |
Jod | 3.5 μg | 2.33% |
Magnez | 11.3 mg | 3.01% |
Mangan | < 0.1 mg | 5% |
Fosfor | 95 mg | 13.57% |
Potas | 119 mg | 5.95% |
Selen | 3.2 μg | 5.82% |
Sód | 231 mg | - |
Cynk | 3.5 mg | 35% |
Sól lub chlorek sodu | 0.58 mg | 0.07% |
kwasy tłuszczowe | zawartość w 100 g |
Nasycone kwasy tłuszczowe | 1.48 g |
- w tym kwas masłowy | 0 g |
- w tym kwas kaprynowy | 0.003 g |
- w tym kwas kapronowy | 0 g |
- w tym kwas kaprylowy | 0 g |
- w tym kwas laurynowy | 0.0033 g |
- w tym kwas mirystynowy | 0.059 g |
- w tym kwas palmitynowy | 0.71 g |
- w tym kwas stearynowy | 0.31 g |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 1.18 g |
- w tym kwas oleinowy | 1.18 g |
Wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.35 g |
- w tym kwas linolowy | 0.32 g |
- w tym kwas alfa-linolenowy | 0.017 g |
- w tym kwas arachidonowy | 0.015 g |
- w tym kwas EPA | 0 g |
- w tym kwas DHA | 0 g |
dodatki do żywności | zawartość w 100 g |
Kwasy organiczne | 0 g |
Popioły | 1.15 g |
Całkowita zawartość polioli | 0 g |