Tabela wartości odżywczej produktów zawiera ponad 2000 produktów spożywczych oraz szczegółowe informacje na temat ich wartości odżywczej: kalorie, substancje odżywcze takie jak białka, lipidy i węglowodany, witaminy, minerały, kwasy tłuszczowe. Tabela jest pożytecznym narzędziem, mogącym służyć do zbudowania zdrowej i zbilansowanej diety.
Lista alfabetyczna produktów spożywczych |
|
Kategoria produktów : mięsa
wołowina stek z rusztu, wartość odżywcza: |
||
W 100 gramach produkt wołowina stek z rusztu dostarcza 128 kcal lub 541 kj.
Ułóż swój dzienny jadłospis, używając do tego tabelki Mój jadłospis. Dodaj wybrane produkty do jadłospisu, następnie kliknij na Otwórz jadłospis i sprecyzuj wagę produktów. Wartość kaloryczna twojego posiłku zostanie obliczona automatycznie na podstawie produktów i wagi, które podasz.
wołowina stek z rusztu: zawartość procentowa białek, węglowodanów i lipidów
substancje odżywcze | zawartość w 100 g |
Białka | 27.6 g |
Węglowodany | 0 g |
- w tym cukry sucres | 0 g |
- w tym skrobia | 0 g |
- w tym błonnik | 0 g |
Lipidy | 1.95 g |
- w tym cholesterol | 91.3 mg |
- w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 0.9 g |
- w tym jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.83 g |
- w tym wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.055 g |
Woda | 69.1 g |
Alkohol | 0 g |
witaminy | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
Witamina A lub retinol | 0 μg | 0% |
Beta-karoten lub prowitamina A | 0 μg | - |
Witamina C | 0 mg | 0% |
Witamina D lub cholekalcyferol | 0 μg | 0% |
Witamina E lub tokoferol | 0 mg | 0% |
Witamina K1 | 0 μg | 0% |
Witamina K2 | 0 μg | 0% |
Witamina B1 lub tiamina | 0 mg | 0% |
Witamina B2 lub ryboflawina | 0 mg | 0% |
Witamina B3 lub PP | 5.15 mg | 32.19% |
Witamina B5 | 0 mg | 0% |
Witamina B6 | 0.46 mg | 32.86% |
Witamina B9 | 0 μg | 0% |
Witamina B12 | 2.7 μg | 108% |
minerały | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
Wapń | 7.07 mg | 0.88% |
Chlorki | 61 mg | 7.63% |
Miedź | 0.076 | 7.6% |
Żelazo | 2.27 mg | 16.21% |
Jod | 6 μg | 4% |
Magnez | 28.9 mg | 7.71% |
Mangan | 0.012 mg | 0.6% |
Fosfor | 0 mg | 0% |
Potas | 371 mg | 18.55% |
Selen | 8 μg | 14.55% |
Sód | 63.7 mg | - |
Cynk | 5.4 mg | 54% |
Sól lub chlorek sodu | 0.16 mg | 0.02% |
kwasy tłuszczowe | zawartość w 100 g |
Nasycone kwasy tłuszczowe | 0.9 g |
- w tym kwas masłowy | 0 g |
- w tym kwas kaprynowy | 0 g |
- w tym kwas kapronowy | 0 g |
- w tym kwas kaprylowy | 0 g |
- w tym kwas laurynowy | 0 g |
- w tym kwas mirystynowy | 0.06 g |
- w tym kwas palmitynowy | 0.64 g |
- w tym kwas stearynowy | 0.2 g |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.83 g |
- w tym kwas oleinowy | 0.83 g |
Wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.055 g |
- w tym kwas linolowy | 0.051 g |
- w tym kwas alfa-linolenowy | 0.0032 g |
- w tym kwas arachidonowy | 0.0012 g |
- w tym kwas EPA | 0 g |
- w tym kwas DHA | 0 g |
dodatki do żywności | zawartość w 100 g |
Kwasy organiczne | 0 g |
Popioły | 1.09 g |
Całkowita zawartość polioli | 0 g |