Tabela wartości odżywczej produktów zawiera ponad 2000 produktów spożywczych oraz szczegółowe informacje na temat ich wartości odżywczej: kalorie, substancje odżywcze takie jak białka, lipidy i węglowodany, witaminy, minerały, kwasy tłuszczowe. Tabela jest pożytecznym narzędziem, mogącym służyć do zbudowania zdrowej i zbilansowanej diety.
Lista alfabetyczna produktów spożywczych |
|
Kategoria produktów : mięsa
wołowina rostbef z rusztu, wartość odżywcza: |
||
W 100 gramach produkt wołowina rostbef z rusztu dostarcza 182 kcal lub 762 kj.
Ułóż swój dzienny jadłospis, używając do tego tabelki Mój jadłospis. Dodaj wybrane produkty do jadłospisu, następnie kliknij na Otwórz jadłospis i sprecyzuj wagę produktów. Wartość kaloryczna twojego posiłku zostanie obliczona automatycznie na podstawie produktów i wagi, które podasz.
wołowina rostbef z rusztu: zawartość procentowa białek, węglowodanów i lipidów
substancje odżywcze | zawartość w 100 g |
Białka | 27.1 g |
Węglowodany | 0 g |
- w tym cukry sucres | 0 g |
- w tym skrobia | 0 g |
- w tym błonnik | 0 g |
Lipidy | 8.17 g |
- w tym cholesterol | 60 mg |
- w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 3.39 g |
- w tym jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 3.34 g |
- w tym wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.33 g |
Woda | 64.3 g |
Alkohol | 0 g |
witaminy | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
Witamina A lub retinol | 0 μg | 0% |
Beta-karoten lub prowitamina A | 0 μg | - |
Witamina C | 0 mg | 0% |
Witamina D lub cholekalcyferol | 0.2 μg | 4% |
Witamina E lub tokoferol | 0.44 mg | 3.67% |
Witamina K1 | 1.6 μg | 2.13% |
Witamina K2 | 0 μg | 0% |
Witamina B1 lub tiamina | 0.04 mg | 3.64% |
Witamina B2 lub ryboflawina | 0.13 mg | 9.29% |
Witamina B3 lub PP | 5.77 mg | 36.06% |
Witamina B5 | 0.3 mg | 5% |
Witamina B6 | 0.48 mg | 34.29% |
Witamina B9 | 8 μg | 4% |
Witamina B12 | 1.19 μg | 47.6% |
minerały | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
Wapń | 20 mg | 2.5% |
Chlorki | 0 mg | 0% |
Miedź | 0.081 | 8.1% |
Żelazo | 2.26 mg | 16.14% |
Jod | 6 μg | 4% |
Magnez | 22 mg | 5.87% |
Mangan | 0.009 mg | 0.45% |
Fosfor | 209 mg | 29.86% |
Potas | 336 mg | 16.8% |
Selen | 12.9 μg | 23.45% |
Sód | 56 mg | - |
Cynk | 3.95 mg | 39.5% |
Sól lub chlorek sodu | 0.15 mg | 0.02% |
kwasy tłuszczowe | zawartość w 100 g |
Nasycone kwasy tłuszczowe | 3.39 g |
- w tym kwas masłowy | 0 g |
- w tym kwas kaprynowy | 0.035 g |
- w tym kwas kapronowy | 0 g |
- w tym kwas kaprylowy | 0 g |
- w tym kwas laurynowy | 0.0055 g |
- w tym kwas mirystynowy | 0.23 g |
- w tym kwas palmitynowy | 1.99 g |
- w tym kwas stearynowy | 0.94 g |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 3.34 g |
- w tym kwas oleinowy | 2.59 g |
Wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.33 g |
- w tym kwas linolowy | 0.12 g |
- w tym kwas alfa-linolenowy | 0.03 g |
- w tym kwas arachidonowy | 0.028 g |
- w tym kwas EPA | 0.0088 g |
- w tym kwas DHA | 0.0013 g |
dodatki do żywności | zawartość w 100 g |
Kwasy organiczne | 0 g |
Popioły | 1.11 g |
Całkowita zawartość polioli | 0 g |