Tabela wartości odżywczej produktów zawiera ponad 2000 produktów spożywczych oraz szczegółowe informacje na temat ich wartości odżywczej: kalorie, substancje odżywcze takie jak białka, lipidy i węglowodany, witaminy, minerały, kwasy tłuszczowe. Tabela jest pożytecznym narzędziem, mogącym służyć do zbudowania zdrowej i zbilansowanej diety.
Lista alfabetyczna produktów spożywczych |
|
Kategoria produktów : mięsa
wołowina mięso mielone 5% tłuszczu, wartość odżywcza: |
||
W 100 gramach produkt wołowina mięso mielone 5% tłuszczu dostarcza 130 kcal lub 547 kj.
Ułóż swój dzienny jadłospis, używając do tego tabelki Mój jadłospis. Dodaj wybrane produkty do jadłospisu, następnie kliknij na Otwórz jadłospis i sprecyzuj wagę produktów. Wartość kaloryczna twojego posiłku zostanie obliczona automatycznie na podstawie produktów i wagi, które podasz.
wołowina mięso mielone 5% tłuszczu: zawartość procentowa białek, węglowodanów i lipidów
substancje odżywcze | zawartość w 100 g |
Białka | 21.9 g |
Węglowodany | 0.3 g |
- w tym cukry sucres | 0 g |
- w tym skrobia | 0 g |
- w tym błonnik | 0 g |
Lipidy | 4.59 g |
- w tym cholesterol | 57.3 mg |
- w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 1.64 g |
- w tym jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 1.86 g |
- w tym wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.3 g |
Woda | 74 g |
Alkohol | 0 g |
witaminy | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
Witamina A lub retinol | 4 μg | 0.5% |
Beta-karoten lub prowitamina A | 0 μg | - |
Witamina C | 0 mg | 0% |
Witamina D lub cholekalcyferol | 0.25 μg | 5% |
Witamina E lub tokoferol | 0.2 mg | 1.67% |
Witamina K1 | 0.6 μg | 0.8% |
Witamina K2 | 0 μg | 0% |
Witamina B1 lub tiamina | 0.048 mg | 4.36% |
Witamina B2 lub ryboflawina | 0.17 mg | 12.14% |
Witamina B3 lub PP | 4.7 mg | 29.38% |
Witamina B5 | 0.64 mg | 10.67% |
Witamina B6 | 0.34 mg | 24.29% |
Witamina B9 | 6 μg | 3% |
Witamina B12 | 2.12 μg | 84.8% |
minerały | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
Wapń | 7 mg | 0.88% |
Chlorki | 0 mg | 0% |
Miedź | 0.082 | 8.2% |
Żelazo | 2.65 mg | 18.93% |
Jod | 3.8 μg | 2.53% |
Magnez | 22 mg | 5.87% |
Mangan | 0.011 mg | 0.55% |
Fosfor | 184 mg | 26.29% |
Potas | 353 mg | 17.65% |
Selen | 6.72 μg | 12.22% |
Sód | 37.8 mg | - |
Cynk | 4.54 mg | 45.4% |
Sól lub chlorek sodu | 0.097 mg | 0.01% |
kwasy tłuszczowe | zawartość w 100 g |
Nasycone kwasy tłuszczowe | 1.64 g |
- w tym kwas masłowy | 0 g |
- w tym kwas kaprynowy | 0 g |
- w tym kwas kapronowy | 0 g |
- w tym kwas kaprylowy | 0 g |
- w tym kwas laurynowy | 0.0026 g |
- w tym kwas mirystynowy | 0.1 g |
- w tym kwas palmitynowy | 0.93 g |
- w tym kwas stearynowy | 0.5 g |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 1.86 g |
- w tym kwas oleinowy | 1.44 g |
Wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.3 g |
- w tym kwas linolowy | 0.11 g |
- w tym kwas alfa-linolenowy | 0.024 g |
- w tym kwas arachidonowy | 0.04 g |
- w tym kwas EPA | 0 g |
- w tym kwas DHA | 0 g |
dodatki do żywności | zawartość w 100 g |
Kwasy organiczne | 0 g |
Popioły | 1.01 g |
Całkowita zawartość polioli | 0 g |