Tabela wartości odżywczej produktów zawiera ponad 2000 produktów spożywczych oraz szczegółowe informacje na temat ich wartości odżywczej: kalorie, substancje odżywcze takie jak białka, lipidy i węglowodany, witaminy, minerały, kwasy tłuszczowe. Tabela jest pożytecznym narzędziem, mogącym służyć do zbudowania zdrowej i zbilansowanej diety.
Lista alfabetyczna produktów spożywczych |
|
Kategoria produktów : mięsa
wołowina mięso mielone 15% tłuszczu, wartość odżywcza: |
||
W 100 gramach produkt wołowina mięso mielone 15% tłuszczu dostarcza 209 kcal lub 873 kj.
Ułóż swój dzienny jadłospis, używając do tego tabelki Mój jadłospis. Dodaj wybrane produkty do jadłospisu, następnie kliknij na Otwórz jadłospis i sprecyzuj wagę produktów. Wartość kaloryczna twojego posiłku zostanie obliczona automatycznie na podstawie produktów i wagi, które podasz.
wołowina mięso mielone 15% tłuszczu: zawartość procentowa białek, węglowodanów i lipidów
substancje odżywcze | zawartość w 100 g |
Białka | 20.2 g |
Węglowodany | 0.47 g |
- w tym cukry sucres | 0 g |
- w tym skrobia | 0 g |
- w tym błonnik | 0 g |
Lipidy | 14.1 g |
- w tym cholesterol | 67 mg |
- w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 5.71 g |
- w tym jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 6.06 g |
- w tym wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.55 g |
Woda | 67.2 g |
Alkohol | 0 g |
witaminy | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
Witamina A lub retinol | 9.5 μg | 1.19% |
Beta-karoten lub prowitamina A | 0 μg | - |
Witamina C | 1 mg | 1.25% |
Witamina D lub cholekalcyferol | 0.35 μg | 7% |
Witamina E lub tokoferol | 0.26 mg | 2.17% |
Witamina K1 | 1.85 μg | 2.47% |
Witamina K2 | 0 μg | 0% |
Witamina B1 lub tiamina | 0.048 mg | 4.36% |
Witamina B2 lub ryboflawina | 0.17 mg | 12.14% |
Witamina B3 lub PP | 4.1 mg | 25.63% |
Witamina B5 | 0.51 mg | 8.5% |
Witamina B6 | 0.2 mg | 14.29% |
Witamina B9 | 5.75 μg | 2.88% |
Witamina B12 | 1.9 μg | 76% |
minerały | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
Wapń | 9.33 mg | 1.17% |
Chlorki | 0 mg | 0% |
Miedź | 0.069 | 6.9% |
Żelazo | 2.64 mg | 18.86% |
Jod | 3.9 μg | 2.6% |
Magnez | 20 mg | 5.33% |
Mangan | 0.011 mg | 0.55% |
Fosfor | 171 mg | 24.43% |
Potas | 302 mg | 15.1% |
Selen | 6.78 μg | 12.33% |
Sód | 41.7 mg | - |
Cynk | 4.8 mg | 48% |
Sól lub chlorek sodu | 0.1 mg | 0.01% |
kwasy tłuszczowe | zawartość w 100 g |
Nasycone kwasy tłuszczowe | 5.71 g |
- w tym kwas masłowy | 0 g |
- w tym kwas kaprynowy | 0 g |
- w tym kwas kapronowy | 0 g |
- w tym kwas kaprylowy | 0 g |
- w tym kwas laurynowy | 0.0098 g |
- w tym kwas mirystynowy | 0.38 g |
- w tym kwas palmitynowy | 3.19 g |
- w tym kwas stearynowy | 1.75 g |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 6.06 g |
- w tym kwas oleinowy | 4.65 g |
Wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.55 g |
- w tym kwas linolowy | 0.2 g |
- w tym kwas alfa-linolenowy | 0.049 g |
- w tym kwas arachidonowy | 0.079 g |
- w tym kwas EPA | 0.0025 g |
- w tym kwas DHA | 0.001 g |
dodatki do żywności | zawartość w 100 g |
Kwasy organiczne | 0 g |
Popioły | 0.89 g |
Całkowita zawartość polioli | 0 g |