Tabela wartości odżywczej produktów zawiera ponad 2000 produktów spożywczych oraz szczegółowe informacje na temat ich wartości odżywczej: kalorie, substancje odżywcze takie jak białka, lipidy i węglowodany, witaminy, minerały, kwasy tłuszczowe. Tabela jest pożytecznym narzędziem, mogącym służyć do zbudowania zdrowej i zbilansowanej diety.
Lista alfabetyczna produktów spożywczych |
|
Kategoria produktów : mięsa
wołowina mięso mielone 15% tłuszczu gotowane, wartość odżywcza: |
||
W 100 gramach produkt wołowina mięso mielone 15% tłuszczu gotowane dostarcza 239 kcal lub 996 kj.
Ułóż swój dzienny jadłospis, używając do tego tabelki Mój jadłospis. Dodaj wybrane produkty do jadłospisu, następnie kliknij na Otwórz jadłospis i sprecyzuj wagę produktów. Wartość kaloryczna twojego posiłku zostanie obliczona automatycznie na podstawie produktów i wagi, które podasz.
wołowina mięso mielone 15% tłuszczu gotowane: zawartość procentowa białek, węglowodanów i lipidów
substancje odżywcze | zawartość w 100 g |
Białka | 23.6 g |
Węglowodany | 0 g |
- w tym cukry sucres | 0 g |
- w tym skrobia | 0 g |
- w tym błonnik | 0 g |
Lipidy | 16.1 g |
- w tym cholesterol | 76.3 mg |
- w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 7.08 g |
- w tym jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 6.62 g |
- w tym wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.96 g |
Woda | 59.1 g |
Alkohol | 0 g |
witaminy | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
Witamina A lub retinol | 3 μg | 0.38% |
Beta-karoten lub prowitamina A | 0 μg | - |
Witamina C | 0 mg | 0% |
Witamina D lub cholekalcyferol | 0 μg | 0% |
Witamina E lub tokoferol | 0.12 mg | 1% |
Witamina K1 | 1.65 μg | 2.2% |
Witamina K2 | 0 μg | 0% |
Witamina B1 lub tiamina | 0.046 mg | 4.18% |
Witamina B2 lub ryboflawina | 0.18 mg | 12.86% |
Witamina B3 lub PP | 5.2 mg | 32.5% |
Witamina B5 | 0.66 mg | 11% |
Witamina B6 | 0.29 mg | 20.71% |
Witamina B9 | 9 μg | 4.5% |
Witamina B12 | 2.3 μg | 92% |
minerały | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
Wapń | 15 mg | 1.88% |
Chlorki | 61 mg | 7.63% |
Miedź | 0.078 | 7.8% |
Żelazo | 2.6 mg | 18.57% |
Jod | 6.1 μg | 4.07% |
Magnez | 29.5 mg | 7.87% |
Mangan | 0.06 mg | 3% |
Fosfor | 198 mg | 28.29% |
Potas | 318 mg | 15.9% |
Selen | < 5 μg | 9.09% |
Sód | 84.3 mg | - |
Cynk | 4.9 mg | 49% |
Sól lub chlorek sodu | 0.21 mg | 0.03% |
kwasy tłuszczowe | zawartość w 100 g |
Nasycone kwasy tłuszczowe | 7.08 g |
- w tym kwas masłowy | 0 g |
- w tym kwas kaprynowy | 0 g |
- w tym kwas kapronowy | 0 g |
- w tym kwas kaprylowy | 0 g |
- w tym kwas laurynowy | 0.014 g |
- w tym kwas mirystynowy | 0.46 g |
- w tym kwas palmitynowy | 3.86 g |
- w tym kwas stearynowy | 2.48 g |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 6.62 g |
- w tym kwas oleinowy | 6 g |
Wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.96 g |
- w tym kwas linolowy | 0.79 g |
- w tym kwas alfa-linolenowy | 0.053 g |
- w tym kwas arachidonowy | 0.023 g |
- w tym kwas EPA | 0.0036 g |
- w tym kwas DHA | 0.001 g |
dodatki do żywności | zawartość w 100 g |
Kwasy organiczne | 0 g |
Popioły | 1.16 g |
Całkowita zawartość polioli | 0 g |