Tabela wartości odżywczej produktów zawiera ponad 2000 produktów spożywczych oraz szczegółowe informacje na temat ich wartości odżywczej: kalorie, substancje odżywcze takie jak białka, lipidy i węglowodany, witaminy, minerały, kwasy tłuszczowe. Tabela jest pożytecznym narzędziem, mogącym służyć do zbudowania zdrowej i zbilansowanej diety.
Lista alfabetyczna produktów spożywczych |
|
Kategoria produktów : mięsa
wołowina mięso mielone 10% tłuszczu gotowane, wartość odżywcza: |
||
W 100 gramach produkt wołowina mięso mielone 10% tłuszczu gotowane dostarcza 210 kcal lub 879 kj.
Ułóż swój dzienny jadłospis, używając do tego tabelki Mój jadłospis. Dodaj wybrane produkty do jadłospisu, następnie kliknij na Otwórz jadłospis i sprecyzuj wagę produktów. Wartość kaloryczna twojego posiłku zostanie obliczona automatycznie na podstawie produktów i wagi, które podasz.
wołowina mięso mielone 10% tłuszczu gotowane: zawartość procentowa białek, węglowodanów i lipidów
substancje odżywcze | zawartość w 100 g |
Białka | 26.1 g |
Węglowodany | 0 g |
- w tym cukry sucres | 0 g |
- w tym skrobia | 0 g |
- w tym błonnik | 0 g |
Lipidy | 11.8 g |
- w tym cholesterol | 88 mg |
- w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 4.63 g |
- w tym jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 4.94 g |
- w tym wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.42 g |
Woda | 61.4 g |
Alkohol | 0 g |
witaminy | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
Witamina A lub retinol | 3 μg | 0.38% |
Beta-karoten lub prowitamina A | 0 μg | - |
Witamina C | 0 mg | 0% |
Witamina D lub cholekalcyferol | 0 μg | 0% |
Witamina E lub tokoferol | 0.12 mg | 1% |
Witamina K1 | 1.25 μg | 1.67% |
Witamina K2 | 0 μg | 0% |
Witamina B1 lub tiamina | 0.044 mg | 4% |
Witamina B2 lub ryboflawina | 0.18 mg | 12.86% |
Witamina B3 lub PP | 5.66 mg | 35.38% |
Witamina B5 | 0.66 mg | 11% |
Witamina B6 | 0.4 mg | 28.57% |
Witamina B9 | 8 μg | 4% |
Witamina B12 | 2.56 μg | 102.4% |
minerały | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
Wapń | 13 mg | 1.63% |
Chlorki | 0 mg | 0% |
Miedź | 0.09 | 9% |
Żelazo | 2.71 mg | 19.36% |
Jod | 6.1 μg | 4.07% |
Magnez | 22 mg | 5.87% |
Mangan | 0.013 mg | 0.65% |
Fosfor | 202 mg | 28.86% |
Potas | 333 mg | 16.65% |
Selen | 0 μg | 0% |
Sód | 68 mg | - |
Cynk | 6.37 mg | 63.7% |
Sól lub chlorek sodu | 0.18 mg | 0.02% |
kwasy tłuszczowe | zawartość w 100 g |
Nasycone kwasy tłuszczowe | 4.63 g |
- w tym kwas masłowy | 0 g |
- w tym kwas kaprynowy | 0 g |
- w tym kwas kapronowy | 0 g |
- w tym kwas kaprylowy | 0 g |
- w tym kwas laurynowy | 0.009 g |
- w tym kwas mirystynowy | 0.32 g |
- w tym kwas palmitynowy | 2.52 g |
- w tym kwas stearynowy | 1.6 g |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 4.94 g |
- w tym kwas oleinowy | 0 g |
Wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.42 g |
- w tym kwas linolowy | 0 g |
- w tym kwas alfa-linolenowy | 0.045 g |
- w tym kwas arachidonowy | 0 g |
- w tym kwas EPA | 0 g |
- w tym kwas DHA | 0 g |
dodatki do żywności | zawartość w 100 g |
Kwasy organiczne | 0 g |
Popioły | 1.04 g |
Całkowita zawartość polioli | 0 g |