Tabela wartości odżywczej produktów zawiera ponad 2000 produktów spożywczych oraz szczegółowe informacje na temat ich wartości odżywczej: kalorie, substancje odżywcze takie jak białka, lipidy i węglowodany, witaminy, minerały, kwasy tłuszczowe. Tabela jest pożytecznym narzędziem, mogącym służyć do zbudowania zdrowej i zbilansowanej diety.
Lista alfabetyczna produktów spożywczych |
|
Kategoria produktów : mięsa
wołowina baweta z rusztu, wartość odżywcza: |
||
W 100 gramach produkt wołowina baweta z rusztu dostarcza 162 kcal lub 682 kj.
Ułóż swój dzienny jadłospis, używając do tego tabelki Mój jadłospis. Dodaj wybrane produkty do jadłospisu, następnie kliknij na Otwórz jadłospis i sprecyzuj wagę produktów. Wartość kaloryczna twojego posiłku zostanie obliczona automatycznie na podstawie produktów i wagi, które podasz.
wołowina baweta z rusztu: zawartość procentowa białek, węglowodanów i lipidów
substancje odżywcze | zawartość w 100 g |
Białka | 25 g |
Węglowodany | 0 g |
- w tym cukry sucres | 0 g |
- w tym skrobia | 0 g |
- w tym błonnik | 0 g |
Lipidy | 6.94 g |
- w tym cholesterol | 53 mg |
- w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 2.73 g |
- w tym jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 2.79 g |
- w tym wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.39 g |
Woda | 67.8 g |
Alkohol | 0 g |
witaminy | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
Witamina A lub retinol | 0 μg | 0% |
Beta-karoten lub prowitamina A | 0 μg | - |
Witamina C | 0 mg | 0% |
Witamina D lub cholekalcyferol | 0 μg | 0% |
Witamina E lub tokoferol | 0.54 mg | 4.5% |
Witamina K1 | 0 μg | 0% |
Witamina K2 | 0 μg | 0% |
Witamina B1 lub tiamina | 0.06 mg | 5.45% |
Witamina B2 lub ryboflawina | 0 mg | 0% |
Witamina B3 lub PP | 4.17 mg | 26.06% |
Witamina B5 | 0.38 mg | 6.33% |
Witamina B6 | 0.26 mg | 18.57% |
Witamina B9 | 0 μg | 0% |
Witamina B12 | 3.12 μg | 124.8% |
minerały | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
Wapń | 0 mg | 0% |
Chlorki | 0 mg | 0% |
Miedź | 0 | 0% |
Żelazo | 3.38 mg | 24.14% |
Jod | 0 μg | 0% |
Magnez | 24.8 mg | 6.61% |
Mangan | 0 mg | 0% |
Fosfor | 0 mg | 0% |
Potas | 0 mg | 0% |
Selen | 13.5 μg | 24.55% |
Sód | 0 mg | - |
Cynk | 8.33 mg | 83.3% |
Sól lub chlorek sodu | 0 mg | 0% |
kwasy tłuszczowe | zawartość w 100 g |
Nasycone kwasy tłuszczowe | 2.73 g |
- w tym kwas masłowy | 0 g |
- w tym kwas kaprynowy | 0 g |
- w tym kwas kapronowy | 0 g |
- w tym kwas kaprylowy | 0 g |
- w tym kwas laurynowy | 0.0049 g |
- w tym kwas mirystynowy | 0.18 g |
- w tym kwas palmitynowy | 1.55 g |
- w tym kwas stearynowy | 0.79 g |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 2.79 g |
- w tym kwas oleinowy | 2.14 g |
Wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.39 g |
- w tym kwas linolowy | 0.17 g |
- w tym kwas alfa-linolenowy | 0.035 g |
- w tym kwas arachidonowy | 0.037 g |
- w tym kwas EPA | 0 g |
- w tym kwas DHA | 0.0015 g |
dodatki do żywności | zawartość w 100 g |
Kwasy organiczne | 0 g |
Popioły | 0 g |
Całkowita zawartość polioli | 0 g |