Tabela wartości odżywczej produktów zawiera ponad 2000 produktów spożywczych oraz szczegółowe informacje na temat ich wartości odżywczej: kalorie, substancje odżywcze takie jak białka, lipidy i węglowodany, witaminy, minerały, kwasy tłuszczowe. Tabela jest pożytecznym narzędziem, mogącym służyć do zbudowania zdrowej i zbilansowanej diety.
Lista alfabetyczna produktów spożywczych |
|
Kategoria produktów : mięsa
wołowina antrykot z rusztu, wartość odżywcza: |
||
W 100 gramach produkt wołowina antrykot z rusztu dostarcza 199 kcal lub 831 kj.
Ułóż swój dzienny jadłospis, używając do tego tabelki Mój jadłospis. Dodaj wybrane produkty do jadłospisu, następnie kliknij na Otwórz jadłospis i sprecyzuj wagę produktów. Wartość kaloryczna twojego posiłku zostanie obliczona automatycznie na podstawie produktów i wagi, które podasz.
wołowina antrykot z rusztu: zawartość procentowa białek, węglowodanów i lipidów
substancje odżywcze | zawartość w 100 g |
Białka | 25.5 g |
Węglowodany | < 0.1 g |
- w tym cukry sucres | 0 g |
- w tym skrobia | 0 g |
- w tym błonnik | 0 g |
Lipidy | 10.7 g |
- w tym cholesterol | 45 mg |
- w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 4.75 g |
- w tym jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 4.08 g |
- w tym wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.38 g |
Woda | 62.3 g |
Alkohol | 0 g |
witaminy | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
Witamina A lub retinol | 7 μg | 0.88% |
Beta-karoten lub prowitamina A | 0 μg | - |
Witamina C | 0 mg | 0% |
Witamina D lub cholekalcyferol | 0.1 μg | 2% |
Witamina E lub tokoferol | 0.58 mg | 4.83% |
Witamina K1 | 1.6 μg | 2.13% |
Witamina K2 | 0 μg | 0% |
Witamina B1 lub tiamina | 0.07 mg | 6.36% |
Witamina B2 lub ryboflawina | 0.15 mg | 10.71% |
Witamina B3 lub PP | 4.61 mg | 28.81% |
Witamina B5 | 0.22 mg | 3.67% |
Witamina B6 | 0.35 mg | 25% |
Witamina B9 | 6 μg | 3% |
Witamina B12 | 1.89 μg | 75.6% |
minerały | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
Wapń | 12 mg | 1.5% |
Chlorki | 0 mg | 0% |
Miedź | 0.085 | 8.5% |
Żelazo | 2.55 mg | 18.21% |
Jod | 6 μg | 4% |
Magnez | 23 mg | 6.13% |
Mangan | 0 mg | 0% |
Fosfor | 200 mg | 28.57% |
Potas | 279 mg | 13.95% |
Selen | 12.3 μg | 22.36% |
Sód | 58 mg | - |
Cynk | 6.29 mg | 62.9% |
Sól lub chlorek sodu | 0.14 mg | 0.02% |
kwasy tłuszczowe | zawartość w 100 g |
Nasycone kwasy tłuszczowe | 4.75 g |
- w tym kwas masłowy | 0 g |
- w tym kwas kaprynowy | 0.014 g |
- w tym kwas kapronowy | 0 g |
- w tym kwas kaprylowy | 0 g |
- w tym kwas laurynowy | 0.0088 g |
- w tym kwas mirystynowy | 0.31 g |
- w tym kwas palmitynowy | 2.69 g |
- w tym kwas stearynowy | 1.43 g |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 4.08 g |
- w tym kwas oleinowy | 3.22 g |
Wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.38 g |
- w tym kwas linolowy | 0.16 g |
- w tym kwas alfa-linolenowy | 0.037 g |
- w tym kwas arachidonowy | 0.031 g |
- w tym kwas EPA | 0.0074 g |
- w tym kwas DHA | 0.00018 g |
dodatki do żywności | zawartość w 100 g |
Kwasy organiczne | 0 g |
Popioły | 1.1 g |
Całkowita zawartość polioli | 0 g |