Tabela wartości odżywczej produktów zawiera ponad 2000 produktów spożywczych oraz szczegółowe informacje na temat ich wartości odżywczej: kalorie, substancje odżywcze takie jak białka, lipidy i węglowodany, witaminy, minerały, kwasy tłuszczowe. Tabela jest pożytecznym narzędziem, mogącym służyć do zbudowania zdrowej i zbilansowanej diety.
Lista alfabetyczna produktów spożywczych |
|
Kategoria produktów : ryby i płazy surowe
witlinek, wartość odżywcza: |
||
W 100 gramach produkt witlinek dostarcza 79.5 kcal lub 337 kj.
Ułóż swój dzienny jadłospis, używając do tego tabelki Mój jadłospis. Dodaj wybrane produkty do jadłospisu, następnie kliknij na Otwórz jadłospis i sprecyzuj wagę produktów. Wartość kaloryczna twojego posiłku zostanie obliczona automatycznie na podstawie produktów i wagi, które podasz.
witlinek: zawartość procentowa białek, węglowodanów i lipidów
substancje odżywcze | zawartość w 100 g |
Białka | 18.9 g |
Węglowodany | 0 g |
- w tym cukry sucres | 0 g |
- w tym skrobia | < 0.1 g |
- w tym błonnik | 0 g |
Lipidy | 0.44 g |
- w tym cholesterol | 46.9 mg |
- w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 0.083 g |
- w tym jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.063 g |
- w tym wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.17 g |
Woda | 79.3 g |
Alkohol | 0 g |
witaminy | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
Witamina A lub retinol | 3 μg | 0.38% |
Beta-karoten lub prowitamina A | 0 μg | - |
Witamina C | 0 mg | 0% |
Witamina D lub cholekalcyferol | 4.11 μg | 82.2% |
Witamina E lub tokoferol | 0.27 mg | 2.25% |
Witamina K1 | 0.1 μg | 0.13% |
Witamina K2 | 0 μg | 0% |
Witamina B1 lub tiamina | 0.025 mg | 2.27% |
Witamina B2 lub ryboflawina | 0.024 mg | 1.71% |
Witamina B3 lub PP | 2.26 mg | 14.13% |
Witamina B5 | 0.12 mg | 2% |
Witamina B6 | 0.18 mg | 12.86% |
Witamina B9 | 13 μg | 6.5% |
Witamina B12 | 1.33 μg | 53.2% |
minerały | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
Wapń | 18 mg | 2.25% |
Chlorki | 109 mg | 13.63% |
Miedź | < 0.1 | 10% |
Żelazo | 0.31 mg | 2.21% |
Jod | 94.9 μg | 63.27% |
Magnez | 31.7 mg | 8.45% |
Mangan | < 0.1 mg | 5% |
Fosfor | 196 mg | 28% |
Potas | 417 mg | 20.85% |
Selen | 35.3 μg | 64.18% |
Sód | 63.6 mg | - |
Cynk | 0.39 mg | 3.9% |
Sól lub chlorek sodu | 0.16 mg | 0.02% |
kwasy tłuszczowe | zawartość w 100 g |
Nasycone kwasy tłuszczowe | 0.083 g |
- w tym kwas masłowy | 0 g |
- w tym kwas kaprynowy | 0 g |
- w tym kwas kapronowy | 0 g |
- w tym kwas kaprylowy | 0 g |
- w tym kwas laurynowy | 0.00039 g |
- w tym kwas mirystynowy | 0.0012 g |
- w tym kwas palmitynowy | 0.059 g |
- w tym kwas stearynowy | 0.02 g |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.063 g |
- w tym kwas oleinowy | 0.032 g |
Wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.17 g |
- w tym kwas linolowy | 0.002 g |
- w tym kwas alfa-linolenowy | 0.00094 g |
- w tym kwas arachidonowy | 0 g |
- w tym kwas EPA | 0.043 g |
- w tym kwas DHA | 0.13 g |
dodatki do żywności | zawartość w 100 g |
Kwasy organiczne | 0 g |
Popioły | 1.15 g |
Całkowita zawartość polioli | 0 g |