Tabela wartości odżywczej produktów zawiera ponad 2000 produktów spożywczych oraz szczegółowe informacje na temat ich wartości odżywczej: kalorie, substancje odżywcze takie jak białka, lipidy i węglowodany, witaminy, minerały, kwasy tłuszczowe. Tabela jest pożytecznym narzędziem, mogącym służyć do zbudowania zdrowej i zbilansowanej diety.
Lista alfabetyczna produktów spożywczych |
|
Kategoria produktów : wina
wino czerwone 12° alkoholu, wartość odżywcza: |
||
W 100 gramach produkt wino czerwone 12° alkoholu dostarcza 76.5 kcal lub 318 kj.
Ułóż swój dzienny jadłospis, używając do tego tabelki Mój jadłospis. Dodaj wybrane produkty do jadłospisu, następnie kliknij na Otwórz jadłospis i sprecyzuj wagę produktów. Wartość kaloryczna twojego posiłku zostanie obliczona automatycznie na podstawie produktów i wagi, które podasz.
wino czerwone 12° alkoholu: zawartość procentowa białek, węglowodanów i lipidów
substancje odżywcze | zawartość w 100 g |
Białka | 0.085 g |
Węglowodany | 1.58 g |
- w tym cukry sucres | 0.62 g |
- w tym skrobia | 0 g |
- w tym błonnik | 0 g |
Lipidy | 0 g |
- w tym cholesterol | 0 mg |
- w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 0 g |
- w tym jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 0 g |
- w tym wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 0 g |
Woda | 88.1 g |
Alkohol | 9.98 g |
witaminy | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
Witamina A lub retinol | 0 μg | 0% |
Beta-karoten lub prowitamina A | 1 μg | - |
Witamina C | 0 mg | 0% |
Witamina D lub cholekalcyferol | 0 μg | 0% |
Witamina E lub tokoferol | 0 mg | 0% |
Witamina K1 | 0.4 μg | 0.53% |
Witamina K2 | 0 μg | 0% |
Witamina B1 lub tiamina | 0.005 mg | 0.45% |
Witamina B2 lub ryboflawina | 0.026 mg | 1.86% |
Witamina B3 lub PP | 0.16 mg | 1% |
Witamina B5 | 0.12 mg | 2% |
Witamina B6 | 0.036 mg | 2.57% |
Witamina B9 | 0.6 μg | 0.3% |
Witamina B12 | 0 μg | 0% |
minerały | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
Wapń | 6.04 mg | 0.76% |
Chlorki | 0 mg | 0% |
Miedź | 0.011 | 1.1% |
Żelazo | 0.61 mg | 4.36% |
Jod | 0.97 μg | 0.65% |
Magnez | 6.93 mg | 1.85% |
Mangan | 0.089 mg | 4.45% |
Fosfor | 16.5 mg | 2.36% |
Potas | 114 mg | 5.7% |
Selen | < 2.2 μg | 4% |
Sód | 1.2 mg | - |
Cynk | 0.16 mg | 1.6% |
Sól lub chlorek sodu | 0.003 mg | 0% |
kwasy tłuszczowe | zawartość w 100 g |
Nasycone kwasy tłuszczowe | 0 g |
- w tym kwas masłowy | 0 g |
- w tym kwas kaprynowy | 0 g |
- w tym kwas kapronowy | 0 g |
- w tym kwas kaprylowy | 0 g |
- w tym kwas laurynowy | 0 g |
- w tym kwas mirystynowy | 0 g |
- w tym kwas palmitynowy | 0 g |
- w tym kwas stearynowy | 0 g |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 0 g |
- w tym kwas oleinowy | 0 g |
Wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 0 g |
- w tym kwas linolowy | 0 g |
- w tym kwas alfa-linolenowy | 0 g |
- w tym kwas arachidonowy | 0 g |
- w tym kwas EPA | 0 g |
- w tym kwas DHA | 0 g |
dodatki do żywności | zawartość w 100 g |
Kwasy organiczne | 0 g |
Popioły | 0.29 g |
Całkowita zawartość polioli | 0 g |