Tabela wartości odżywczej produktów zawiera ponad 2000 produktów spożywczych oraz szczegółowe informacje na temat ich wartości odżywczej: kalorie, substancje odżywcze takie jak białka, lipidy i węglowodany, witaminy, minerały, kwasy tłuszczowe. Tabela jest pożytecznym narzędziem, mogącym służyć do zbudowania zdrowej i zbilansowanej diety.
Lista alfabetyczna produktów spożywczych |
|
Kategoria produktów : wina
wino białe wytrawne 11° alkoholu, wartość odżywcza: |
||
W 100 gramach produkt wino białe wytrawne 11° alkoholu dostarcza 55.9 kcal lub 232 kj.
Ułóż swój dzienny jadłospis, używając do tego tabelki Mój jadłospis. Dodaj wybrane produkty do jadłospisu, następnie kliknij na Otwórz jadłospis i sprecyzuj wagę produktów. Wartość kaloryczna twojego posiłku zostanie obliczona automatycznie na podstawie produktów i wagi, które podasz.
wino białe wytrawne 11° alkoholu: zawartość procentowa białek, węglowodanów i lipidów
substancje odżywcze | zawartość w 100 g |
Białka | < 0.5 g |
Węglowodany | 0.17 g |
- w tym cukry sucres | 0.17 g |
- w tym skrobia | 0 g |
- w tym błonnik | 0 g |
Lipidy | 0 g |
- w tym cholesterol | 0 mg |
- w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 0 g |
- w tym jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 0 g |
- w tym wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 0 g |
Woda | 0 g |
Alkohol | 7.75 g |
witaminy | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
Witamina A lub retinol | 0 μg | 0% |
Beta-karoten lub prowitamina A | 0 μg | - |
Witamina C | < 0.5 mg | 0.63% |
Witamina D lub cholekalcyferol | 0 μg | 0% |
Witamina E lub tokoferol | 0 mg | 0% |
Witamina K1 | < 0.8 μg | 1.07% |
Witamina K2 | 0 μg | 0% |
Witamina B1 lub tiamina | < 0.01 mg | 0.91% |
Witamina B2 lub ryboflawina | < 0.01 mg | 0.71% |
Witamina B3 lub PP | < 0.1 mg | 0.63% |
Witamina B5 | 0.038 mg | 0.63% |
Witamina B6 | < 0.01 mg | 0.71% |
Witamina B9 | < 5 μg | 2.5% |
Witamina B12 | 0 μg | 0% |
minerały | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
Wapń | 7.1 mg | 0.89% |
Chlorki | 2.7 mg | 0.34% |
Miedź | < 0.01 | 1% |
Żelazo | 0.34 mg | 2.43% |
Jod | < 20 μg | 13.33% |
Magnez | 7.3 mg | 1.95% |
Mangan | 0.09 mg | 4.5% |
Fosfor | 13.9 mg | 1.99% |
Potas | 84.3 mg | 4.22% |
Selen | < 20 μg | 36.36% |
Sód | 2.5 mg | - |
Cynk | < 0.05 mg | 0.5% |
Sól lub chlorek sodu | 0.0063 mg | 0% |
kwasy tłuszczowe | zawartość w 100 g |
Nasycone kwasy tłuszczowe | 0 g |
- w tym kwas masłowy | 0 g |
- w tym kwas kaprynowy | 0 g |
- w tym kwas kapronowy | 0 g |
- w tym kwas kaprylowy | 0 g |
- w tym kwas laurynowy | 0 g |
- w tym kwas mirystynowy | 0 g |
- w tym kwas palmitynowy | 0 g |
- w tym kwas stearynowy | 0 g |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 0 g |
- w tym kwas oleinowy | 0 g |
Wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 0 g |
- w tym kwas linolowy | 0 g |
- w tym kwas alfa-linolenowy | 0 g |
- w tym kwas arachidonowy | 0 g |
- w tym kwas EPA | 0 g |
- w tym kwas DHA | 0 g |
dodatki do żywności | zawartość w 100 g |
Kwasy organiczne | 0 g |
Popioły | 0.19 g |
Całkowita zawartość polioli | 0 g |