Tabela wartości odżywczej produktów zawiera ponad 2000 produktów spożywczych oraz szczegółowe informacje na temat ich wartości odżywczej: kalorie, substancje odżywcze takie jak białka, lipidy i węglowodany, witaminy, minerały, kwasy tłuszczowe. Tabela jest pożytecznym narzędziem, mogącym służyć do zbudowania zdrowej i zbilansowanej diety.
Lista alfabetyczna produktów spożywczych |
|
Kategoria produktów : mięsa
wieprzowina schab z kością pieczony, wartość odżywcza: |
||
W 100 gramach produkt wieprzowina schab z kością pieczony dostarcza 206 kcal lub 866 kj.
Ułóż swój dzienny jadłospis, używając do tego tabelki Mój jadłospis. Dodaj wybrane produkty do jadłospisu, następnie kliknij na Otwórz jadłospis i sprecyzuj wagę produktów. Wartość kaloryczna twojego posiłku zostanie obliczona automatycznie na podstawie produktów i wagi, które podasz.
wieprzowina schab z kością pieczony: zawartość procentowa białek, węglowodanów i lipidów
substancje odżywcze | zawartość w 100 g |
Białka | 34.1 g |
Węglowodany | 0.6 g |
- w tym cukry sucres | 0 g |
- w tym skrobia | 0 g |
- w tym błonnik | 0 g |
Lipidy | 7.45 g |
- w tym cholesterol | 76.3 mg |
- w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 3.03 g |
- w tym jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 3.52 g |
- w tym wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.67 g |
Woda | 57.5 g |
Alkohol | 0 g |
witaminy | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
Witamina A lub retinol | 0 μg | 0% |
Beta-karoten lub prowitamina A | 0 μg | - |
Witamina C | 0 mg | 0% |
Witamina D lub cholekalcyferol | 0 μg | 0% |
Witamina E lub tokoferol | 0 mg | 0% |
Witamina K1 | 0 μg | 0% |
Witamina K2 | 0 μg | 0% |
Witamina B1 lub tiamina | 0.89 mg | 80.91% |
Witamina B2 lub ryboflawina | 0.18 mg | 12.86% |
Witamina B3 lub PP | 0 mg | 0% |
Witamina B5 | 0 mg | 0% |
Witamina B6 | 0.29 mg | 20.71% |
Witamina B9 | 0 μg | 0% |
Witamina B12 | 0.43 μg | 17.2% |
minerały | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
Wapń | 0 mg | 0% |
Chlorki | 0 mg | 0% |
Miedź | 0 | 0% |
Żelazo | 0.89 mg | 6.36% |
Jod | 0 μg | 0% |
Magnez | 0 mg | 0% |
Mangan | 0 mg | 0% |
Fosfor | 226 mg | 32.29% |
Potas | 402 mg | 20.1% |
Selen | 12.4 μg | 22.55% |
Sód | 38.8 mg | - |
Cynk | 2.11 mg | 21.1% |
Sól lub chlorek sodu | 0.097 mg | 0.01% |
kwasy tłuszczowe | zawartość w 100 g |
Nasycone kwasy tłuszczowe | 3.03 g |
- w tym kwas masłowy | 0 g |
- w tym kwas kaprynowy | 0.0085 g |
- w tym kwas kapronowy | 0 g |
- w tym kwas kaprylowy | 0 g |
- w tym kwas laurynowy | 0.0069 g |
- w tym kwas mirystynowy | 0.093 g |
- w tym kwas palmitynowy | 1.84 g |
- w tym kwas stearynowy | 1.05 g |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 3.52 g |
- w tym kwas oleinowy | 2.82 g |
Wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.67 g |
- w tym kwas linolowy | 0.53 g |
- w tym kwas alfa-linolenowy | 0.025 g |
- w tym kwas arachidonowy | 0.029 g |
- w tym kwas EPA | 0 g |
- w tym kwas DHA | 0 g |
dodatki do żywności | zawartość w 100 g |
Kwasy organiczne | 0 g |
Popioły | 0.73 g |
Całkowita zawartość polioli | 0 g |