Tabela wartości odżywczej produktów zawiera ponad 2000 produktów spożywczych oraz szczegółowe informacje na temat ich wartości odżywczej: kalorie, substancje odżywcze takie jak białka, lipidy i węglowodany, witaminy, minerały, kwasy tłuszczowe. Tabela jest pożytecznym narzędziem, mogącym służyć do zbudowania zdrowej i zbilansowanej diety.
Lista alfabetyczna produktów spożywczych |
|
Kategoria produktów : podroby
wątróbka z kurczaka, wartość odżywcza: |
||
W 100 gramach produkt wątróbka z kurczaka dostarcza 117 kcal lub 493 kj.
Ułóż swój dzienny jadłospis, używając do tego tabelki Mój jadłospis. Dodaj wybrane produkty do jadłospisu, następnie kliknij na Otwórz jadłospis i sprecyzuj wagę produktów. Wartość kaloryczna twojego posiłku zostanie obliczona automatycznie na podstawie produktów i wagi, które podasz.
wątróbka z kurczaka: zawartość procentowa białek, węglowodanów i lipidów
substancje odżywcze | zawartość w 100 g |
Białka | 18.8 g |
Węglowodany | 0.13 g |
- w tym cukry sucres | 0 g |
- w tym skrobia | 0 g |
- w tym błonnik | 0 g |
Lipidy | 4.64 g |
- w tym cholesterol | 398 mg |
- w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 1.45 g |
- w tym jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.91 g |
- w tym wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 1.22 g |
Woda | 75.2 g |
Alkohol | 0 g |
witaminy | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
Witamina A lub retinol | 8490 μg | 1061.25% |
Beta-karoten lub prowitamina A | 56 μg | - |
Witamina C | 19.7 mg | 24.63% |
Witamina D lub cholekalcyferol | 0.21 μg | 4.2% |
Witamina E lub tokoferol | 0.51 mg | 4.25% |
Witamina K1 | 40.1 μg | 53.47% |
Witamina K2 | 0 μg | 0% |
Witamina B1 lub tiamina | 0.35 mg | 31.82% |
Witamina B2 lub ryboflawina | 2.36 mg | 168.57% |
Witamina B3 lub PP | 9.54 mg | 59.63% |
Witamina B5 | 6.41 mg | 106.83% |
Witamina B6 | 0.83 mg | 59.29% |
Witamina B9 | 1640 μg | 820% |
Witamina B12 | 19.3 μg | 772% |
minerały | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
Wapń | 10.5 mg | 1.31% |
Chlorki | 130 mg | 16.25% |
Miedź | 0.5 | 50% |
Żelazo | 9.09 mg | 64.93% |
Jod | 2.7 μg | 1.8% |
Magnez | 19 mg | 5.07% |
Mangan | 0.24 mg | 12% |
Fosfor | 309 mg | 44.14% |
Potas | 233 mg | 11.65% |
Selen | 49.8 μg | 90.55% |
Sód | 69.3 mg | - |
Cynk | 2.79 mg | 27.9% |
Sól lub chlorek sodu | 0.17 mg | 0.02% |
kwasy tłuszczowe | zawartość w 100 g |
Nasycone kwasy tłuszczowe | 1.45 g |
- w tym kwas masłowy | 0 g |
- w tym kwas kaprynowy | 0 g |
- w tym kwas kapronowy | 0 g |
- w tym kwas kaprylowy | 0 g |
- w tym kwas laurynowy | 0.0006 g |
- w tym kwas mirystynowy | 0.0093 g |
- w tym kwas palmitynowy | 0.74 g |
- w tym kwas stearynowy | 0.69 g |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.91 g |
- w tym kwas oleinowy | 0.66 g |
Wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 1.22 g |
- w tym kwas linolowy | 0.57 g |
- w tym kwas alfa-linolenowy | 0.032 g |
- w tym kwas arachidonowy | 0.36 g |
- w tym kwas EPA | 0.055 g |
- w tym kwas DHA | 0.17 g |
dodatki do żywności | zawartość w 100 g |
Kwasy organiczne | 0 g |
Popioły | 1.31 g |
Całkowita zawartość polioli | 0 g |