Tabela wartości odżywczej produktów zawiera ponad 2000 produktów spożywczych oraz szczegółowe informacje na temat ich wartości odżywczej: kalorie, substancje odżywcze takie jak białka, lipidy i węglowodany, witaminy, minerały, kwasy tłuszczowe. Tabela jest pożytecznym narzędziem, mogącym służyć do zbudowania zdrowej i zbilansowanej diety.
Lista alfabetyczna produktów spożywczych |
|
Kategoria produktów : podroby
wątróbka z kurczaka gotowana, wartość odżywcza: |
||
W 100 gramach produkt wątróbka z kurczaka gotowana dostarcza 160 kcal lub 671 kj.
Ułóż swój dzienny jadłospis, używając do tego tabelki Mój jadłospis. Dodaj wybrane produkty do jadłospisu, następnie kliknij na Otwórz jadłospis i sprecyzuj wagę produktów. Wartość kaloryczna twojego posiłku zostanie obliczona automatycznie na podstawie produktów i wagi, które podasz.
wątróbka z kurczaka gotowana: zawartość procentowa białek, węglowodanów i lipidów
substancje odżywcze | zawartość w 100 g |
Białka | 24.5 g |
Węglowodany | 0.87 g |
- w tym cukry sucres | 0 g |
- w tym skrobia | 0 g |
- w tym błonnik | 0 g |
Lipidy | 6.51 g |
- w tym cholesterol | 563 mg |
- w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 2.06 g |
- w tym jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 1.42 g |
- w tym wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 1.99 g |
Woda | 66.8 g |
Alkohol | 0 g |
witaminy | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
Witamina A lub retinol | 3980 μg | 497.5% |
Beta-karoten lub prowitamina A | 30 μg | - |
Witamina C | 27.9 mg | 34.88% |
Witamina D lub cholekalcyferol | 0 μg | 0% |
Witamina E lub tokoferol | 0.82 mg | 6.83% |
Witamina K1 | < 0.1 μg | 0.13% |
Witamina K2 | 0 μg | 0% |
Witamina B1 lub tiamina | 0.29 mg | 26.36% |
Witamina B2 lub ryboflawina | 1.99 mg | 142.14% |
Witamina B3 lub PP | 11 mg | 68.75% |
Witamina B5 | 6.67 mg | 111.17% |
Witamina B6 | 0.76 mg | 54.29% |
Witamina B9 | 578 μg | 289% |
Witamina B12 | 16.9 μg | 676% |
minerały | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
Wapń | 11 mg | 1.38% |
Chlorki | 0 mg | 0% |
Miedź | 0.5 | 50% |
Żelazo | 11.1 mg | 79.29% |
Jod | 5 μg | 3.33% |
Magnez | 25 mg | 6.67% |
Mangan | 0.36 mg | 18% |
Fosfor | 405 mg | 57.86% |
Potas | 263 mg | 13.15% |
Selen | 0 μg | 0% |
Sód | 76 mg | - |
Cynk | 3.98 mg | 39.8% |
Sól lub chlorek sodu | 0.19 mg | 0.02% |
kwasy tłuszczowe | zawartość w 100 g |
Nasycone kwasy tłuszczowe | 2.06 g |
- w tym kwas masłowy | 0 g |
- w tym kwas kaprynowy | 0.003 g |
- w tym kwas kapronowy | 0 g |
- w tym kwas kaprylowy | 0 g |
- w tym kwas laurynowy | 0 g |
- w tym kwas mirystynowy | 0.013 g |
- w tym kwas palmitynowy | 1.11 g |
- w tym kwas stearynowy | 0.92 g |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 1.42 g |
- w tym kwas oleinowy | 0 g |
Wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 1.99 g |
- w tym kwas linolowy | 0.72 g |
- w tym kwas alfa-linolenowy | 0.012 g |
- w tym kwas arachidonowy | 0 g |
- w tym kwas EPA | 0 g |
- w tym kwas DHA | 0 g |
dodatki do żywności | zawartość w 100 g |
Kwasy organiczne | 0 g |
Popioły | 1.36 g |
Całkowita zawartość polioli | 0 g |