Tabela wartości odżywczej produktów zawiera ponad 2000 produktów spożywczych oraz szczegółowe informacje na temat ich wartości odżywczej: kalorie, substancje odżywcze takie jak białka, lipidy i węglowodany, witaminy, minerały, kwasy tłuszczowe. Tabela jest pożytecznym narzędziem, mogącym służyć do zbudowania zdrowej i zbilansowanej diety.
Lista alfabetyczna produktów spożywczych |
|
Kategoria produktów : podroby
wątróbka z królika, wartość odżywcza: |
||
W 100 gramach produkt wątróbka z królika dostarcza 134 kcal lub 563 kj.
Ułóż swój dzienny jadłospis, używając do tego tabelki Mój jadłospis. Dodaj wybrane produkty do jadłospisu, następnie kliknij na Otwórz jadłospis i sprecyzuj wagę produktów. Wartość kaloryczna twojego posiłku zostanie obliczona automatycznie na podstawie produktów i wagi, które podasz.
wątróbka z królika: zawartość procentowa białek, węglowodanów i lipidów
substancje odżywcze | zawartość w 100 g |
Białka | 19 g |
Węglowodany | 5.39 g |
- w tym cukry sucres | 3.75 g |
- w tym skrobia | 0 g |
- w tym błonnik | 0 g |
Lipidy | 4 g |
- w tym cholesterol | 263 mg |
- w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 0.81 g |
- w tym jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.85 g |
- w tym wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 1.31 g |
Woda | 70.8 g |
Alkohol | 0 g |
witaminy | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
Witamina A lub retinol | 4530 μg | 566.25% |
Beta-karoten lub prowitamina A | 140 μg | - |
Witamina C | 9 mg | 11.25% |
Witamina D lub cholekalcyferol | 0 μg | 0% |
Witamina E lub tokoferol | 0.13 mg | 1.08% |
Witamina K1 | 0 μg | 0% |
Witamina K2 | 0 μg | 0% |
Witamina B1 lub tiamina | 0.31 mg | 28.18% |
Witamina B2 lub ryboflawina | 0.5 mg | 35.71% |
Witamina B3 lub PP | 5.7 mg | 35.63% |
Witamina B5 | 0 mg | 0% |
Witamina B6 | 0.5 mg | 35.71% |
Witamina B9 | 5 μg | 2.5% |
Witamina B12 | 0 μg | 0% |
minerały | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
Wapń | 12.3 mg | 1.54% |
Chlorki | 0 mg | 0% |
Miedź | 0.81 | 81% |
Żelazo | 6.61 mg | 47.21% |
Jod | 3 μg | 2% |
Magnez | 24.2 mg | 6.45% |
Mangan | 0.14 mg | 7% |
Fosfor | 241 mg | 34.43% |
Potas | 335 mg | 16.75% |
Selen | 75.1 μg | 136.55% |
Sód | 69.5 mg | - |
Cynk | 2.04 mg | 20.4% |
Sól lub chlorek sodu | 0.17 mg | 0.02% |
kwasy tłuszczowe | zawartość w 100 g |
Nasycone kwasy tłuszczowe | 0.81 g |
- w tym kwas masłowy | 0 g |
- w tym kwas kaprynowy | 0 g |
- w tym kwas kapronowy | 0 g |
- w tym kwas kaprylowy | 0 g |
- w tym kwas laurynowy | 0 g |
- w tym kwas mirystynowy | 0 g |
- w tym kwas palmitynowy | 0 g |
- w tym kwas stearynowy | 0 g |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.85 g |
- w tym kwas oleinowy | 0 g |
Wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 1.31 g |
- w tym kwas linolowy | 0 g |
- w tym kwas alfa-linolenowy | 0 g |
- w tym kwas arachidonowy | 0 g |
- w tym kwas EPA | 0 g |
- w tym kwas DHA | 0 g |
dodatki do żywności | zawartość w 100 g |
Kwasy organiczne | 0 g |
Popioły | 0.8 g |
Całkowita zawartość polioli | 0 g |