Tabela wartości odżywczej produktów zawiera ponad 2000 produktów spożywczych oraz szczegółowe informacje na temat ich wartości odżywczej: kalorie, substancje odżywcze takie jak białka, lipidy i węglowodany, witaminy, minerały, kwasy tłuszczowe. Tabela jest pożytecznym narzędziem, mogącym służyć do zbudowania zdrowej i zbilansowanej diety.
Lista alfabetyczna produktów spożywczych |
|
Kategoria produktów : podroby
wątróbka z indyka, wartość odżywcza: |
||
W 100 gramach produkt wątróbka z indyka dostarcza 123 kcal lub 514 kj.
Ułóż swój dzienny jadłospis, używając do tego tabelki Mój jadłospis. Dodaj wybrane produkty do jadłospisu, następnie kliknij na Otwórz jadłospis i sprecyzuj wagę produktów. Wartość kaloryczna twojego posiłku zostanie obliczona automatycznie na podstawie produktów i wagi, które podasz.
wątróbka z indyka: zawartość procentowa białek, węglowodanów i lipidów
substancje odżywcze | zawartość w 100 g |
Białka | 18.3 g |
Węglowodany | 0 g |
- w tym cukry sucres | 0 g |
- w tym skrobia | 0 g |
- w tym błonnik | 0 g |
Lipidy | 5.5 g |
- w tym cholesterol | 415 mg |
- w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 1.66 g |
- w tym jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.82 g |
- w tym wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 1.68 g |
Woda | 75.5 g |
Alkohol | 0 g |
witaminy | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
Witamina A lub retinol | 8060 μg | 1007.5% |
Beta-karoten lub prowitamina A | 29 μg | - |
Witamina C | 24.5 mg | 30.63% |
Witamina D lub cholekalcyferol | 1.3 μg | 26% |
Witamina E lub tokoferol | 0.24 mg | 2% |
Witamina K1 | 0 μg | 0% |
Witamina K2 | 0 μg | 0% |
Witamina B1 lub tiamina | 0.21 mg | 19.09% |
Witamina B2 lub ryboflawina | 2.25 mg | 160.71% |
Witamina B3 lub PP | 11.2 mg | 70% |
Witamina B5 | 6.28 mg | 104.67% |
Witamina B6 | 1.04 mg | 74.29% |
Witamina B9 | 677 μg | 338.5% |
Witamina B12 | 19.7 μg | 788% |
minerały | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
Wapń | 20 mg | 2.5% |
Chlorki | 0 mg | 0% |
Miedź | 0.86 | 86% |
Żelazo | 8.94 mg | 63.86% |
Jod | 0 μg | 0% |
Magnez | 24 mg | 6.4% |
Mangan | 0.3 mg | 15% |
Fosfor | 279 mg | 39.86% |
Potas | 214 mg | 10.7% |
Selen | 0 μg | 0% |
Sód | 131 mg | - |
Cynk | 3.37 mg | 33.7% |
Sól lub chlorek sodu | 0.33 mg | 0.04% |
kwasy tłuszczowe | zawartość w 100 g |
Nasycone kwasy tłuszczowe | 1.66 g |
- w tym kwas masłowy | 0 g |
- w tym kwas kaprynowy | 0.003 g |
- w tym kwas kapronowy | 0 g |
- w tym kwas kaprylowy | 0 g |
- w tym kwas laurynowy | 0.008 g |
- w tym kwas mirystynowy | 0.017 g |
- w tym kwas palmitynowy | 0.78 g |
- w tym kwas stearynowy | 0.8 g |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.82 g |
- w tym kwas oleinowy | 0.71 g |
Wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 1.68 g |
- w tym kwas linolowy | 1.12 g |
- w tym kwas alfa-linolenowy | 0.038 g |
- w tym kwas arachidonowy | 0 g |
- w tym kwas EPA | 0.009 g |
- w tym kwas DHA | 0.045 g |
dodatki do żywności | zawartość w 100 g |
Kwasy organiczne | 0 g |
Popioły | 1.32 g |
Całkowita zawartość polioli | 0 g |