Tabela wartości odżywczej produktów zawiera ponad 2000 produktów spożywczych oraz szczegółowe informacje na temat ich wartości odżywczej: kalorie, substancje odżywcze takie jak białka, lipidy i węglowodany, witaminy, minerały, kwasy tłuszczowe. Tabela jest pożytecznym narzędziem, mogącym służyć do zbudowania zdrowej i zbilansowanej diety.
Lista alfabetyczna produktów spożywczych |
|
Kategoria produktów : podroby
wątróbka z indyka gotowana, wartość odżywcza: |
||
W 100 gramach produkt wątróbka z indyka gotowana dostarcza 182 kcal lub 762 kj.
Ułóż swój dzienny jadłospis, używając do tego tabelki Mój jadłospis. Dodaj wybrane produkty do jadłospisu, następnie kliknij na Otwórz jadłospis i sprecyzuj wagę produktów. Wartość kaloryczna twojego posiłku zostanie obliczona automatycznie na podstawie produktów i wagi, które podasz.
wątróbka z indyka gotowana: zawartość procentowa białek, węglowodanów i lipidów
substancje odżywcze | zawartość w 100 g |
Białka | 27 g |
Węglowodany | 0 g |
- w tym cukry sucres | 0 g |
- w tym skrobia | 0 g |
- w tym błonnik | 0 g |
Lipidy | 8.18 g |
- w tym cholesterol | 648 mg |
- w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 2.3 g |
- w tym jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 1.04 g |
- w tym wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 2.17 g |
Woda | 64 g |
Alkohol | 0 g |
witaminy | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
Witamina A lub retinol | 10800 μg | 1350% |
Beta-karoten lub prowitamina A | 0 μg | - |
Witamina C | 22.6 mg | 28.25% |
Witamina D lub cholekalcyferol | 0 μg | 0% |
Witamina E lub tokoferol | 0.15 mg | 1.25% |
Witamina K1 | 0 μg | 0% |
Witamina K2 | 0 μg | 0% |
Witamina B1 lub tiamina | 0.26 mg | 23.64% |
Witamina B2 lub ryboflawina | 2.69 mg | 192.14% |
Witamina B3 lub PP | 11.1 mg | 69.38% |
Witamina B5 | 4.35 mg | 72.5% |
Witamina B6 | 0.88 mg | 62.86% |
Witamina B9 | 691 μg | 345.5% |
Witamina B12 | 28.2 μg | 1128% |
minerały | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
Wapń | 19 mg | 2.38% |
Chlorki | 0 mg | 0% |
Miedź | 1.05 | 105% |
Żelazo | 1.79 mg | 12.79% |
Jod | 0 μg | 0% |
Magnez | 26 mg | 6.93% |
Mangan | 0.33 mg | 16.5% |
Fosfor | 312 mg | 44.57% |
Potas | 153 mg | 7.65% |
Selen | 0 μg | 0% |
Sód | 98 mg | - |
Cynk | 4.53 mg | 45.3% |
Sól lub chlorek sodu | 0.25 mg | 0.03% |
kwasy tłuszczowe | zawartość w 100 g |
Nasycone kwasy tłuszczowe | 2.3 g |
- w tym kwas masłowy | 0 g |
- w tym kwas kaprynowy | 0.006 g |
- w tym kwas kapronowy | 0 g |
- w tym kwas kaprylowy | 0 g |
- w tym kwas laurynowy | 0.006 g |
- w tym kwas mirystynowy | 0.019 g |
- w tym kwas palmitynowy | 1.04 g |
- w tym kwas stearynowy | 1.2 g |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 1.04 g |
- w tym kwas oleinowy | 0.91 g |
Wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 2.17 g |
- w tym kwas linolowy | 1.45 g |
- w tym kwas alfa-linolenowy | 0.033 g |
- w tym kwas arachidonowy | 0 g |
- w tym kwas EPA | 0.016 g |
- w tym kwas DHA | 0.053 g |
dodatki do żywności | zawartość w 100 g |
Kwasy organiczne | 0 g |
Popioły | 1.47 g |
Całkowita zawartość polioli | 0 g |