Tabela wartości odżywczej produktów zawiera ponad 2000 produktów spożywczych oraz szczegółowe informacje na temat ich wartości odżywczej: kalorie, substancje odżywcze takie jak białka, lipidy i węglowodany, witaminy, minerały, kwasy tłuszczowe. Tabela jest pożytecznym narzędziem, mogącym służyć do zbudowania zdrowej i zbilansowanej diety.
Lista alfabetyczna produktów spożywczych |
|
Kategoria produktów : ryby i płazy surowe
wątróbka z dorsza, wartość odżywcza: |
||
W 100 gramach produkt wątróbka z dorsza dostarcza 619 kcal lub 2550 kj.
Ułóż swój dzienny jadłospis, używając do tego tabelki Mój jadłospis. Dodaj wybrane produkty do jadłospisu, następnie kliknij na Otwórz jadłospis i sprecyzuj wagę produktów. Wartość kaloryczna twojego posiłku zostanie obliczona automatycznie na podstawie produktów i wagi, które podasz.
wątróbka z dorsza: zawartość procentowa białek, węglowodanów i lipidów
substancje odżywcze | zawartość w 100 g |
Białka | 5 g |
Węglowodany | 0 g |
- w tym cukry sucres | 0 g |
- w tym skrobia | 0 g |
- w tym błonnik | 0 g |
Lipidy | 66.6 g |
- w tym cholesterol | 0 mg |
- w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 14 g |
- w tym jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 31 g |
- w tym wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 17 g |
Woda | 26.8 g |
Alkohol | 0 g |
witaminy | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
Witamina A lub retinol | 5100 μg | 637.5% |
Beta-karoten lub prowitamina A | 0 μg | - |
Witamina C | 4 mg | 5% |
Witamina D lub cholekalcyferol | 100 μg | 2000% |
Witamina E lub tokoferol | 20 mg | 166.67% |
Witamina K1 | 0 μg | 0% |
Witamina K2 | 0 μg | 0% |
Witamina B1 lub tiamina | 0.1 mg | 9.09% |
Witamina B2 lub ryboflawina | 0.65 mg | 46.43% |
Witamina B3 lub PP | 2.5 mg | 15.63% |
Witamina B5 | 0.64 mg | 10.67% |
Witamina B6 | 0.15 mg | 10.71% |
Witamina B9 | 300 μg | 150% |
Witamina B12 | 10 μg | 400% |
minerały | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
Wapń | 10 mg | 1.25% |
Chlorki | 0 mg | 0% |
Miedź | 0.66 | 66% |
Żelazo | 4 mg | 28.57% |
Jod | 500 μg | 333.33% |
Magnez | 8 mg | 2.13% |
Mangan | 0 mg | 0% |
Fosfor | 100 mg | 14.29% |
Potas | 130 mg | 6.5% |
Selen | 63.5 μg | 115.45% |
Sód | 589 mg | - |
Cynk | 1.94 mg | 19.4% |
Sól lub chlorek sodu | 1.47 mg | 0.18% |
kwasy tłuszczowe | zawartość w 100 g |
Nasycone kwasy tłuszczowe | 14 g |
- w tym kwas masłowy | 0 g |
- w tym kwas kaprynowy | 0 g |
- w tym kwas kapronowy | 0 g |
- w tym kwas kaprylowy | 0 g |
- w tym kwas laurynowy | 0 g |
- w tym kwas mirystynowy | 2.98 g |
- w tym kwas palmitynowy | 8.66 g |
- w tym kwas stearynowy | 1.79 g |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 31 g |
- w tym kwas oleinowy | 15.1 g |
Wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 17 g |
- w tym kwas linolowy | 1.12 g |
- w tym kwas alfa-linolenowy | 0.79 g |
- w tym kwas arachidonowy | 0.66 g |
- w tym kwas EPA | 6.41 g |
- w tym kwas DHA | 4.76 g |
dodatki do żywności | zawartość w 100 g |
Kwasy organiczne | 0 g |
Popioły | 1.73 g |
Całkowita zawartość polioli | 0 g |