Tabela wartości odżywczej produktów zawiera ponad 2000 produktów spożywczych oraz szczegółowe informacje na temat ich wartości odżywczej: kalorie, substancje odżywcze takie jak białka, lipidy i węglowodany, witaminy, minerały, kwasy tłuszczowe. Tabela jest pożytecznym narzędziem, mogącym służyć do zbudowania zdrowej i zbilansowanej diety.
Lista alfabetyczna produktów spożywczych |
|
Kategoria produktów : konserwy rybne
wątróbka z dorsza z puszki odsączona, wartość odżywcza: |
||
W 100 gramach produkt wątróbka z dorsza z puszki odsączona dostarcza 433 kcal lub 1790 kj.
Ułóż swój dzienny jadłospis, używając do tego tabelki Mój jadłospis. Dodaj wybrane produkty do jadłospisu, następnie kliknij na Otwórz jadłospis i sprecyzuj wagę produktów. Wartość kaloryczna twojego posiłku zostanie obliczona automatycznie na podstawie produktów i wagi, które podasz.
wątróbka z dorsza z puszki odsączona: zawartość procentowa białek, węglowodanów i lipidów
substancje odżywcze | zawartość w 100 g |
Białka | 7.25 g |
Węglowodany | 1.1 g |
- w tym cukry sucres | 0 g |
- w tym skrobia | 0 g |
- w tym błonnik | 0 g |
Lipidy | 44.4 g |
- w tym cholesterol | 186 mg |
- w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 6.87 g |
- w tym jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 21.9 g |
- w tym wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 10.4 g |
Woda | 45.7 g |
Alkohol | 0 g |
witaminy | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
Witamina A lub retinol | 4170 μg | 521.25% |
Beta-karoten lub prowitamina A | 0 μg | - |
Witamina C | 4 mg | 5% |
Witamina D lub cholekalcyferol | 54.3 μg | 1086% |
Witamina E lub tokoferol | 4.96 mg | 41.33% |
Witamina K1 | 0 μg | 0% |
Witamina K2 | 0 μg | 0% |
Witamina B1 lub tiamina | < 0.04 mg | 3.64% |
Witamina B2 lub ryboflawina | 0.6 mg | 42.86% |
Witamina B3 lub PP | 3.28 mg | 20.5% |
Witamina B5 | 0.54 mg | 9% |
Witamina B6 | 0.15 mg | 10.71% |
Witamina B9 | 188 μg | 94% |
Witamina B12 | 14.4 μg | 576% |
minerały | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
Wapń | 10 mg | 1.25% |
Chlorki | 0 mg | 0% |
Miedź | 0.4 | 40% |
Żelazo | 2.1 mg | 15% |
Jod | 105 μg | 70% |
Magnez | 10.3 mg | 2.75% |
Mangan | < 0.1 mg | 5% |
Fosfor | 145 mg | 20.71% |
Potas | 130 mg | 6.5% |
Selen | 107 μg | 194.55% |
Sód | 446 mg | - |
Cynk | 2 mg | 20% |
Sól lub chlorek sodu | 1.12 mg | 0.14% |
kwasy tłuszczowe | zawartość w 100 g |
Nasycone kwasy tłuszczowe | 6.87 g |
- w tym kwas masłowy | 0 g |
- w tym kwas kaprynowy | 0 g |
- w tym kwas kapronowy | 0 g |
- w tym kwas kaprylowy | 0 g |
- w tym kwas laurynowy | 0 g |
- w tym kwas mirystynowy | 1.52 g |
- w tym kwas palmitynowy | 4.1 g |
- w tym kwas stearynowy | 0.94 g |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 21.9 g |
- w tym kwas oleinowy | 8.65 g |
Wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 10.4 g |
- w tym kwas linolowy | 0.56 g |
- w tym kwas alfa-linolenowy | 0.28 g |
- w tym kwas arachidonowy | 0.16 g |
- w tym kwas EPA | 3.08 g |
- w tym kwas DHA | 4.06 g |
dodatki do żywności | zawartość w 100 g |
Kwasy organiczne | 0 g |
Popioły | 1.57 g |
Całkowita zawartość polioli | 0 g |