Tabela wartości odżywczej produktów zawiera ponad 2000 produktów spożywczych oraz szczegółowe informacje na temat ich wartości odżywczej: kalorie, substancje odżywcze takie jak białka, lipidy i węglowodany, witaminy, minerały, kwasy tłuszczowe. Tabela jest pożytecznym narzędziem, mogącym służyć do zbudowania zdrowej i zbilansowanej diety.
Lista alfabetyczna produktów spożywczych |
|
Kategoria produktów : kiełbasy i tym podobne
wątrobianka, wartość odżywcza: |
||
W 100 gramach produkt wątrobianka dostarcza 244 kcal lub 1010 kj.
Ułóż swój dzienny jadłospis, używając do tego tabelki Mój jadłospis. Dodaj wybrane produkty do jadłospisu, następnie kliknij na Otwórz jadłospis i sprecyzuj wagę produktów. Wartość kaloryczna twojego posiłku zostanie obliczona automatycznie na podstawie produktów i wagi, które podasz.
wątrobianka: zawartość procentowa białek, węglowodanów i lipidów
substancje odżywcze | zawartość w 100 g |
Białka | 11.7 g |
Węglowodany | 0.9 g |
- w tym cukry sucres | 0.9 g |
- w tym skrobia | 0 g |
- w tym błonnik | 0.3 g |
Lipidy | 21.4 g |
- w tym cholesterol | 72 mg |
- w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 8.15 g |
- w tym jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 10.2 g |
- w tym wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 1.99 g |
Woda | 66 g |
Alkohol | 0 g |
witaminy | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
Witamina A lub retinol | 102 μg | 12.75% |
Beta-karoten lub prowitamina A | 0 μg | - |
Witamina C | 2 mg | 2.5% |
Witamina D lub cholekalcyferol | 1.09 μg | 21.8% |
Witamina E lub tokoferol | 2.15 mg | 17.92% |
Witamina K1 | 0 μg | 0% |
Witamina K2 | 0 μg | 0% |
Witamina B1 lub tiamina | 0.24 mg | 21.82% |
Witamina B2 lub ryboflawina | 0.92 mg | 65.71% |
Witamina B3 lub PP | 3.6 mg | 22.5% |
Witamina B5 | 0 mg | 0% |
Witamina B6 | 0.17 mg | 12.14% |
Witamina B9 | 23 μg | 11.5% |
Witamina B12 | 0 μg | 0% |
minerały | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
Wapń | 41 mg | 5.13% |
Chlorki | 1340 mg | 167.5% |
Miedź | 0 | 0% |
Żelazo | 5.3 mg | 37.86% |
Jod | 0 μg | 0% |
Magnez | 0 mg | 0% |
Mangan | 0 mg | 0% |
Fosfor | 154 mg | 22% |
Potas | 143 mg | 7.15% |
Selen | 58 μg | 105.45% |
Sód | 810 mg | - |
Cynk | 2.7 mg | 27% |
Sól lub chlorek sodu | 2.03 mg | 0.25% |
kwasy tłuszczowe | zawartość w 100 g |
Nasycone kwasy tłuszczowe | 8.15 g |
- w tym kwas masłowy | 0 g |
- w tym kwas kaprynowy | 0 g |
- w tym kwas kapronowy | 0 g |
- w tym kwas kaprylowy | 0 g |
- w tym kwas laurynowy | 0 g |
- w tym kwas mirystynowy | 0 g |
- w tym kwas palmitynowy | 0 g |
- w tym kwas stearynowy | 0 g |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 10.2 g |
- w tym kwas oleinowy | 0 g |
Wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 1.99 g |
- w tym kwas linolowy | 0 g |
- w tym kwas alfa-linolenowy | 0 g |
- w tym kwas arachidonowy | 0 g |
- w tym kwas EPA | 0 g |
- w tym kwas DHA | 0 g |
dodatki do żywności | zawartość w 100 g |
Kwasy organiczne | traces g |
Popioły | 2.37 g |
Całkowita zawartość polioli | 0 g |