Tabela wartości odżywczej produktów zawiera ponad 2000 produktów spożywczych oraz szczegółowe informacje na temat ich wartości odżywczej: kalorie, substancje odżywcze takie jak białka, lipidy i węglowodany, witaminy, minerały, kwasy tłuszczowe. Tabela jest pożytecznym narzędziem, mogącym służyć do zbudowania zdrowej i zbilansowanej diety.
Lista alfabetyczna produktów spożywczych |
|
Kategoria produktów : podroby
wątroba z jałówki, wartość odżywcza: |
||
W 100 gramach produkt wątroba z jałówki dostarcza 136 kcal lub 573 kj.
Ułóż swój dzienny jadłospis, używając do tego tabelki Mój jadłospis. Dodaj wybrane produkty do jadłospisu, następnie kliknij na Otwórz jadłospis i sprecyzuj wagę produktów. Wartość kaloryczna twojego posiłku zostanie obliczona automatycznie na podstawie produktów i wagi, które podasz.
wątroba z jałówki: zawartość procentowa białek, węglowodanów i lipidów
substancje odżywcze | zawartość w 100 g |
Białka | 21 g |
Węglowodany | 3.33 g |
- w tym cukry sucres | 0 g |
- w tym skrobia | 0 g |
- w tym błonnik | 0 g |
Lipidy | 4.3 g |
- w tym cholesterol | 268 mg |
- w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 1.26 g |
- w tym jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.4 g |
- w tym wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.71 g |
Woda | 70 g |
Alkohol | 0 g |
witaminy | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
Witamina A lub retinol | 6350 μg | 793.75% |
Beta-karoten lub prowitamina A | 232 μg | - |
Witamina C | 23 mg | 28.75% |
Witamina D lub cholekalcyferol | 0.67 μg | 13.4% |
Witamina E lub tokoferol | 0.4 mg | 3.33% |
Witamina K1 | 29 μg | 38.67% |
Witamina K2 | 7.94 μg | 10.59% |
Witamina B1 lub tiamina | 0.18 mg | 16.36% |
Witamina B2 lub ryboflawina | 2.88 mg | 205.71% |
Witamina B3 lub PP | 15.4 mg | 96.25% |
Witamina B5 | 7.44 mg | 124% |
Witamina B6 | 0.52 mg | 37.14% |
Witamina B9 | 1300 μg | 650% |
Witamina B12 | 95.6 μg | 3824% |
minerały | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
Wapń | 5.95 mg | 0.74% |
Chlorki | 0 mg | 0% |
Miedź | 8.08 | 808% |
Żelazo | 5.92 mg | 42.29% |
Jod | 3.65 μg | 2.43% |
Magnez | 19.5 mg | 5.2% |
Mangan | 0.35 mg | 17.5% |
Fosfor | 368 mg | 52.57% |
Potas | 307 mg | 15.35% |
Selen | 39.3 μg | 71.45% |
Sód | 59.9 mg | - |
Cynk | 3.57 mg | 35.7% |
Sól lub chlorek sodu | 0.15 mg | 0.02% |
kwasy tłuszczowe | zawartość w 100 g |
Nasycone kwasy tłuszczowe | 1.26 g |
- w tym kwas masłowy | 0 g |
- w tym kwas kaprynowy | 0 g |
- w tym kwas kapronowy | 0 g |
- w tym kwas kaprylowy | 0 g |
- w tym kwas laurynowy | 0 g |
- w tym kwas mirystynowy | 0.015 g |
- w tym kwas palmitynowy | 0.26 g |
- w tym kwas stearynowy | 0.8 g |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.4 g |
- w tym kwas oleinowy | 0.32 g |
Wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.71 g |
- w tym kwas linolowy | 0.31 g |
- w tym kwas alfa-linolenowy | 0.007 g |
- w tym kwas arachidonowy | 0 g |
- w tym kwas EPA | 0 g |
- w tym kwas DHA | 0.11 g |
dodatki do żywności | zawartość w 100 g |
Kwasy organiczne | 0 g |
Popioły | 1.36 g |
Całkowita zawartość polioli | 0 g |