Wartość odżywcza produktów spożywczych : kalorie, witaminy, minerały, tłuszcze, cukry, białka...

Tabela wartości odżywczej produktów zawiera ponad 2000 produktów spożywczych oraz szczegółowe informacje na temat ich wartości odżywczej: kalorie, substancje odżywcze takie jak białka, lipidy i węglowodany, witaminy, minerały, kwasy tłuszczowe. Tabela jest pożytecznym narzędziem, mogącym służyć do zbudowania zdrowej i zbilansowanej diety.

Lista alfabetyczna produktów spożywczych

A
B
C
D
E
F
G
H
I
J
K
L
Ł
M
N
O
P
R
S
Ś
T
U
V
W
Z
Ż
 

 

Wątroba z jałówki gotowana kalorie, wartości odżywcze, witaminy, minerały...

Kategoria produktów : podroby

wątroba z jałówki gotowana  

wątroba z jałówki gotowana, wartość odżywcza:

wątroba z jałówki gotowana : 165 kalorii w 100g

W 100 gramach produkt wątroba z jałówki gotowana dostarcza 165 kcal lub 695 kj.


Ułóż swój jadłospis

Ułóż swój dzienny jadłospis, używając do tego tabelki Mój jadłospis. Dodaj wybrane produkty do jadłospisu, następnie kliknij na Otwórz jadłospis i sprecyzuj wagę produktów. Wartość kaloryczna twojego posiłku zostanie obliczona automatycznie na podstawie produktów i wagi, które podasz.

wątroba z jałówki gotowana : białka, węglowodany i lipidy

wątroba z jałówki gotowana: zawartość procentowa białek, węglowodanów i lipidów

wątroba z jałówki gotowana : substancje odżywcze

substancje odżywcze

zawartość w 100 g

Białka26.3 g
Węglowodany2.2 g
- w tym cukry sucres0 g
- w tym skrobia0 g
- w tym błonnik0 g
Lipidy5.71 g
- w tym cholesterol204 mg
- w tym nasycone kwasy tłuszczowe1.69 g
- w tym jednonienasycone kwasy tłuszczowe0.63 g
- w tym wielonienasycone kwasy tłuszczowe1.02 g
Woda64.1 g
Alkohol0 g

wątroba z jałówki gotowana : pokrycie zalecanego dziennego spożycia witamin

wątroba z jałówki gotowana : zawartość witamin

witaminy

zawartość w 100 g

procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia

Witamina A lub retinol7730 μg966.25%
Beta-karoten lub prowitamina A182 μg-
Witamina C20 mg25%
Witamina D lub cholekalcyferol0.51 μg10.2%
Witamina E lub tokoferol0.46 mg3.83%
Witamina K13.75 μg5%
Witamina K20 μg0%
Witamina B1 lub tiamina0.33 mg30%
Witamina B2 lub ryboflawina3.43 mg245%
Witamina B3 lub PP18 mg112.5%
Witamina B58.5 mg141.67%
Witamina B61.4 mg100%
Witamina B9536 μg268%
Witamina B121.9 μg76%

wątroba z jałówki gotowana : pokrycie zalecanego dziennego spożycia minerałów

wątroba z jałówki gotowana : zawartość minerałów

minerały

zawartość w 100 g

procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia

Wapń 6.14 mg0.77%
Chlorki0.1 mg0.01%
Miedź3.46346%
Żelazo5.8 mg41.43%
Jod< 5 μg3.33%
Magnez17.8 mg4.75%
Mangan0.32 mg16%
Fosfor485 mg69.29%
Potas351 mg17.55%
Selen< 2.2 μg4%
Sód77 mg-
Cynk3.91 mg39.1%
Sól lub chlorek sodu0.21 mg0.03%

wątroba z jałówki gotowana : kwasy tłuszczowe

kwasy tłuszczowe

zawartość w 100 g

Nasycone kwasy tłuszczowe1.69 g
- w tym kwas masłowy0 g
- w tym kwas kaprynowy0 g
- w tym kwas kapronowy0 g
- w tym kwas kaprylowy0 g
- w tym kwas laurynowy0 g
- w tym kwas mirystynowy0.036 g
- w tym kwas palmitynowy0.59 g
- w tym kwas stearynowy1.06 g
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe0.63 g
- w tym kwas oleinowy0.63 g
Wielonienasycone kwasy tłuszczowe1.02 g
- w tym kwas linolowy0.3 g
- w tym kwas alfa-linolenowy0.032 g
- w tym kwas arachidonowy0.19 g
- w tym kwas EPA0.021 g
- w tym kwas DHA0.02 g

wątroba z jałówki gotowana : dodatki do żywności

dodatki do żywności

zawartość w 100 g

Kwasy organiczne0 g
Popioły1.77 g
Całkowita zawartość polioli0 g
Polityka prywatności dla reklam Google Adsense