Tabela wartości odżywczej produktów zawiera ponad 2000 produktów spożywczych oraz szczegółowe informacje na temat ich wartości odżywczej: kalorie, substancje odżywcze takie jak białka, lipidy i węglowodany, witaminy, minerały, kwasy tłuszczowe. Tabela jest pożytecznym narzędziem, mogącym służyć do zbudowania zdrowej i zbilansowanej diety.
Lista alfabetyczna produktów spożywczych |
|
Kategoria produktów : podroby
wątroba z jałówki gotowana, wartość odżywcza: |
||
W 100 gramach produkt wątroba z jałówki gotowana dostarcza 165 kcal lub 695 kj.
Ułóż swój dzienny jadłospis, używając do tego tabelki Mój jadłospis. Dodaj wybrane produkty do jadłospisu, następnie kliknij na Otwórz jadłospis i sprecyzuj wagę produktów. Wartość kaloryczna twojego posiłku zostanie obliczona automatycznie na podstawie produktów i wagi, które podasz.
wątroba z jałówki gotowana: zawartość procentowa białek, węglowodanów i lipidów
substancje odżywcze | zawartość w 100 g |
Białka | 26.3 g |
Węglowodany | 2.2 g |
- w tym cukry sucres | 0 g |
- w tym skrobia | 0 g |
- w tym błonnik | 0 g |
Lipidy | 5.71 g |
- w tym cholesterol | 204 mg |
- w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 1.69 g |
- w tym jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.63 g |
- w tym wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 1.02 g |
Woda | 64.1 g |
Alkohol | 0 g |
witaminy | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
Witamina A lub retinol | 7730 μg | 966.25% |
Beta-karoten lub prowitamina A | 182 μg | - |
Witamina C | 20 mg | 25% |
Witamina D lub cholekalcyferol | 0.51 μg | 10.2% |
Witamina E lub tokoferol | 0.46 mg | 3.83% |
Witamina K1 | 3.75 μg | 5% |
Witamina K2 | 0 μg | 0% |
Witamina B1 lub tiamina | 0.33 mg | 30% |
Witamina B2 lub ryboflawina | 3.43 mg | 245% |
Witamina B3 lub PP | 18 mg | 112.5% |
Witamina B5 | 8.5 mg | 141.67% |
Witamina B6 | 1.4 mg | 100% |
Witamina B9 | 536 μg | 268% |
Witamina B12 | 1.9 μg | 76% |
minerały | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
Wapń | 6.14 mg | 0.77% |
Chlorki | 0.1 mg | 0.01% |
Miedź | 3.46 | 346% |
Żelazo | 5.8 mg | 41.43% |
Jod | < 5 μg | 3.33% |
Magnez | 17.8 mg | 4.75% |
Mangan | 0.32 mg | 16% |
Fosfor | 485 mg | 69.29% |
Potas | 351 mg | 17.55% |
Selen | < 2.2 μg | 4% |
Sód | 77 mg | - |
Cynk | 3.91 mg | 39.1% |
Sól lub chlorek sodu | 0.21 mg | 0.03% |
kwasy tłuszczowe | zawartość w 100 g |
Nasycone kwasy tłuszczowe | 1.69 g |
- w tym kwas masłowy | 0 g |
- w tym kwas kaprynowy | 0 g |
- w tym kwas kapronowy | 0 g |
- w tym kwas kaprylowy | 0 g |
- w tym kwas laurynowy | 0 g |
- w tym kwas mirystynowy | 0.036 g |
- w tym kwas palmitynowy | 0.59 g |
- w tym kwas stearynowy | 1.06 g |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.63 g |
- w tym kwas oleinowy | 0.63 g |
Wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 1.02 g |
- w tym kwas linolowy | 0.3 g |
- w tym kwas alfa-linolenowy | 0.032 g |
- w tym kwas arachidonowy | 0.19 g |
- w tym kwas EPA | 0.021 g |
- w tym kwas DHA | 0.02 g |
dodatki do żywności | zawartość w 100 g |
Kwasy organiczne | 0 g |
Popioły | 1.77 g |
Całkowita zawartość polioli | 0 g |