Tabela wartości odżywczej produktów zawiera ponad 2000 produktów spożywczych oraz szczegółowe informacje na temat ich wartości odżywczej: kalorie, substancje odżywcze takie jak białka, lipidy i węglowodany, witaminy, minerały, kwasy tłuszczowe. Tabela jest pożytecznym narzędziem, mogącym służyć do zbudowania zdrowej i zbilansowanej diety.
Lista alfabetyczna produktów spożywczych |
|
Kategoria produktów : dania mięsne i drobiowe warzywne i z roślin strączkowych
warzywa nadziewane z wyjątkiem pomidorów, wartość odżywcza: |
||
W 100 gramach produkt warzywa nadziewane z wyjątkiem pomidorów dostarcza 91.9 kcal lub 382 kj.
Ułóż swój dzienny jadłospis, używając do tego tabelki Mój jadłospis. Dodaj wybrane produkty do jadłospisu, następnie kliknij na Otwórz jadłospis i sprecyzuj wagę produktów. Wartość kaloryczna twojego posiłku zostanie obliczona automatycznie na podstawie produktów i wagi, które podasz.
warzywa nadziewane z wyjątkiem pomidorów: zawartość procentowa białek, węglowodanów i lipidów
substancje odżywcze | zawartość w 100 g |
Białka | 4.71 g |
Węglowodany | 3.6 g |
- w tym cukry sucres | 2.55 g |
- w tym skrobia | 1.05 g |
- w tym błonnik | 1.34 g |
Lipidy | 6.22 g |
- w tym cholesterol | 30.8 mg |
- w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 1.74 g |
- w tym jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 3.03 g |
- w tym wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 1.18 g |
Woda | 81.1 g |
Alkohol | 0 g |
witaminy | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
Witamina A lub retinol | 10.3 μg | 1.29% |
Beta-karoten lub prowitamina A | 93.2 μg | - |
Witamina C | 4.86 mg | 6.08% |
Witamina D lub cholekalcyferol | 0.088 μg | 1.76% |
Witamina E lub tokoferol | 0.55 mg | 4.58% |
Witamina K1 | 0 μg | 0% |
Witamina K2 | 0 μg | 0% |
Witamina B1 lub tiamina | 0.1 mg | 9.09% |
Witamina B2 lub ryboflawina | 0.13 mg | 9.29% |
Witamina B3 lub PP | 1.24 mg | 7.75% |
Witamina B5 | 0.46 mg | 7.67% |
Witamina B6 | 0.11 mg | 7.86% |
Witamina B9 | 21.2 μg | 10.6% |
Witamina B12 | 0.18 μg | 7.2% |
minerały | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
Wapń | 27.1 mg | 3.39% |
Chlorki | 0 mg | 0% |
Miedź | 0.1 | 10% |
Żelazo | 0.56 mg | 4% |
Jod | 7.25 μg | 4.83% |
Magnez | 14.1 mg | 3.76% |
Mangan | 0.096 mg | 4.8% |
Fosfor | 77.6 mg | 11.09% |
Potas | 184 mg | 9.2% |
Selen | 2.58 μg | 4.69% |
Sód | 305 mg | - |
Cynk | 0.63 mg | 6.3% |
Sól lub chlorek sodu | 0.77 mg | 0.1% |
kwasy tłuszczowe | zawartość w 100 g |
Nasycone kwasy tłuszczowe | 1.74 g |
- w tym kwas masłowy | 0 g |
- w tym kwas kaprynowy | 0 g |
- w tym kwas kapronowy | 0 g |
- w tym kwas kaprylowy | 0 g |
- w tym kwas laurynowy | 0 g |
- w tym kwas mirystynowy | 0 g |
- w tym kwas palmitynowy | 0 g |
- w tym kwas stearynowy | 0 g |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 3.03 g |
- w tym kwas oleinowy | 0 g |
Wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 1.18 g |
- w tym kwas linolowy | 0 g |
- w tym kwas alfa-linolenowy | 0 g |
- w tym kwas arachidonowy | 0 g |
- w tym kwas EPA | 0 g |
- w tym kwas DHA | 0 g |
dodatki do żywności | zawartość w 100 g |
Kwasy organiczne | 0 g |
Popioły | 1.2 g |
Całkowita zawartość polioli | 0 g |