Tabela wartości odżywczej produktów zawiera ponad 2000 produktów spożywczych oraz szczegółowe informacje na temat ich wartości odżywczej: kalorie, substancje odżywcze takie jak białka, lipidy i węglowodany, witaminy, minerały, kwasy tłuszczowe. Tabela jest pożytecznym narzędziem, mogącym służyć do zbudowania zdrowej i zbilansowanej diety.
Lista alfabetyczna produktów spożywczych |
|
Kategoria produktów : ciastka suche słodzone
wafelki z nadzieniem orzechowym, wartość odżywcza: |
||
W 100 gramach produkt wafelki z nadzieniem orzechowym dostarcza 512 kcal lub 2140 kj.
Ułóż swój dzienny jadłospis, używając do tego tabelki Mój jadłospis. Dodaj wybrane produkty do jadłospisu, następnie kliknij na Otwórz jadłospis i sprecyzuj wagę produktów. Wartość kaloryczna twojego posiłku zostanie obliczona automatycznie na podstawie produktów i wagi, które podasz.
wafelki z nadzieniem orzechowym: zawartość procentowa białek, węglowodanów i lipidów
substancje odżywcze | zawartość w 100 g |
Białka | 7.31 g |
Węglowodany | 59.5 g |
- w tym cukry sucres | 37.4 g |
- w tym skrobia | 15.3 g |
- w tym błonnik | 3.21 g |
Lipidy | 26.4 g |
- w tym cholesterol | 10.1 mg |
- w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 17.7 g |
- w tym jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 4.96 g |
- w tym wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 1.41 g |
Woda | 2.4 g |
Alkohol | 0 g |
witaminy | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
Witamina A lub retinol | < 2 μg | 0.25% |
Beta-karoten lub prowitamina A | < 50 μg | - |
Witamina C | 0 mg | 0% |
Witamina D lub cholekalcyferol | < 0.2 μg | 4% |
Witamina E lub tokoferol | 2.1 mg | 17.5% |
Witamina K1 | 0 μg | 0% |
Witamina K2 | 0 μg | 0% |
Witamina B1 lub tiamina | < 0.05 mg | 4.55% |
Witamina B2 lub ryboflawina | 0.22 mg | 15.71% |
Witamina B3 lub PP | < 0.2 mg | 1.25% |
Witamina B5 | 0.51 mg | 8.5% |
Witamina B6 | 0.06 mg | 4.29% |
Witamina B9 | 11.8 μg | 5.9% |
Witamina B12 | 0.54 μg | 21.6% |
minerały | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
Wapń | 20.1 mg | 2.51% |
Chlorki | 194 mg | 24.25% |
Miedź | < 1 | 100% |
Żelazo | 6.8 mg | 48.57% |
Jod | < 10 μg | 6.67% |
Magnez | 47.3 mg | 12.61% |
Mangan | < 1 mg | 50% |
Fosfor | 122 mg | 17.43% |
Potas | 263 mg | 13.15% |
Selen | < 3 μg | 5.45% |
Sód | 134 mg | - |
Cynk | < 1 mg | 10% |
Sól lub chlorek sodu | 0.34 mg | 0.04% |
kwasy tłuszczowe | zawartość w 100 g |
Nasycone kwasy tłuszczowe | 17.7 g |
- w tym kwas masłowy | 0.12 g |
- w tym kwas kaprynowy | 0.88 g |
- w tym kwas kapronowy | 0.18 g |
- w tym kwas kaprylowy | 1.27 g |
- w tym kwas laurynowy | 6.51 g |
- w tym kwas mirystynowy | 2.64 g |
- w tym kwas palmitynowy | 3.2 g |
- w tym kwas stearynowy | 2.73 g |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 4.96 g |
- w tym kwas oleinowy | 4.85 g |
Wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 1.41 g |
- w tym kwas linolowy | 1.32 g |
- w tym kwas alfa-linolenowy | 0.086 g |
- w tym kwas arachidonowy | 0.0056 g |
- w tym kwas EPA | < 0.005 g |
- w tym kwas DHA | < 0.005 g |
dodatki do żywności | zawartość w 100 g |
Kwasy organiczne | 0 g |
Popioły | 1.11 g |
Całkowita zawartość polioli | 0 g |