Tabela wartości odżywczej produktów zawiera ponad 2000 produktów spożywczych oraz szczegółowe informacje na temat ich wartości odżywczej: kalorie, substancje odżywcze takie jak białka, lipidy i węglowodany, witaminy, minerały, kwasy tłuszczowe. Tabela jest pożytecznym narzędziem, mogącym służyć do zbudowania zdrowej i zbilansowanej diety.
Lista alfabetyczna produktów spożywczych |
|
Kategoria produktów : ciasta i ciastka na słono
vol-au-vent, wartość odżywcza: |
||
W 100 gramach produkt vol-au-vent dostarcza 294 kcal lub 1230 kj.
Ułóż swój dzienny jadłospis, używając do tego tabelki Mój jadłospis. Dodaj wybrane produkty do jadłospisu, następnie kliknij na Otwórz jadłospis i sprecyzuj wagę produktów. Wartość kaloryczna twojego posiłku zostanie obliczona automatycznie na podstawie produktów i wagi, które podasz.
vol-au-vent: zawartość procentowa białek, węglowodanów i lipidów
substancje odżywcze | zawartość w 100 g |
Białka | 5.99 g |
Węglowodany | 25 g |
- w tym cukry sucres | 2.4 g |
- w tym skrobia | 18.2 g |
- w tym błonnik | 1.57 g |
Lipidy | 18.6 g |
- w tym cholesterol | 36.3 mg |
- w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 9.39 g |
- w tym jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 6.21 g |
- w tym wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 1.71 g |
Woda | 46.8 g |
Alkohol | 0 g |
witaminy | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
Witamina A lub retinol | 48.2 μg | 6.03% |
Beta-karoten lub prowitamina A | 108 μg | - |
Witamina C | < 0.5 mg | 0.63% |
Witamina D lub cholekalcyferol | 0.2 μg | 4% |
Witamina E lub tokoferol | 1.29 mg | 10.75% |
Witamina K1 | 3.14 μg | 4.19% |
Witamina K2 | 0 μg | 0% |
Witamina B1 lub tiamina | 0.09 mg | 8.18% |
Witamina B2 lub ryboflawina | 0.087 mg | 6.21% |
Witamina B3 lub PP | 0.79 mg | 4.94% |
Witamina B5 | 0.39 mg | 6.5% |
Witamina B6 | 0.044 mg | 3.14% |
Witamina B9 | 7.4 μg | 3.7% |
Witamina B12 | 0.19 μg | 7.6% |
minerały | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
Wapń | 40 mg | 5% |
Chlorki | 818 mg | 102.25% |
Miedź | 0.06 | 6% |
Żelazo | 0.42 mg | 3% |
Jod | < 20 μg | 13.33% |
Magnez | 12 mg | 3.2% |
Mangan | 0.19 mg | 9.5% |
Fosfor | 86 mg | 12.29% |
Potas | 170 mg | 8.5% |
Selen | < 20 μg | 36.36% |
Sód | 500 mg | - |
Cynk | 0.54 mg | 5.4% |
Sól lub chlorek sodu | 1.28 mg | 0.16% |
kwasy tłuszczowe | zawartość w 100 g |
Nasycone kwasy tłuszczowe | 9.39 g |
- w tym kwas masłowy | 0.23 g |
- w tym kwas kaprynowy | 0.19 g |
- w tym kwas kapronowy | 0.14 g |
- w tym kwas kaprylowy | 0.11 g |
- w tym kwas laurynowy | 0.31 g |
- w tym kwas mirystynowy | 0.9 g |
- w tym kwas palmitynowy | 6.31 g |
- w tym kwas stearynowy | 1.2 g |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 6.21 g |
- w tym kwas oleinowy | 5.7 g |
Wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 1.71 g |
- w tym kwas linolowy | 1.46 g |
- w tym kwas alfa-linolenowy | 0.22 g |
- w tym kwas arachidonowy | 0.01 g |
- w tym kwas EPA | < 0.01 g |
- w tym kwas DHA | < 0.01 g |
dodatki do żywności | zawartość w 100 g |
Kwasy organiczne | 0 g |
Popioły | 2.03 g |
Całkowita zawartość polioli | 0 g |