Tabela wartości odżywczej produktów zawiera ponad 2000 produktów spożywczych oraz szczegółowe informacje na temat ich wartości odżywczej: kalorie, substancje odżywcze takie jak białka, lipidy i węglowodany, witaminy, minerały, kwasy tłuszczowe. Tabela jest pożytecznym narzędziem, mogącym służyć do zbudowania zdrowej i zbilansowanej diety.
Lista alfabetyczna produktów spożywczych |
|
Kategoria produktów : konserwy rybne
tuńczyk żółtopłetwy w sosie własnym z puszki odsączony, wartość odżywcza: |
||
W 100 gramach produkt tuńczyk żółtopłetwy w sosie własnym z puszki odsączony dostarcza 128 kcal lub 542 kj.
Ułóż swój dzienny jadłospis, używając do tego tabelki Mój jadłospis. Dodaj wybrane produkty do jadłospisu, następnie kliknij na Otwórz jadłospis i sprecyzuj wagę produktów. Wartość kaloryczna twojego posiłku zostanie obliczona automatycznie na podstawie produktów i wagi, które podasz.
tuńczyk żółtopłetwy w sosie własnym z puszki odsączony: zawartość procentowa białek, węglowodanów i lipidów
substancje odżywcze | zawartość w 100 g |
Białka | 26.6 g |
Węglowodany | 0.58 g |
- w tym cukry sucres | < 0.094 g |
- w tym skrobia | 0 g |
- w tym błonnik | < 1.5 g |
Lipidy | 1.98 g |
- w tym cholesterol | 60.7 mg |
- w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 0.67 g |
- w tym jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.35 g |
- w tym wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.76 g |
Woda | 68.5 g |
Alkohol | 0 g |
witaminy | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
Witamina A lub retinol | 22 μg | 2.75% |
Beta-karoten lub prowitamina A | 0 μg | - |
Witamina C | 0 mg | 0% |
Witamina D lub cholekalcyferol | 6.1 μg | 122% |
Witamina E lub tokoferol | 1.08 mg | 9% |
Witamina K1 | 2.3 μg | 3.07% |
Witamina K2 | 0 μg | 0% |
Witamina B1 lub tiamina | < 0.04 mg | 3.64% |
Witamina B2 lub ryboflawina | 0.045 mg | 3.21% |
Witamina B3 lub PP | 10.6 mg | 66.25% |
Witamina B5 | < 0.16 mg | 2.67% |
Witamina B6 | 0.4 mg | 28.57% |
Witamina B9 | 0 μg | 0% |
Witamina B12 | 2.05 μg | 82% |
minerały | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
Wapń | 1.5 mg | 0.19% |
Chlorki | 573 mg | 71.63% |
Miedź | < 0.1 | 10% |
Żelazo | 1.3 mg | 9.29% |
Jod | 1 μg | 0.67% |
Magnez | 26.1 mg | 6.96% |
Mangan | < 0.1 mg | 5% |
Fosfor | 166 mg | 23.71% |
Potas | 245 mg | 12.25% |
Selen | 68 μg | 123.64% |
Sód | 283 mg | - |
Cynk | 0.4 mg | 4% |
Sól lub chlorek sodu | 0.71 mg | 0.09% |
kwasy tłuszczowe | zawartość w 100 g |
Nasycone kwasy tłuszczowe | 0.67 g |
- w tym kwas masłowy | < 0.002 g |
- w tym kwas kaprynowy | < 0.002 g |
- w tym kwas kapronowy | < 0.002 g |
- w tym kwas kaprylowy | < 0.002 g |
- w tym kwas laurynowy | < 0.002 g |
- w tym kwas mirystynowy | 0.042 g |
- w tym kwas palmitynowy | 0.4 g |
- w tym kwas stearynowy | 0.16 g |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.35 g |
- w tym kwas oleinowy | 0.24 g |
Wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.76 g |
- w tym kwas linolowy | 0.019 g |
- w tym kwas alfa-linolenowy | 0.006 g |
- w tym kwas arachidonowy | 0.071 g |
- w tym kwas EPA | 0.1 g |
- w tym kwas DHA | 0.56 g |
dodatki do żywności | zawartość w 100 g |
Kwasy organiczne | 0 g |
Popioły | 1.57 g |
Całkowita zawartość polioli | 0 g |