Tabela wartości odżywczej produktów zawiera ponad 2000 produktów spożywczych oraz szczegółowe informacje na temat ich wartości odżywczej: kalorie, substancje odżywcze takie jak białka, lipidy i węglowodany, witaminy, minerały, kwasy tłuszczowe. Tabela jest pożytecznym narzędziem, mogącym służyć do zbudowania zdrowej i zbilansowanej diety.
Lista alfabetyczna produktów spożywczych |
|
Kategoria produktów : konserwy rybne
tuńczyk w sosie własnym z puszki odsączony, wartość odżywcza: |
||
W 100 gramach produkt tuńczyk w sosie własnym z puszki odsączony dostarcza 111 kcal lub 471 kj.
Ułóż swój dzienny jadłospis, używając do tego tabelki Mój jadłospis. Dodaj wybrane produkty do jadłospisu, następnie kliknij na Otwórz jadłospis i sprecyzuj wagę produktów. Wartość kaloryczna twojego posiłku zostanie obliczona automatycznie na podstawie produktów i wagi, które podasz.
tuńczyk w sosie własnym z puszki odsączony: zawartość procentowa białek, węglowodanów i lipidów
substancje odżywcze | zawartość w 100 g |
Białka | 26.8 g |
Węglowodany | 0 g |
- w tym cukry sucres | 0 g |
- w tym skrobia | 0 g |
- w tym błonnik | 0 g |
Lipidy | 0.4 g |
- w tym cholesterol | 50 mg |
- w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 0.086 g |
- w tym jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.078 g |
- w tym wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.12 g |
Woda | 72.7 g |
Alkohol | 0 g |
witaminy | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
Witamina A lub retinol | 6.5 μg | 0.81% |
Beta-karoten lub prowitamina A | 0 μg | - |
Witamina C | 0 mg | 0% |
Witamina D lub cholekalcyferol | 5.08 μg | 101.6% |
Witamina E lub tokoferol | 1.2 mg | 10% |
Witamina K1 | 0 μg | 0% |
Witamina K2 | 0 μg | 0% |
Witamina B1 lub tiamina | 0.03 mg | 2.73% |
Witamina B2 lub ryboflawina | 0.053 mg | 3.79% |
Witamina B3 lub PP | 13.6 mg | 85% |
Witamina B5 | 0.094 mg | 1.57% |
Witamina B6 | 0.44 mg | 31.43% |
Witamina B9 | 16.3 μg | 8.15% |
Witamina B12 | 2.53 μg | 101.2% |
minerały | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
Wapń | 6.81 mg | 0.85% |
Chlorki | 428 mg | 53.5% |
Miedź | 0.031 | 3.1% |
Żelazo | 0.76 mg | 5.43% |
Jod | 16 μg | 10.67% |
Magnez | 24 mg | 6.4% |
Mangan | 0.0037 mg | 0.19% |
Fosfor | 155 mg | 22.14% |
Potas | 207 mg | 10.35% |
Selen | 253 μg | 460% |
Sód | 259 mg | - |
Cynk | 0.43 mg | 4.3% |
Sól lub chlorek sodu | 0.74 mg | 0.09% |
kwasy tłuszczowe | zawartość w 100 g |
Nasycone kwasy tłuszczowe | 0.086 g |
- w tym kwas masłowy | < 0.01 g |
- w tym kwas kaprynowy | < 0.01 g |
- w tym kwas kapronowy | < 0.01 g |
- w tym kwas kaprylowy | < 0.01 g |
- w tym kwas laurynowy | 0.00016 g |
- w tym kwas mirystynowy | 0.011 g |
- w tym kwas palmitynowy | 0.071 g |
- w tym kwas stearynowy | 0.0034 g |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.078 g |
- w tym kwas oleinowy | 0.078 g |
Wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.12 g |
- w tym kwas linolowy | 0.0042 g |
- w tym kwas alfa-linolenowy | 0.0017 g |
- w tym kwas arachidonowy | 0.001 g |
- w tym kwas EPA | 0.02 g |
- w tym kwas DHA | 0.088 g |
dodatki do żywności | zawartość w 100 g |
Kwasy organiczne | 0 g |
Popioły | 1.33 g |
Całkowita zawartość polioli | 0 g |