Tabela wartości odżywczej produktów zawiera ponad 2000 produktów spożywczych oraz szczegółowe informacje na temat ich wartości odżywczej: kalorie, substancje odżywcze takie jak białka, lipidy i węglowodany, witaminy, minerały, kwasy tłuszczowe. Tabela jest pożytecznym narzędziem, mogącym służyć do zbudowania zdrowej i zbilansowanej diety.
Lista alfabetyczna produktów spożywczych |
|
Kategoria produktów : konserwy rybne
tuńczyk w oleju z puszki odsączony, wartość odżywcza: |
||
W 100 gramach produkt tuńczyk w oleju z puszki odsączony dostarcza 204 kcal lub 854 kj.
Ułóż swój dzienny jadłospis, używając do tego tabelki Mój jadłospis. Dodaj wybrane produkty do jadłospisu, następnie kliknij na Otwórz jadłospis i sprecyzuj wagę produktów. Wartość kaloryczna twojego posiłku zostanie obliczona automatycznie na podstawie produktów i wagi, które podasz.
tuńczyk w oleju z puszki odsączony: zawartość procentowa białek, węglowodanów i lipidów
substancje odżywcze | zawartość w 100 g |
Białka | 25.9 g |
Węglowodany | 0.22 g |
- w tym cukry sucres | < 0.11 g |
- w tym skrobia | 0 g |
- w tym błonnik | < 0.75 g |
Lipidy | 11 g |
- w tym cholesterol | 26.4 mg |
- w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 1.58 g |
- w tym jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 4.23 g |
- w tym wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 4.72 g |
Woda | 61.2 g |
Alkohol | 0 g |
witaminy | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
Witamina A lub retinol | 4.63 μg | 0.58% |
Beta-karoten lub prowitamina A | 0 μg | - |
Witamina C | 0 mg | 0% |
Witamina D lub cholekalcyferol | 3.78 μg | 75.6% |
Witamina E lub tokoferol | 1.39 mg | 11.58% |
Witamina K1 | 25.5 μg | 34% |
Witamina K2 | 0 μg | 0% |
Witamina B1 lub tiamina | 0.04 mg | 3.64% |
Witamina B2 lub ryboflawina | 0.061 mg | 4.36% |
Witamina B3 lub PP | 17 mg | 106.25% |
Witamina B5 | 0.095 mg | 1.58% |
Witamina B6 | 0.63 mg | 45% |
Witamina B9 | 15.6 μg | 7.8% |
Witamina B12 | 2.6 μg | 104% |
minerały | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
Wapń | 4.92 mg | 0.62% |
Chlorki | 99.4 mg | 12.43% |
Miedź | 0.019 | 1.9% |
Żelazo | 0.93 mg | 6.64% |
Jod | 17.8 μg | 11.87% |
Magnez | 28.9 mg | 7.71% |
Mangan | 0.0029 mg | 0.15% |
Fosfor | 200 mg | 28.57% |
Potas | 309 mg | 15.45% |
Selen | 234 μg | 425.45% |
Sód | 122 mg | - |
Cynk | 0.4 mg | 4% |
Sól lub chlorek sodu | 0.43 mg | 0.05% |
kwasy tłuszczowe | zawartość w 100 g |
Nasycone kwasy tłuszczowe | 1.58 g |
- w tym kwas masłowy | < 0.005 g |
- w tym kwas kaprynowy | < 0.005 g |
- w tym kwas kapronowy | < 0.005 g |
- w tym kwas kaprylowy | < 0.005 g |
- w tym kwas laurynowy | < 0.005 g |
- w tym kwas mirystynowy | 0.036 g |
- w tym kwas palmitynowy | 0.86 g |
- w tym kwas stearynowy | 0.69 g |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 4.23 g |
- w tym kwas oleinowy | 4.23 g |
Wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 4.72 g |
- w tym kwas linolowy | 4.07 g |
- w tym kwas alfa-linolenowy | 0.072 g |
- w tym kwas arachidonowy | < 0.01 g |
- w tym kwas EPA | 0.1 g |
- w tym kwas DHA | 0.48 g |
dodatki do żywności | zawartość w 100 g |
Kwasy organiczne | 0 g |
Popioły | 1.34 g |
Całkowita zawartość polioli | 0 g |